10 Δεκεμβρίου 2011

Η ΖΕΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ...


ΖΕΑ ΟΛΥΜΠΟΣ Νο1

Πριν όμως,παραθέτουμε την παραπληροφόρηση της "Βικιπαίδεια",Περί ζειάς... ,
Λιμένας Ζέας

Την αρχαία ονομασία Ζέα, ως προς τη θέση του σημερινού λιμένα (Πασαλιμάνι), παλαιότερα την αμφισβητούσαν πολλοί αρχαιολόγοι[1], εξ αιτίας κυρίως της ετυμολογίας του ονόματος, προσδιορίζοντας έτσι ότι το Πασαλιμάνι ήταν ο αρχαίος λιμένας Μουνιχίας.

Ειδικότερα ο Ησύχιος παραδίνει την ακόλουθη ετυμολογία: "Ζέα, η Εκάτη παρ΄ Αθηναίοις και είς των εν Πειραιεί λιμένων ούτω καλούμενος από του καρπού της ζειάς, έχει δε ο Πειραιεύς λιμένας τρεις κλειστούς". Η ονομασία όμως αυτή από τον καρπό της ζειάς (που πρόκειται για κάποιο είδος σιτηρών) δεν ικανοποιούσε τον αρχαιολόγο ερευνητή Ulrichs και σε επισταμένη έρευνά του διαπίστωσε πως σε κείμενο του Ηροδότου (ΙΙ, 26) αναφέρεται ρητά πως η ζειά είναι κτηνοτροφή, έτσι κατέληξε πως το όνομα Ζέα είναι το έτερο όνομα της Εκάτης δηλαδή της άλλως ονομαζόμενης Μουνιχίας Αρτέμιδος της οποίας το Ιερό βρισκόταν πλησίον της παραλίας του λιμένος που τιμόταν ως Ζέα (Άρτεμις)[2].
.................................................................................
Η ΖΕΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ
Αθήνα 8 Δεκεμβρίου 2011
Απαντώντας στην αδιέξοδη πολιτική των πολυεθνικών, για πλήρη έλεγχο της διατροφής του Ελληνικού
πληθυσμού, μέσω του μονοπωλίου των σπόρων, στη σπορά εκατοντάδων στρεμμάτων του παραδοσιακού σταριού Ζέα, προχώρησαν αγρότες-μέλη-φίλοι του Κινήματος μας στη Βόρεια Ελλάδα.
Με την επιμέλεια του γραφείου του Κινήματος στη Βόρεια Ελλάδα, έσπειραν εκατοντάδες στρέμματα με τον παραδοσιακό ελληνικό σπόρο σιτηρών Ζέα. Έναν σπόρο, που έθρεψε γενιές και γενιές και θεωρείται μέγιστης θρεπτικής αξίας τρόφιμο. Η σπορά του οποίου, αυτή τη στιγμή, μεγαλώνει στη Μακεδονική γη.
Αργυρός στατήρας από το Μεταπόντιο της Ιταλίας με αναπαράσταση της Ζέας ( Triticum dicoccum ) 6ος αιώνας πΧ Το αρχαιότερο από τα δημητριακά στη λεκάνη της Μεσογείου
Με την κίνηση αυτή, στέλνουμε ένα σαφές και καθοριστικό μήνυμα, σε πολλαπλούς αποδέκτες:
Στις πολυεθνικές όπως η Monsantο, Gargill και στους ομοίους τους, οι οποίοι, δυστυχώς ελέγχουν την παγκόσμια αγορά σπόρων και φυτών και προωθούν τα μεταλλαγμένα. Σπόροι, οι οποίοι δεν αναπαράγονται, κρατώντας αιχμάλωτους τους αγρότες μας αλλά και τη διατροφική αυτάρκεια ολόκληρων χωρών.
Το παράδειγμα του Κινήματός μας, αποτελεί μονόδρομο σε μια χώρα η οποία επιθυμεί τη διατροφική της αυτάρκεια, στις αντίξοες συνθήκες που διαμορφώνονται διεθνώς, από την επερχόμενη λαίλαπα, της νέας τάξης πραγμάτων.
Σημειώνουμε εδώ, πως χιλιάδες επίσης στρέμματα, προετοιμάζονται αυτήν την στιγμή να φιλοξενήσουν τον σπόρο της ελπίδας και στη Θεσσαλία.
Πατριωτικό Μέτωπο
Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης
Κεντρικά Γραφεία Αθηνών: Νίκης 33,
10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ. Εκπροσώπου: 6980292626
Γραφεία Βόρειας Ελλάδας: Δελφών, 232,
54655, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310421940
Γραφεία Πελοποννήσου: Κλεομένους Οικονόμου 4-6,
Πλατεία Αγίας Λαύρας, Αίγιο
Τηλ. 2691026221
Ανταλλακτήριο Αγροτικών και Ελληνικών προϊόντων “Αλληλέγγυον”
Αγίας Σοφίας 50, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141443
www.pamet.gr pametopo@gmail.com
ΠΗΓΗ ΠΑΜΕΤ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

http://pamet-thessaloniki.com/2011/12/08/%ce%b7-%ce%b6%ce%b5%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b5%cf%86%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b4%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%83/

http://xemandrios1.blogspot.com/2011/12/blog-post_1673.html



Σχετικό θέμα:Περί ζειάς...

6 σχόλια:

  1. Ο ΒΙΤΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΦΕΡΝΑΝ ΣΠΟΡΟ ΖΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΜΕ 80ΛΕΠΤΑ. ΤΕΛΙΚΑ ΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ 36 ΤΟΝΟΥΣ ΣΠΟΡΟ FRANKENCORN ΑΝΤΙΝΟΒΟΛΗΜΕΝΟ-ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ ΩΣ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΟ ΖΕΑ-ΖΕΙΑ
    ΦΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ (ΡΟΔΕΣΙΑ) ΒΑΠΤΙΖΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΩΣ ΤΟ ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΟ ΖΕΑ-ΖΕΙΑ.
    ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΟ ΑΠΟ THN ΙΤΑΛΙΑ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΕΣΙΑ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΘΙΟΠΙΑ.
    ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ κ. ΒΙΤΑΛΗ;
    ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ.
    ΣΑΝ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ.
    ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΒΙΤΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΦΕΡΝΑΝ ΣΠΟΡΟ ΖΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΜΕ 80ΛΕΠΤΑ. ΤΕΛΙΚΑ ΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ 36 ΤΟΝΟΥΣ ΣΠΟΡΟ FRANKENCORN ΑΝΤΙΝΟΒΟΛΗΜΕΝΟ-ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ ΩΣ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΟ ΖΕΑ-ΖΕΙΑ
    ΦΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ (ΡΟΔΕΣΙΑ) ΒΑΠΤΙΖΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΩΣ ΤΟ ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΟ ΖΕΑ-ΖΕΙΑ.
    ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΟ ΑΠΟ THN ΙΤΑΛΙΑ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΕΣΙΑ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΘΙΟΠΙΑ.
    ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ κ. ΒΙΤΑΛΗ;
    ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ.
    ΣΑΝ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ.
    ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΡΙΚΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ. Έτσι και ο Βιτάλης του ΠΑΜ(πρώην άνθρωπος των προηγούμενων καθεστωτικών κυβερνήσεων)στο δελτίο τύπου της 15-7-13,άρχισε να κάνει αυτό που έμαθε καλά.Ζητάει από τα blogs να αφαιρέσουν κάθε αντίθετη άποψη με τη δική του(βασανίστε μας κιόλας).Φαντασθείτε λοιπόν ναρχόταν στην εξουσία κι΄ όλας.Ο δειλός απειλεί και με μηνύσεις και με μάρτυρες κατηγορίας καθηγητές του πανεπιστημίου. Μάλλον σαν κι αυτούς που θα πιστοποιήσουν ότι οι ακτινοβολημένοι σπόροι από την Έρημο, τη Γερμανία είναι οι αρχαιοελληνικοί σπόροι.Ο αθεόφοβος ζήτησε και επιστολή από τον Peter Frank ,(που τον έχουν ξεμπροστιάσει όλοι οι blogers,για να πιστοποιήσει ότι το franckenkorn που έφερε ως ζειά είναι η αρχαία ζειά. Έβαλε δηλαδή το λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Ιδού γιατί:
    http://wheatpedigree.net/sort/show/24032
    GRIS
    Genetic Resources Information System for Wheat and Triticale
    Last u[pdate:2013-01-12

    Accesion List FRANCKENKORN Pedigree
    FRANCKENKORN
    Page 1 Page 2
    Name FRANCKENKORN
    Acession number PI-587201
    Pedigree:MUTANT-D-24/2*ALTGOLD//ROUQUIN[2965];
    Species TR.SP(Σημείωση δική μου:Τα αρχικά TR σημαίνουν Τρίτικουμ-στάρι και SP Σπέλτα,δηλαδή Ντί νκελ κοινό όνομα.Ούτε δίκοκκο ούτε ζειά,ούτε σπαρτόν,ούτε αιγιλοπάς και σαχλαμάρες.Σημειωτέον το Ντίνκελ είναι μαλακό στάρι,το δίκοκκο σκληρό)
    Bot.variety
    Habit W
    Locality DEU
    Gene Glu-A1a,Glu-B1d,Glu-D1d[3703]
    Synonym
    Status CVR
    Year 1995
    Originator Dr.P.Franck Pflanzenzucht Oberlimpung

    Πρώρα στο http://parembasi1.blogspot.gr/2013/07/blog-post.html του Ξηρόπερου αποκαλύφθηκε ότι η ζειά του Βιτάλη είναι υβρίδιο ακτινοβολημένο, δημιουργία του περισπούδαστου Peter Frank,o ο οποίος ευλογάει τα γένεια του, νομίζοντας ότι είμαστε τυφλοί και δε θα τον ψάξουμε..
    Δημιουργία του 1995 όπως γράφει το πιστοποιητικό του ίδιου οργανισμού πού επικαλείται ο Γερμανός κύριος,ιδιοκτήτης του σπόρου.Ξέρετε μήπως κανέναν άλλον ιδιοκτήτη σπόρου που να μην είναι υβρίδιο;Μηνύσεις λοιπόν κύριε Βιτάλη!καί ποιους θα έχεις μάρτυρες?Tον Γρηγορίου και τον Γερμανο?Έχει να πέσει πολύ γέλιο με τον αρχομανή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανοιξε ήδη ένας διάλογος για την παραφιλολογία της ζέας στο http://olympia.gr/2011/03/23/%CE%B6%CE%B5%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF-%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83/#comment-1287573. Αναφέρεται στις πανομοιότυπες επαναλήψεις: 1) οι Αρχαίοι δεν έτρωγαν στάρι, έτρωγαν ζέα, 2) Ο Ομηρος , ο Ηρόδοτος, Ο Γαληνός, Ο Διοσκουρίδης, Ο Θεόφραστος καί τά άλλα παιδιά, 3) Ο Μέγαλέξανδρος έτρεφε τη στρατιά του με ζειά, 4) Οι ρωμαίοι το ίδιο, 5) Το Λιμάνι Ζέας, 6) Ο Βενιζέλος (Μπενί Ζελόν) την απαγόρευσε, 7) Ζευγάρι γιατρών έφθασε στη Θεσσαλονίκη το 1922, 8)Γλουτένη, πρωτεϊνη στηρίξεως. Αυτά τα 8 σημεία σε όλες τις αναρτήσιες πανομοιότυπες, πάντα με την ίδια σειρά, (δεν ξεφεύγει ούτε ένας τόνος) όλες από τον ίδιο συντάκτη. Αντιγράφω και παραπέμπω:ΠΗΓΗ (επιχείρημα) 1. Από ΟΜΗΡΟΥ άρξασθαι: Μην πετάμε λέξεις σκόρπιες, ας δώσουμε καί τη σκηνή για να αντιληφθούμε το μέγεθος της ανοησίας (Οδύσσεια δ,37-41, ) όταν ο Τηλέμαχος με τον σύντροφό του Πεισίστρατο φθάνουν κουρασμένοι με τα ιδρωμένα αλογά τους στο παλάτι τού Μενέλαου , αυτός στέλνει τον Υπηρέτη του Ετωνέα να τούς προϋπαντήσει … Ετσι ο Ετωνέας έτρεξε να βγεί από το ανάκτορο , αφού πρόσταξε καί άλλους υυπηρέτες να τον ακολουθήσουν . Και αυτοί ξεπέζεψαν τα ιδρωμένα άλογα καί τα έδεσαν στα παχνιά των αλόγων καί έβαλαν μπροστά τους (γιά να φάνε) ζειάς ανά δε κρί λευκόν έμιξαν… ή (ο.π. δ, 602-605) ο Τηλέμαχος πρός τον Μενέλαο …Εσύ βασιλεύεις σε απέραντες πεδιάδες , όπου φυτρώνει άφθονος λωτός (τριφύλλι) καί μεγαλώνει κύπειρον, πυροί τε ζειαί τε ιδ’ ευρυφυές κρί λευκόν … Αυτά ΟΛΑ ΚΙ ΟΛΑ διηγείται ο Ομηρος. Βλέπετε πουθενά τις περίφημες ιδιότητες πού κόπτονται οι ημιμαθείς? Ναί ζωοτροφή ! Η περίφημη ζέα τού Ομήρου. Γιατί όχι καί το περίφημο κύπειρο τού Ομήρου, Γιατί όχι το περίφημο τριφύλλι τού Ομήρου, Γιατί όχι το περίφημο κεχρί τού Ομήρου, αγαπητοί μου! Δεν είναι θέμα μετάφρασης , όπως ισχυρίζονται σε κάποια μπλόγκς, είναι θέμα κοινής λογικής. Το διαπιστώνετε, αν όμως αμφιβάλλετε (καλό είναι), ανοίξτε το άγιο πρωτότυπο, δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις φιλολόγου.
    Για την αντιγραφή:Βασάλτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΛΙΕΥΣΑ ΣΤΟ site diogeneis.blog spot. com/2012/10/blog-post-27.html
    ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΖΕΑΣ, ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΤΟ 99% ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΠΟΡΩΝ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΣΙΤΑΡΙΟΥ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΖΕΑ. ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΣΑΝΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ. ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ, ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΝΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ, ΕΤΣΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΕΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΝΗΣΙΟΣ ΑΡΧΑΙΟΣ ΣΠΟΡΟΣ!
    ΈΛΛΗΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΤΡΙΠΤΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ, ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΑΦΕΛΗΣ, ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΙΑΔΟΘΟΥΝ ΞΑΝΑ ΓΝΗΣΙΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΖΕΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΔΑ! ΨΑΞΕ ΚΑΙ ΒΡΕΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΕΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΔΙΑΣΩΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΙΜΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΦΥΤΟ ΕΧΕΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΣΟΥ Η Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΣΟΥΣΤΟ ΧΩΡΙΟ, ΦΥΛΑΞΕ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΙΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ, ΚΡΑΤΑ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΗΣΑΥΡΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΣΦΙΚΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΛΑΘΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλιαισα στο site τα εξης σχολεια.
    Κυρία Τριανταφύλλου, μερικές ερωτήσεις καί μία διαπίστωση. Διαπίστωση: Μέση απόδοση στρέμματος 165 κιλα Χ 5 ευρώ = 850 ευρώ το στρέμμα Χ 20 στρέμματα =16.500 ευρώ με τρία ποστίσματα. Κατά τα άλλα ισψχυρίζεστε ότι είναι τσιμπημένοι οι άλλοι σπόροι.Δώσε καί μένα μπάρμπα καιπροσέξτε όταν τα λέτε δημόσια γιαττί κυκλοφορούνκαί ρουφιάνοι καί εφοριακοί. Επειδή τουλάχιστον γιά όσους είμαστε καλλιεργητές , σιτηρών καί όχι μόνο, μερικά πράγματα όπως τα παρακάτω είναι μη επιδεκτικά αντίρρησης. Ερωτήσεις: 1)Αν αγοράσω από σας δίκοκκο (ζέας) θα φυτρώσει πάλι του χρόνου γιά να τον πουλάω καί γώ? 2)Από που είναι πιστοποιημένος ο σπόρος καί με ποιά ονομασία, γιατί άν αναγράφει όχι ζέα (αυτό ξέρουμε όλοι ότι αποκλείεται), αλλά Triticum dicoccum (θα γνωρίζετε βέβαια γιατί το Τ του Triticum είναι κεφαλαίο, αν όχι σας βάζω εργασία αγροτική-ποιός είπε ότι οι αγρότες δεν πρέπει να διαβάζουν) θα έχετε συμβάλει στην ανακάλυψη της θεωρίας των πάντων. Δικαιολογώ γιατί: , βεβααίως είναι γνωστό, ότι Ελληνικός σπόρος δίκοκκου μόνο στον Αντωνόπουλο υπάρχει (όχι ζέα κύριε Αντωνόπουλε), ο οποίος μεταποιεί το τελικό προϊόν καί δεν πουλάει σπόρο καί καλά κάνει γιατί δεν είναι σποροπαραγωγική εταιρεία. farro από την Ιταλία δεν δίδουν οι Ιταλοί αφού είναι ΠΟΠ καί πουλάνε μόνο υβρίδια δίκοκκου (μεταλλαγμένη ΖΕΑ παρακαλώ, αν όντως γνωρίζετε από γεωργικές καλλιέργειες). Το emmer από τη Γερμανία ή θα το πάρεις σπόρο γιά κόλυβα, ή θα τον φυτέψεις επίσης μία χρονιά. 3) Το σπόρο πού θα σας ζητήσω θα μού τον δώσετε με τιμολόγιο, άντε απόδειξη? γιατί τότε θα είσθε υποχρεωμένη να αναγράφετε τι μού πουλάτε. Είμαι σίγουρος πως δεν θα απαντήσετε στα ερωτήματα αυτά καί δεν σας προβοκάρω. Ετσι κάνουν όλοι και όλες κυρία Τριανταφύλλου. Θέλετε να σας πώ ποιοί? Αμέσως, έχουμε καί λέμε Γιώργος Μιμητός, έχει κατακλύσει τα blogs με διαφημίσεις ο αφελής . Κοσμίδης ο ιωνοιατροφιλόσοφος καί καουμπόυ,, από τότε πού τα έσπασε με το ΠΑΜ τού Βιτάλη , δεν ξεχωρίζει μαλακό από σκληρό στάρι αλλά δεν πειράζει. Ο Βιτάλης βεβαίως, μεταλλαγμένο dinkel σε χιλιάδες σακκιά από Γερμανία. Παχόπουλος από Κατερίνη, Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις καί όψιμος καλλιεργητής σε Μαυραγάνι καί μεταλλαγμενο δίκοκκο από Ιταλία. Βησσαρόπουλος από Καρδίτσα, πού τον ψάχνουν ακόμα στις βιολογικές λαϊκές γιά τις χοντράδες του με τα βιολογικά, έχει αναρτήσει το αμίμητο … πουλάω ζεα , δηλαδή zea mays… (γιά όσους ξέρουν από καλαμπόκι). Υπάρχουν καί σοβαροί-ες. Ασ πούμε οι αδελφές Τσιαντή στα Φάρσαλα οργανική καλλιέργεια δίκοκκου, δεν τολμάει να το πεί ζέα, θα θυμώσουν οι Γερμανοί καί οι της Trinity farm απ’ το Εξωτερικό, γιατί είπαμε είναι σοβαρές κυρίες, μετρημένα λόγια, μετρημένες καλλιέργειες, γερμανικά προϊόντα βεβαίως, τώρα άν είναι μεταλλαγμένα – τροποποιημένα τα σποράκια τους ο μακαρίτης θεοσοφιστής Steiner γνωρίζει, εγώ πάντως δεν τσιμπάω σε όψιμους γεωργούς σαν καί σας καί αυτές καί στις hi tech συσκευαίες τους. Ασε πού είναι χειρότερες από τον Αντωνόπουλο, ακόμα περιμένουν τα μαγαζιά στην Αθήνα δίκοκκο, όλο έρχεται Α! Ξέχασα τούς Βορειοελλαδίτες από την Κομοτηνή με τις γιορτές δίκοκκου. Πως θα αγοράσω παιδιά τούς σπόρους σας πού φέρατε από την Ιταλία? Απάντηση, χωρίς τιμολόγιο φυσικά, γιατί τι θα γράψουμε πάνω? Το χαρακτηρισμό κόλυββα από εκεί τον άκουσα. Ειναι μικρή η πατρίδα μας γιά να χαθούμε.Τέλος οι Αν τωνόπουλοι, ζέα ξε ζέα , ούτε σπόρους πουλάνε ούτε φούμαρα λένε καί βεβαίως αν εσείς βγάζετε με είκοσι στρέμματα 20.000 ευρώ περίπου, φαντασθείτε αυτοί πόσα εκατομύρια ευρώ σε μία χρονιά θα βγάζανε από όλους τούς αφελείς πού από γραφιάδες θέλουν να γίνουν γεωργοί. Μην ξεχνάμε ότι καί τον άλλο χρόνο πάλι θα τούς πούλαγαν σπόρους γιατί οι όψιμοι αγρότες θα έρχονταν αντιμέτωποι με την δυσκολότερη καλλιέργιεα σιτηρών. Το ψιλολέτε καί σεις πού είσθε άσχετη με το χώμα. Μην μού πείτε το αντίθετο, θα εκτεθείτε. Τελικά δύο λόγια είπα να σας γράψω, χίλια είπα κυρία Τριανταφύλλου καί άλλα τόσα θα σας γράψω , όχι από την απάντησή σας πού δεν θα κάνετε αλλά σε όσα blogs (υπάρχουν πολλά φιλόξενα καί δημοκρατικά) με αναρτήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή