16 Ιανουαρίου 2012

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΟΡΚΟΥ - ΚΩΣ 2011





Την 1η Σεπτεμβρίου του 2011, στην Κω, πραγματοποιήθηκαν παράλληλα τα διεθνή συνέδρια Πλαστικής Χειρουργικής και Γυναικολογίας. Στα πλαίσια αυτών των επιστημονικών γεγονότων πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια φοράστον ιερό χώρο του Ασκληπιείου, η κατανυκτική τελετή της απαγγελίας του Όρκου του Ιπποκράτη, θεμελιωτή της Ιατρικής Επιστήμης.

Την τελετή προλόγισαν οι πρόεδροι των συνεδρίων και ο Πρόεδρος του Ιπποκρατικού Ιδρύματος, παρόντων αρκετών πολιτειακών παραγόντων, ξένων καθηγητών ιατρικής και του Δημάρχου Κω. Φέτος, για πρώτη φορά την απαγγελία προσεκλήθη και έκανε από το πρωτότυπο κείμενο του Όρκου του Ιπποκράτη,στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα , ένας ιατρός, συγκεκριμένα ένας Πλαστικός Χειρουργός ο οποίος είναι εφ'εξής και επίτιμο μέλος της δημιουργικής ομάδας του Ιπποκρατικού όρκου.

Η τελετή του Όρκου είναι τυποποιημένη και εγκεκριμένη από την Ελληνική Αρχαιολογική Υπηρεσία, τον Δήμο της Κω και το Ιπποκρατικό Ίδρυμα. Αποτελεί, την πιο σημαντική πολιτιστική εκδήλωση της γενέτειρας του Πατέρα και πιο μεγάλου Δασκάλου της Ιατρικής, Ιπποκράτη.
Επίσης, ο όρκος πραγματοποιείται σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου σε κάθε αποφοίτηση των νέων ιατρών. Η απαγγελία του Όρκου του Ιπποκράτη, θεωρείται παγκοσμίως ως η επισφράγιση της έναρξης της διαγνωστικής και θεραπευτικής δραστηριότητας για τους νέους ιατρούς.

Διευθυντής της δημιουργικής ομάδας, ο καθηγητής φυσικής αγωγής, Πέτρος Μαστόρος και συντονίστρια της τελετής, η φιλόλογος καθηγήτρια ,ιστορικός και αρχαιολόγος Σοφία Παπαχρήστου. Το δρώμενο τελείται υπό την αιγίδα του Ιπποκρατικού Ιδρύματος και του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κω.

Vidéo de la Cérémonie du Serment d'Hippocrate lu en grec ancien par un médecin le 1 Septembre 2011 à l'Ile de Kos lors du Congrès International de chirurgie plastique et gynécologique.
La Cérémonie a eu lieu à l'ancienne école médicale d'Hippocrate lieu d'origine du Père de la médecine appelée Asklepion.

ΠΗΓΗ


http://pyrisporos.blogspot.com/2012/01/blog-post_9681.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου