17 Ιανουαρίου 2012

Ο όλισβος και η ιστορία τού δονητή



Αφιερωμένο σε όλες που ασχολούνται με την ενοικίαση ελληνικών αρχαιοτήτων. 
Ίσως τις ωφελήσει...
Όλισβος ονομάζεται το εργαλείο εκείνο που αντικαθιστά το ανδρικό όργανο που λείπει (ναυτικός - οδοιπόρος - χαμένο κορμί), ή το όργανο που πάσχει από αφλογιστία μαλθακότητα (πρόωρος εκσπερματιστής, ανίκανος).
Οι ένδοξοι πρόγονοί μας, υπήρξαν οι πρώτοι κατασκευαστές ποιοτικών ερωτικών βοηθημάτων με την μορφή φαλλικών συμβόλων.
 Οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει ολίσβους  από πέτρα, μάρμαρο,ξύλο, πηλό και δέρμα. Λέγεται πως οι Αιγύπτιοι κατασκεύαζαν ολίσβουςαπό πάπυρο και οι Κινέζοι από ριζόχαρτο. Από εκεί η εβραϊκών συμφερόντων εταιρεία «ταμπάξ», έκλεψε την ιδέα του χάρτινου ολίσβου και έφτιαξε ταμπόν.
Μόλις στις αρχές του περασμένου αιώνα, κατασκευάσθηκαν αντικείμενα από κερί, καουτσούκ και pvc ενώ συγχρόνωςανακαλύφθηκε και η περιβόητη δόνηση.
Ο δονητής, είναι ερωτικό βοήθημα, που έχει κατά κύριον λόγο το σχήμα τού φαλλού (πέος σε στύση). Χρησιμοποιείται σαν υποκατάστατο του ανδρικού μορίου από γυναίκες από αρχαιότατα χρόνια με σκοπό την ερωτική ευχαρίστηση. Το όνομα αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις οι δονητές περιέχουν μπαταρία και σύστημα που προκαλεί παλμούς-δονήσεις.
Ο πρώτος δονητής χρονολογείται το 28.000 π.Χ. Το 2005, μια ομάδα αρχαιολόγων ανακάλυψε 13 θραύσματα από αποξηραμένη λάσπη σε μια περιοχή στη Γερμανία. Όταν συναρμολόγησαν τα κομμάτια ανακάλυψαν ότι δεν επρόκειτο για κάποιον αρχαίο υπολογιστή ή μια μπαταρία από την Μεσοποταμία αλλά για έναν τεράστιο δονητή. Ο δονητής μήκους 20 εκατοστών και διαμέτρου 3 εκατοστών χρονολογείται από την εποχή τών παγετώνων. Ο καθηγητής Νίκολας Κόναρντ, μέλος τής ομάδας που εξέτασε το εύρημα, συμπέρανε ότι χρησιμοποιούνταν ως ερωτικό βοήθημα επειδή ήταν «εξαιρετικά λείο…».
Ωστόσο, πραγματικά τεκμηριωμένη ύπαρξη δονητή, έχουμε από την Αρχαία Ελλάδα. Η ονομασία του ήταν «όλισβος» και ήταν φτιαγμένος από πέτρα, δέρμα και σε μερικές περιπτώσεις ξύλο. Αγοραζόταν και χρησιμοποιούνταν κυρίως από ελεύθερες γυναίκες στην αρχαία Ελλάδα, όπως εταίρες (πόρνες), χήρες και παντρεμένες κατά την απουσία τών συζύγων τους. Ο Κρατίνος, λέει ότι


Διαβάστε περισσότερα: http://www.pare-dose.net/?p=4480#ixzz1jiafbJce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου