01 Ιανουαρίου 2012

Θα το φιλήσετε σήμερα καλοί μας χριστιανοί;(sanctum praePUTIUM)!


Χριστιανικό εορτολόγιο:1 Ιανουαρίου :(Περιτομή Ιησού)
Ένα περιστατικό από την ζωή της Αγία Αικατερίνης της Σιένα, η οποία θεωρείται στην Ιταλία η μεγαλύτερη γυναίκα της εκκλησιαστικής ιστορίας:
Ένα βράδυ, εμφανίστηκε στον ύπνο της ο Χριστός. Η Αγία του είπε πως είναι αφοσιωμένη σε αυτόν. Ο Χριστός τότε, της έβαλε στο δάκτυλο ένα δακτυλίδι το οποίο είχε ως υλικό το δέρμα από την περιτομή του (sancta praeputia , „sanctum praeputium", μάλιστα, και αυτή αγίασε...)
και της είπε πως την είχε νυμφευτεί.Τελικά μετά τον θάνατο της, το πτώμα της Αγ. Αικατερίνης της Σιένα το 1855 για τελευταία φορά τεμαχίστηκε από τους κληρικούς, για να γίνει ιερά κειμήλια. Το κομμένο δάχτυλο της περιεργάστηκε με ασήμι, και το κεφάλι της φυλάσσεται, επίσης στην εκκλησία.
Πηγή... 
Η περιτομή του Ιησού έργο του Friedrich Herlin

2 σχόλια:

  1. Ω λά λά ένας εβραίος ζήτησε σε γάμο μία ιταλίδα και της χάρισε την περιτομή του ως αρραβώνα!!! Eίναι η πιό .....ρομαντική πρόταση γάμου πού έχω ακούσει στην ζωή μου. Προτιμώ το ράφι είναι πιό ευχάριστο.
    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέχνα το ράφι. Η συνέχεια που θα δεις σε λίγο έχει πλάκα... Που να φανταστείς πως λατρεύουν το άυλο π....ο οι χριστιανοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή