02 Ιανουαρίου 2012

Τι απέγινε αλήθεια το (άγιο) πετσάκι της περιτομής του Ιησού; (Sanctum praeputium)


Ακροβυστία και άγιος ο Θεός...


Στο Βέλγιο, στην Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία λατρεύτηκε από καλόγριες...Αλλά το πιο καλό: Κάποια στιγμή, ενώ είχε εξαφανισθεί, εμφανίστηκε άγγελος Κυρίου στον Άγιο Κάρολο (...ναι, τον Μέγα...) και του το παρέδωσε και τοποθετήθηκε στο ναό του Ααχεν στην Γερμανία.
Μέχρι και το 1907, πολλές φορές ταυτόχρονα, πέρασε στην κατοχή των 13 πόλεων:
Ρώμη, Charroux - Poitiers, Antwerpen, Brügge, Παρίσι, Boulogne, Besancon, Nancy, Metz, Le Puy, Conques, Hildesheim και  Calcata.
Το 1426 (Antwerpen) δημιουργήθηκε η λεγόμενη αδελφότητα της Αγίας Περιτομής του Ιησού στην οποία ο Πάπας έδωσε προνόμια και συγχωροχάρτια.
Και για τους λάτρεις της "επιστημονικής" φαντασίας:
Διαβάστε πως δημιουργήθηκαν (κατά τους χριστιανούς Πατέρες) τα δομικά στοιχεία του Σύμπαντος:

Οι G. W. Foote & J. M. Wheeler, στο  βιβλίο  Crimes of Christianity (1887) γράφουν ότι ένας ελληνικής καταγωγής λόγιος -ο Λέων Allatius- και υπεύθυνος στην βιβλιοθήκη του Βατικανού, στο σύγγραμμα  του:  De Praeputio Domini Nostri Jesu Christi Diatriba ισχυρίζεται ότι το πετσάκι της περιτομής του Ιησού αναστήθηκε στον ουρανό και μεταμορφώθηκε σε δορυφόρους του Κρόνου!
Έτσι δημιουργείται το Σύμπαν...
Καθώς η επιστήμη της φυσικής έκανε το τελευταίο διάστημα μεγάλα άλματα, ίσως θα πρέπει να προσθέσουν  στα νετρίνα και την ακροβυστία του Ιησού...

3 σχόλια:

  1. -Σοβαρευτείτε, σοβαρευτείτε λέω, καί μήν ασχολείστε μέ άγια πετσάκια, φυλατά κάι άλλα ιερά ψυχοσωτήρια μαντζιούνια καί ψωλογιορτές χρονιάτικα. Ξυπνάτε τά ζώα πού κοιμούνται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν τολμώ να φανταστώ από πού προήρθε ο ήλιος βάσει αυτών των επιστημονικών θεωριών. Από τις 13 πόλεις οι 9 είναι γαλλικές δεν είμαστε και τόσο καρτεσιανοί εμείς οι ...γάλλοι.

    Φίλτατε ανώνυμε, αυτά πού λέτε είναι ορθά αλλά όταν τα άτομα είναι αποβλακωμένα από τα 2000 χρόνια προσκύνησης πτωμάτων και άλλων αηδιών είναι δύσκολο να τα ξυπνήσεις με σοφά λόγια. Εγώ δοκίμασα και μόνο ειρωνικά σχόλια και αποδοκιμασία αντιμετώπισα ή αδιαφορία. Οταν όμως άρχισα να διηγούμαι τέτοια περιστατικά αμέσως είδα ότι η πρώτη αντίδραση είναι η ντροπή για την ευπιστία χωρίς λογική κρίση και ακολουθεί η αμφιβολία, εκεί είναι σε σωστό δρόμο πλέον.
    Καλη Χρονιά
    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενδεχομένως να υπάρχει ένας δαίμων ο οποίος, λόγω της κακίας του, θέλει να μας εξαπατά και να μας αναγκάζει να ζούμε σε ένα κόσμο παραισθήσεων καιψευδαισθήσεων...
    Ρενέ Ντεκάρτ (Καρτέσιος).
    Η εμμονή του χριστιανισμού να βρίσκει τον κόσμο άσχημο και κακό έχει κάνει τον κόσμο άσχημο και κακό (Friedrich Wilhelm Nietzsche).
    Είμαστε λιγάκι νιτσιακοί εμείς ...οι γερμανοί.
    Υ.Γ: Τα σχόλια σου συμβάλουν στο να γίνει καλύτερη η χρονιά.
    Επίσης καλή σου χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή