11 Μαρτίου 2013

Ν.ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΑΣ:Έρως πολιτικός, όρυγμα Ευπαλίνου και τα πολιτικά ενέραστα ταμτάμ


Γεωργαντζάς.jpgΕίναι ήδη πολλά καλά στημένη η φάκα της συνταγματικής αναθεωρήσεως στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ώστε μετά την de facto κατάλυσίν των, επίσης σκοπείται και η de jureκατάλυσις των καταστατικών χαρτών των 2 (δύο) πολιτειών του ελληνικού μας έθους και έθνους [1][2]. Η φάκα είναι στημένη πολλά καλά από τους υπέρμετρα υπερηφάνους Ρωμαίους κατακτητές μας, που ακόμα διαφεντεύουν την Ελλάδα και την Κύπρο μας.

Δεν είναι ούτε Ελληνίδες ούτε Έλληνες οι άνθρωποι τούτοι. Είναι οι βάρβαροι μεν, αλλά και υπέρμετρα δε υπερήφανοι Ρωμαίοι κατακτητές μας, που κατέστρεψαν την Κόρινθο το 146 π.Χ.

Τόση ήταν η βαρβαρότητα και η επιστημονική τους αμάθεια που, αφού κατέλαβαν την Σάμο, παρά το όρυγμα του Ευπαλίνου, οι Ρωμαίοι κατασκεύασαν υδραγωγείο γύρω από το βουνό. Ίσως ο μεσαίωνας δεν θα υπήρχε ποτέ, εάν το βάρβαρο Λάτιο δεν είχε καθυποτάξει τον ελληνικό μας κόσμο και πολιτισμό [3].


Κατά την διάρκεια της σχόλης μας, μία αληθινή Ελληνίς και ένας αληθινός Έλλην ασχολούμεθα με πράγματα όπως είναι ο δήμος και η πολιτεία της εν ελευθερία πολιτικής μας κοινωνίας ανθρώπων με ‘πολιτειότητα’ ή citizenship, ανθρώπων δηλαδή που κατακτούν την ιδιότητα του πολίτου. Το μόνον όμως διά το οποίον κεκομμένοι εἰσί οι βάρβαροι Ρωμαίοι κατακτητές μας ακόμα και σήμερα, φυσικά είναι η δική τους βαρβαρική res publica ή republic.

Στην των βαρβάρων Ρωμαίων βαρβαρική res publica ή republic λοιπόν, δεν εκλαμβάνεται καν ως μία υπαρκτή οντότης η εν ελευθερία πολιτική κοινωνία των ανθρώπων, αλλά είναι πάντα διά τούτους η χειραγωγημένη αγέλη ή η μάζα των αποκομμένων από την κοινωνία ατόμων (the public), που είμαστε υποχρεωμένα, δηλαδή έχουμε το ατομικό καθήκον (duty), να εκλέγουμε μίαν ελέω θεού κυβέρνησιν. Διότι είναι πάρα πολύ δύσκολο, έως και ακατόρθωτον, το να ξεπεράσουν οι βάρβαροι Ρωμαίοι την άρδην απολυταρχική, ιμπεριαλιστική τους ιδιοσυγκρασία.

Μάταια μερικοί Ρωμαίοι προσπάθησαν ηρωικά και με σθένος να το καταφέρουν τούτο, όπως, π.χ., ο Κικέρων Μάρκος Τύλλιος και ο Μάρκος Αυρήλιος Αντωνίνος Αύγουστος. Μετά όμως την κατάλυσιν της των Αθηναίων αυθεντικής και εν πλήρη λειτουργίαδημοκρατίας, δεν τους βοηθούσε και πολύ επί τούτου η πολιτική φυγή του Επικούρου:«Εί καλῶς είρηται το λάθε βιώσας», και του στωικού Επικτήτου: «ανέχου και απέχου».

Στην μεταμοντέρνα μας προσωρινότητα, ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Αντώνης Σαμαράς αποτελούν ζωντανά παραδείγματα της άρδην απολυταρχικής, ιμπεριαλιστικής ιδιοσυγκρασίας των βαρβάρων Ρωμαίων κατακτητών μας. Αν και ελληνόφωνοι, οι βαρβαροι τούτοι Ρωμαίοι πρέπει εκτάκτως να συναντηθούν την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013 [4], γιά να σκαρφιστούν τα απαραίτητα επικοινωνιακά τους κόλπα, π.χ., [5], ώστε πεισματικά να εξακολουθούν να στερούν αμφότερες τις κυριαρχίες (sovereignties) του ελληνικού μας έθους και έθνους, από τις προσφορές της χρηματιστικής του Έλληνα Αρτέμη Σώρρα, προς τον ελληνικόν μας κόσμο στην Ελλάδα και στην Κύπρο [6].

Δυστυχώς όμως, οι βάρβαροι Ρωμαίοι κατακτητές μας δεν περιορίζονται στον Νίκο Αναστασιάδη (ΔΗΣΥ) και στον Αντώνη Σαμαρά (ΝΔ). Βρίθει σαπροφύτων το περιβόλι της κομματοκρατίας: Κωνσταντίνος Αλεξάνδρου Καραμανλής (ΝΔ), Γεώργιος Jeffrey Ανδρέα Παπανδρέου (ΠαΣοΚ), Λουκάς Παπαδήμος (Trilateral Commission), Γιάννης Στουρνάρας (Λέσχη της Ρώμης), Αλέξης ή Axel Τσίπρας (ΣυΡιζΑ) κ.ο.κ.

Πέραν δε των μεμονομένων αυτών ατόμων, οι άσπονδοι εχθροί του ελληνικού μας κόσμου και πολιτισμού επίσης είναι και καλά οργανωμένοι. Ποτέ δεν πρέπει να περνά στην λήθη η μαύρη αλήθεια όλων εκείνων των οργανισμών, που τα σαπρόφυτα-κομματάνθρωποι (elite) έχουν στήσει επιμελώς προς τον αφανισμόν και την από προσώπου Γης εξαφάνισιν του ελληνικού μας κόσμου και πολιτισμού, π.χ., το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ: http://www.eliamep.gr/) και τοCenter for Democracy and Reconciliation in Southeast Europe (CDRSEE:http://www.cdsee.org/).

Εσύ όμως μην σκιάζεσαι κανέναν άσπονδο εχθρό του ελληνικού μας κόσμου, είτε είναι άτομο είτε είναι οργανισμός. Αρκεί μόνον να τους τσακίσουμε εμείς πρώτα όλους τους κομματανθρώπους τούτους, πριν να μας τσακίσουν εκείνοι.

Το πως ακριβώς εκείνοι ήδη προσπαθούν να μας τσακίσουν, το ομολογεί ένας πρώην υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Χένρυ Κίσινγκερ (Heinz Alfred Kissinger), ενώ αποκαλύπτει το τι ακριβώς συμβαίνει στην Μέση Ανατολή [6]. Πως όμως ξεπερνάμε αυτήν την εικόνα της αμφισβητήσεως και του φόβου, που διασπείρουν τα πολιτικά ανέραστα ταμτάμ, τα οποία κρούουν ρυθμικά όλα τα σαπρόφυτα της κομματοκρατίας τους;

Όχι βέβαια με τα παροδικά συναισθήματα της αγάπης ή της εμπιστοσύνης, αλλά με το ελληνικότατον ερωτικό μας δαιμόνιο, που μέσα του είναι βαθειά ριζωμένη η Αρετή, ένας από τους βασικούς πυλώνες του ελληνικού μας κόσμου και πολιτισμού: Η Αρετή είναι «έξις προαιρετική» και επομένως η έφεση για την απόκτησή της είναι από τη φύση της ριζωμένη στο Ερωτικό Δαιμόνιο. Ο Πολιτικός Έρωτας απαιτεί την επίτευξη της Aρετής από τους πολίτες [7].

Η Αρετή επίσης είναι γνώσις. Η δε γνώσις είναι η εμπραγμάτωσις της πληροφορίας είς πράξιν.

Αυτές είναι ακριβώς οι πληροφορίες που τόσον άφοβα αντιπαραθέτουν στα πολιτικά ιδιοτελή [8], ενέραστα ταμτάμ της κομματοκρατίας και της διεθνούς χρηματιστικής δογματικής, ο κ. Αντώνιος Βαλσαμάκης, Εκπρόσωπος Τύπου, και ο Δρ. Εμμανουήλ Λαμπράκης, Πρόεδρος, Επιτροπή Διαχείρισης και Ελέγχου Ε.N.D. (End National Debt:http://ei-end.org/), στον artFM της Κύπρου, στις 8.3.2013 [6]. Η εμπραγμάτωσις των πληροφοριών τους σε συλλογικές πράξεις υπέρ της συλλογικής ευδαιμονίας και της συλλογικής οικονομικής ευμάρειας του ελληνικού μας κόσμου, όχι μόνον θα δημιουργήσει την απαραίτητον προς την Αρετήν ελληνογνωσίαν, αλλά θα επιβεβαιώσει ξανά τον Σάμιο Πυθαγόρα, που ακόμα μας παροτρύνει, από το σημερινό Πυθαγόρειο της Σάμου, να διαλέξουμε τον κάλλιστον τρόπον ζωής (ο βίος άριστος), τον οποίον η συνήθεια (έξις) θα τον καταστήσει τον πλέον ευδαίμωνα (ηδύν).



Ευοί Ευάν,

Νίκος Γεωργαντζάς
Aντιπρόεδρος
Επιτροπή Διαχείρισης και Ελέγχου Ε.N.D. (End National Debt: http://ei-end.org/)

[1] Γιάννης Καλεμκερίδης, Συνταγματική αναθεώρηση: ελπίδα ή παγίδα;

[2Επί της λογοδοσίας του πολιτικού προσωπικού

[3Ευπαλίνειο Όρυγμα: http://www.youtube.com/watch?v=OpAIcQds_g0

[4Αύριο φθάνει στην Αθήνα ο Νίκος Αναστασιάδης

[5Και νέο «δώρο» στους έχοντες και στους «άρπαγες»

[6Ο κ. Αντώνιος Βαλσαμάκης και ο Δρ. Εμμανουήλ Λαμπράκης στον artFM, 8.3.2013

[7Διοτίμα: Έρως Πολιτικός - ιστολόγιο με ομιλίες και μελέτες του John P. Anton (Αντωνόπουλος)

[8] Γιώργος ΔΕΛΑΣΤΙΚ, Πολιτικά ιδιοτελής ήταν η αγιοποίηση του Κων. Καραμανλή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου