17 Απριλίου 2013

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ!ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΣΤΗΝΕΙ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ!


Οι μάσκες πέφτουν και επίσημα! Το Βερολίνο στήνει ασπίδα προστασίας στους «ανθρώπους» του!

Προβόπουλος, Γεωργίου και Δημητριάδης στο απυρόβλητο, με παρέμβαση Σόιμπλε και Ντράγκι



























Ο Πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ κ. Γεωργίου
 διώκεται για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, μετά τις καταγγελίες μελών της ΕΛ.ΣΤΑΤ για παραποίηση στοιχείωνπροκειμένου να μπει η χώρα σε καθεστώς Μνημονίου. Εξακολουθεί σκανδαλωδώς να βρίσκεται ακόμη στη θέση του!

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλος έχει δεχθεί σειρά έντονων επικρίσεων για τις παραλείψεις του στον έλεγχο της βιωσιμότητας του τραπεζικού τομέα και της ανυπαρξίας ελέγχου προς αυτή την κατεύθυνση.

Τον τελευταίο καιρό έχουν αναδειχθεί και οι ευθύνες του στο θέμα της αγοράς «κόκκινων δανείων», από επενδυτικά κεφάλαια γερμανικών συμφερόντων, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του δανειολήπτη.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου κ. Δημητριάδης έχει πασίδηλες ευθύνες για όλα όσα συνέβησαν στην Κύπρο, αλλά αρνείται και να παράσχει στοιχεία στη Βουλή για τις εκροές καταθέσεων. Όπως αρνείται και να παραιτηθεί μετά τη γενική κατακραυγή.

Την ίδια άρνηση επιδεικνύουν τόσο ο κ. Προβόπουλος όσο και ο κ. Γεωργίου στην Ελλάδα, που διευκολύνονται από τη σιωπή και την αφωνία της Ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από το Βερολίνο έχει διαμηνυθεί στην ελληνική πλευρά, να μην διανοηθεί να προχωρήσει στην αντικατάσταση του κ. Γεωργίου από την ΕΛ.ΣΤΑΤ ενώ υπάρχει και δυσφορία για τη δίωξη που του άσκησε η Δικαιοσύνη.

Από την άλλη πλευρά, η ΕΚΤ και το Βερολίνο περιβάλουν με εμπιστοσύνη τον κ. Προβόπουλο και αντιτίθενται σε οποιαδήποτε πρόθεση αντικατάστασης του.

Εκεί όμως που έπεσαν κυριολεκτικά οι μάσκες, είναι στην περίπτωση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου κ. Δημητριάδη.

Παρά το γεγονός ότι συγκεντρώνει τη γενική κατακραυγή και αποδοκιμασία, ο Πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Μάριο Ντράγκι, με εντολή Σόιμπλε, απείλησε την Κυπριακή Δημοκρατία με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αν εξαναγκάσει σε παραίτηση τον κ. Δημητριάδη.

Η ασπίδα προστασίας του Βερολίνου σε όλους αυτούς, σίγουρα δεν είναι τυχαία.
Και οι τρεις εξυπηρετούν τις στρατηγικές επιδιώξεις της Γερμανίας αλλά και την πολιτική της φτωχοποίησης σε Ελλάδα και Κύπρο.

Από κοντά και κάποιοι... πρόθυμοι, όπως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλος, που χθες επέκρινε τον κ. Μιχάλη Καρχιμάκη για την κριτική που ασκεί στον κ. Προβόπουλο.

Ο καθένας πλέον μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου