20 Μαΐου 2013

Πανευρωπαϊκή Συλλογή Υπογραφών ΕΝΑΝΤΙΑ στην Ιδιωτικοποίηση του Νερού Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα!




Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα!

νερο

Πανευρωπαϊκή Συλλογή Υπογραφών ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση του Νερού!  

Ίσως ένα από τα μεγαλύτερα κινήματα διαμαρτυρίας στην Ευρωπαϊκή ένωση βρίσκεται σε εξέλιξη, και αφορά το σταμάτημα της ιδιωτικοποίησης του νερού στην Ευρώπη.Η συλλογή υπογραφών γίνεται εντός επίσημου Ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου, και μόλις συγκεντρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός υπογραφών από 7 χώρες, τότε δεσμεύεται η Κομισιόν να... επανεξετάσει το ζήτημα.
Τον ελάχιστο αριθμό έχουν πιάσει ήδη οι Γερμανία, Αυστρία και Βέλγιο, ενώ Ελλάδα και Κύπρος έχουν τον χαμηλότερο αριθμό υπογραφών...Σύμφωνα με το Forkeratea.com, όπου διάβασα την είδηση, μόλις 719 Έλληνες έχουν υπογράψει, την ίδια στιγμή που η Ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να πουλήσει το νερό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης στην Γαλλική εταιρία Suez, γνωστή και ως “πανούκλα” στις πόλεις που αγόρασε δημοτικές εταιρίες ύδρευσης.



http://www.right2water.eu/el

Πηγή: http://vathiprasino.blogspot.gr


Πηγή: http://www.awakengr.com/2013/03/blog-post_8.html#ixzz2Tora9DqJ
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike


Πανευρωπαϊκή Συλλογή Υπογραφών ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση του Νερού.

Πανευρωπαϊκή Συλλογή Υπογραφών ΕΝΑΝΤΙΑ στην Ιδιωτικοποίηση του Νερού (Νέα Ενημέρωση 8/4/13)

forkeratea
Πρώτη ενημέρωση, 28/2/2013

Η Κομισιόν προωθεί την ιδιωτικοποίηση του νερού σε όλη την Ευρώπη, αλλά ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγαλύτερο κίνημα διαμαρτυρίας στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ήδη περισσότεροι από 850.000 Γερμανοί έχουν υπογράψει ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, χιλιάδες πολίτες από όλη την Ευρώπη, αλλά μόλις 719 Έλληνες! Δεν είπαν βέβαια και τα ΜΜΕ τίποτα γι αυτό!

Η συλλογή υπογραφών γίνεται εντός επίσημου ευρωπαϊκου θεσμικού πλαισίου

Μόλις συγκεντρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός υπογραφών από 7 χώρες, τότε δεσμεύεται η Κομισιόν να επανεξετάσει το ζήτημα! Τον ελάχιστο αριθμό έχουν πιάσει ήδη οι Γερμανία, Αυστρία και Βέλγιο, ενώ Ελλάδα και Κύπρος έχουν τον χαμηλότερο αριθμό υπογραφών!

Ενημερώσου, αν συμφωνείς ψήφισε*


*Βάσει των νόμων της Ελλάδας, για να είναι έγκυρη η υπογραφή σου στην επίσημη αυτή διαδικασία, πρέπει να βάλεις και τα στοιχεία ταυτότητάς σου (άλλες χώρες της Ε.Ε. δεν το ζητούν αυτό). Μόνο για τα στοιχεία ταυτότητας επιλέξτε αγγλικό πληκτολόγια και γράψτε τον αριθμό με τη μορφή:
AB 123456   ΟΧΙ AB123456   ΟΥΤΕ Α Β 123456







Νέα ενημέρωση, 14/3/2013

Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών, που προσπαθεί να θέσει την εφαρμογή του δικαιώματος στο νερό και στην αποχέτευση στην Ευρωπαϊκή Πολιτική ατζέντα, έχει ήδη ξεπεράσει τις 1,3 εκατομμύρια υπογραφές στην Ευρωπαϊκή ένωση και στην Ελλάδα έχουν πλέον υπογράψει για το σκοπό αυτό 4.725 άτομα με σκοπό να φτάσει το νούμερο αυτό στις 16.500 υπογραφές που είναι ο απαιτούμενος αριθμός. Ο στόχος είναι τουλάχιστον 7 χώρες να συγκεντρώσουν τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό υπογραφών για να επανεξεταστεί το ζήτημα. 

Ακολουθεί ο πίνακας με τα τελευταία δεδομένα από την ψηφοφορία (12/3/13):



Νέα ενημέρωση, 8/4/2013

Στην Ελλάδα έχουν πλέον υπογράψει για το σκοπό αυτό 7.462 άτομα με σκοπό να φτάσει το νούμερο αυτό στις 16.500 υπογραφές που είναι ο απαιτούμενος αριθμός. 

Ακολουθεί ο πίνακας με τα τελευταία δεδομένα (8/4/13):






Ενημερώσου, αν συμφωνείς ψήφισε*



νεροΗ Κομισιόν προωθεί την ιδιωτικοποίηση του νερού σε όλη την Ευρώπη, αλλά ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγαλύτερο κίνημα διαμαρτυρίας στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ήδη περισσότεροι από 1.000.000  Γερμανοί έχουν υπογράψει ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, χιλιάδες πολίτες από όλη την Ευρώπη, ανάμεσα τους και 9.000 Έλληνες. Δεν είπαν βέβαια και τα ΜΜΕ τίποτα γι αυτό!

Η συλλογή υπογραφών γίνεται εντός επίσημου ευρωπαϊκου θεσμικού πλαισίου

Μόλις συγκεκντρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός υπογραφών από 7 χώρες, τότε δεσμεύεται η Κομισιόν να επανεξετάσει το ζήτημα! Τον ελάχιστο αριθμό έχουν πιάσει ήδη οι Γερμανία, Αυστρία και Βέλγιο,Σλοβενία και Σλοβακία!

Ενημερώσου, αν συμφωνείς ψήφισε*


*Βάσει των νόμων της Ελλάδας, για να είναι έγκυρη η υπογραφή σου στην επίσημη αυτή διαδικασία, πρέπει να βάλεις και τα στοιχεία ταυτότητάς σου
ΠΗΓΗhttp://www.sierafm.gr/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BD/


Πανευρωπαϊκή Συλλογή Υπογραφών ΕΝΑΝΤΙΑ στην Ιδιωτικοποίηση του Νερού

Η Κομισιόν προωθεί την ιδιωτικοποίηση του νερού σε όλη την Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγαλύτερο κίνημα διαμαρτυρίας στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Καλούμε λοιπόν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει νομοθεσία που να υλοποιεί το ανθρώπινο δικαίωμα πρόσβασης σε ύδρευση και αποχέτευση, το οποίο είναι αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ, και να προωθεί την παροχή ύδρευσης και αποχέτευσης ως απαραίτητων δημόσιων υπηρεσιών για όλους.
Η νομοθεσία τής ΕΕ πρέπει να απαιτήσει από τις κυβερνήσεις να εξασφαλίζουν και να παρέχουν σε όλους τους πολίτες πρόσβαση σε επαρκή ποσότητα καθαρού, πόσιμου νερού και σε δίκτυο αποχέτευσης.
Μόλις συγκεντρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός υπογραφών από 7 χώρες, τότε δεσμεύεται η Κομισιόν να επανεξετάσει το ζήτημα.
Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου