23 Μαΐου 2013

Απόηχος Συνόδου: Ξεχάστε το τραπεζικό απόρρητο!



Απόηχος Συνόδου: Ξεχάστε το τραπεζικό απόρρητο!


Ξεχάστε το τραπεζικό απόρρητο! Βάσει των όσων έγιναν στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής των χωρών μελών της Ε.Ε., πλέον η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα έχει πρόσβαση σε στοιχεία καταθετών, ενώ οι χώρες της Ένωσης θα ανταλάσσουν πληροφορίες.



Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


Είναι χαρακτηριστική η ατάκα της καγκελαρίου της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, η οποία είπε με νόημα: «Είναι μία κακή ημέρα για φοροφυγάδες».
Η ανταλλαγή τραπεζικών πληροφοριών, που αναμένεται να  επιτευχθεί ως το τέλος του έτους, προβλέπει πως τα μέλη της ΕΕ ανταλλάσσουν δεδομένα για τα έσοδα, που απολαμβάνουν οι Ευρωπαίοι καταθέτες από τους τόκους των αποταμιεύσεων, που έχουν στις τράπεζες του εκάστοτε κράτους μέλους.



Λουξεμβούργο και Αυστρία ήταν αντίθετες στην αποκάλυψη των ονομάτων των καταθετών, αλλά, έχουν πλέον συναινέσει στην ανταλλαγή δεδομένων.
Η σύμπνοια εντός της ΕΕ ανοίγει πλέον το δρόμο για τη διαπραγμάτευση παραπλήσιων συμφωνιών με κράτη, που δεν ανήκουν στην ενωμένη Ευρώπη, όπως η Ελβετία, το Σαν Μαρίνο και η Ανδόρα.
Η εν λόγω διαπραγμάτευση θα γίνει βάσει «μίας αναθεωρημένης ντιρεκτίβας για καταθέσεις», η οποία με τη σειρά της αποσκοπεί στο να κλείσει μία πληθώρα προβλημάτων που είχαν εντοπισθεί στο προηγούμενο σύμφωνο, εξασφαλίζοντας την ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών για έναν μεγάλο αριθμό χρηματοπιστωτικών προϊόντων δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου