18 Μαΐου 2013

Ο Ελληνας γιατρός που μπήκε στο Ρεκόρ Γκίνες σώζοντας τη ζωή ενός νεαρού



Ισως να ήταν μια συνηθισμένη ημέρα στη ζωή του νευροχειρουργού Γιώργου Αρχοντάκη όταν αναλάμβανε να σώσει ακόμη μια ζωή, πραγματοποιώντας αυτή τη φορά μια πολύ δύσκολη επέμβαση σε έναν νεαρό που είχε χτυπηθεί στο κεφάλι από καμάκι, ωστόσο αυτό το επίτευγμα του έδωσε, τελικά, μια θέση στο βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες.

Το 2002, ένας 20χρονος φοιτητής έκανε ψαροτούφεκο στο Ακρωτήρι Χανίων, όταν σε μια άτυχη στιγμή, το καμάκι του καρφώθηκε στο λαιμό περνώντας από τον εγκέφαλο και βγήκε από το πίσω μέρος του κρανίου του.
Ο νεαρός έπεσε στο νερό και έμεινε εκεί περίπου μισή ώρα μέχρι να τον εντοπίσει μια ομάδα δυτών και να ειδοποιήσει ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου τον ανέλαβε ο νευροχειρουργός Γιώργος Αρχοντάκης.
Η επέμβαση που πραγματοποιήθηκε ήταν πολύ δύσκολη και λεπτή, ωστόσο, ο νεαρός όχι μόνο έζησε χωρίς προβλήματα, αλλά συνέχισε κανονικά να κάνει ψαροτούφεκο που είναι η μεγάλη του αδυναμία.
Αυτή η επιτυχημένη επέμβαση έκανε τον κ. Αρχοντάκη γνωστό σε όλο τον κόσμο, ενώ φιλοξενήθηκε μέχρι και στο CNN με διθυραμβικά σχόλια για τη σταδιοδρομία και την προσωπικότητά του.
Τελευταία μεγάλη διάκριση ήταν η είσοδός του στο βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες για αυτό του το επίτευγμα.
iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου