12 Αυγούστου 2013

Ελληνίδα μαθήτρια κατέκτησε την 3η θέση στην Ολυμπιάδα Αστρονομίας!



Με το χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές της επέστρεψε από την 7η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής, που για πρώτη φορά φέτος διεξήχθη στην Ελλάδα, η μαθήτρια από τα Λεχαινά Κρινιώ Μαρούδα.

Συνολικά στην Ολυμπιάδα συμμετείχαν περισσότεροι από 180 νέοι και νέες από 36 χώρες, με την ελληνική αποστολή να συγκεντρώνει ένα αργυρό μετάλλιο, τέσσερα χάλκινα και τέσσερις εύφημες μνείες! Για την άριστη μαθήτρια από τα Λεχαινά αυτό το μετάλλιο ήταν το δεύτερο, καθώς πέρυσι είχε κατακτήσει επίσης το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Αστρονομίας και Αστροφυσικής στη Βραζιλία!

Η 7η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής «φιλοξενήθηκε», από τις 27 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου, στην πόλη του Βόλου. Για πρώτη φορά ένα τόσο σημαντικό επιστημονικό και πολιτιστικό γεγονός πραγματοποιήθηκε σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μάλιστα στην Ελληνική επαρχία!
Έχοντας ξεχωρίσει στον μαθητικό διαγωνισμό «Πτολεμαίος» και έχοντας την εμπειρία, αλλά και ένα μετάλλιο στο «λαιμό» από την 6η Ολυμπιάδα της Βραζιλίας, η μαθήτρια από τα Λεχαινά κατάφερε να διακριθεί σε έναν τόσο δύσκολο και απαιτητικό διαγωνισμό για ακόμα μια φορά.

«Το σημαντικότερο σε έναν τέτοιο διαγωνισμό δεν είναι η θέση που μπορεί να κατακτήσει κάποιος αλλά η εμπειρία της συμμετοχής» είπε στο patrisnews η Κρινιώ Μαρούδα και συνέχισε:

«Στις δύο πρώτες φάσεις του διαγωνισμού τα πήγα πολύ καλά, στην τρίτη όμως όχι, με αποτέλεσμα να κατακτήσω το χάλκινο μετάλλιο. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό, αλλά να γνωρίσεις άτομα με το ίδιο ενδιαφέρον και αγάπη για την Αστροφυσική. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη για τις επιτυχίες όλων των μελών της Ελληνικής αποστολής και πιστεύω ότι κάναμε τη χώρα μας υπερήφανη!».

newsbomb.gr


ΠΗΓΗ
http://logioshermes.blogspot.com/2013/08/3.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου