30 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατί θα παραλύσει αύριο η αμερικανική κυβέρνηση


Γιατί θα παραλύσει αύριο η αμερικανική κυβέρνηση

Γιατί θα παραλύσει αύριο η αμερικανική κυβέρνηση

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών κινδυνεύει να παραλύσει από το πρωί της Τρίτης, αν το Κογκρέσο αποτύχει να καταλήξει σε ένα σχέδιο προϋπολογισμού απόψε το βράδυ!

Αν η αποψινή συνεδρίαση του Κογκρέσου καταλήξει σε αδιέξοδο, εκατοντάδες χιλιάδες ομοσπονδιακών υπαλλήλων θα υποχρεωθούν σε... άδεια άνευ αποδοχών.
Οι δημόσιοι οργανισμοί που απειλούνται να χάσουν προσωπικό είναι αυτοί που είχαν υποστεί την ίδια αγωνία το 1995-1996, όταν είχε προκύψει παρόμοιο δημοσιονομικό κενό.
Για την ακρίβεια, στο υπουργείο Άμυνας, το ήμισυ των 800.000 πολιτικών υπαλλήλων του Πενταγώνου, που είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης του δημοσίου τομέα, θα τεθεί σε άδεια άνευ αποδοχών. Οι καθαρά στρατιωτικές μονάδες θα συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά οι μάχιμοι θα πληρώνονται με καθυστέρηση.
Επιπλέον, τα 368 εθνικά πάρκα και μουσεία θα κλείσουν, καθώς και τα μεγάλα μουσεία της τέχνης και της ιστορίας, όπως και ο ζωολογικός κήπος στην Ουάσιγκτον.
Δημοκρατικοί και ρεπουμπλικάνοι καλούνται απόψε να συμβιβαστούν, ειδάλλως παραλύει από αύριο το πρωί η κυβέρνηση.
Το 95% από τους περίπου 16.000 υπαλλήλους του Οργανισμού Περιβάλλοντος (EPA), που είναι υπεύθυνος για τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς και τη ρύπανση, θα πρέπει να... πάει σπίτι του.
Όσο για τις θεωρήσεις διαβατηρίων, να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της τελευταίας δημοσιονομικής κρίσης, η οποία διήρκεσε συνολικά τέσσερις εβδομάδες το 1995/1996, η επεξεργασία 500.000 αιτήσεων θεώρησης και 200.000 αιτήσεων για διαβατήρια ανεστάλη.
Στον τομέα της υγείας, τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας και τα ιατρικά ερευνητικά κέντρα δεν θα δέχονται νέους ασθενείς για πειραματικές θεραπείες.
Τέλος, σε κυβερνητικό επίπεδο, οι περισσότερες ομοσπονδιακές υπηρεσίες θα δουν τους αριθμούς των υπαλλήλων τους να μειώνονται κατά περισσότερο από 80%.
Όλα τα παραπάνω, βέβαια, θα συμβούν αν δημοκρατικοί και ρεπουμπλικάνοι δεν κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις, προκειμένου να καταλήξουν σε ένα σχέδιο προϋπολογισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου