ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΣΤΗΝ...ΕΝΥΠΟΘΗΚΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ!!!ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΖΗΤΑ ΩΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ!!!
............................... 
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ
1. Η εξασφάλιση των δανείων που χορηγεί το Ταμείο στους αναφερόμενους στο άρθρο 1 του παρόντος δικαιούχους για τους σκοπούς του άρθρου 2 είναι δυνατή με τους εξής τρόπους: 
α) Ενεχυρίαση ή εκχώρηση εκ μέρους του δανειολήπτη προς το Ταμείο των αναγκαίων για την ομαλή εξυπηρέτηση του δανείου ποσών από τα συνολικά έσοδα αυτού ή, αν ο δανειολήπτης είναι ΟΤΑ, ενεχυρίαση ή εκχώρηση εσόδων από ανταποδοτικά τέλη, από εξειδικευμένες επιχορηγήσεις ή από το τμήμα των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.), σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. 
β) Εγγραφή υποθήκης επί ακινήτων ή μέρους αυτών για το ποσό του δανείου εφόσον τα ακίνητα αυτά ανήκουν κατά κυριότητα στον δανειολήπτη και είναι δεκτικά απαλλοτριώσεως υπό τη γενική του όρου έννοια. 
γ) Σύσταση ενεχύρου επί κινητών ή μέρους αυτών για το ποσό του δανείου εφόσον τα κινητά αυτά ανήκουν κατά κυριότητα στον δανειολήπτη και είναι δεκτικά μεταβιβάσεως. 
δ) Παροχή εγγύησης υπέρ του δανειολήπτη εκ μέρους αναγνωρισμένων πιστωτικών ιδρυμάτων ή χρηματοπιστωτικών οργανισμών της Ελλάδας και του εξωτερικού ή ενωσιακών οργάνων ή διεθνών οργανισμών που έχουν μεταξύ των σκοπών τους την παροχή τέτοιων εγγυήσεων.
2. To είδος και οι όροι εξασφάλισης του δανείου με έναν ή περισσοτέρους από τους τρόπους της προηγουμένης παραγράφου καθορίζονται ύστερα από την αξιολόγηση της σκοπιμότητας του δανείου καθώς και της βιωσιμότητας, της ορθολογικής οργάνωσης και της πιστοληπτικής ικανότητας του υποψηφίου δανειολήπτη.
.......................................
ΔΗΛΑΔΗ ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΖΗΤΑ ΝΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ...!!! ΑΛΛΑ,ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ...!!! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΝΕΟΥΝ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΔΟΛΙΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!
ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΜΑΡΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ, ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ (ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ) ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΕ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!
ΡΩΤΑΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ...ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ;
ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ !!! ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΙΤΕ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΙΤΕ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ !!!
ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ Η ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΕΝΕΧΥΡΙΑΣΗ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΚΙΝΗΤΟΥ Ή ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ... 

Άρθρο 61 - Υποχρεώσεις δημάρχου, αντιδημάρχου και μελών επιτροπών

1. Ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής κατά την άσκηση των καθηκόντων τους θα πρέπει: 

α) να εκπληρώνουν ευσυνείδητα τις υποχρεώσεις τους και να ασκούν τα καθήκοντά τους με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, 

β) να σέβονται και να διασφαλίζουν τα δικαιώματα των πολιτών και να μεριμνούν για την καθολική εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους προς το δήμο χωρίς διακρίσεις σε βάρος οποιουδήποτε προσώπου ή του κοινού συμφέροντος, 
......................................
ΚΥΡΙΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ !!!! 
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ !!!! 
ΓΙΑΥΤΟ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ.....................................
......................................


ΕΥΘΥΝΗ ΛΟΙΠΟΝ ! ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ! ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ-ΔΗΜΟΤΕΣ... ΑΛΛΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ;
ΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΟΥΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ;
ΔΕΙΤΕ...

Άρθρο 85 - Συνέλευση κατοίκων τοπικής κοινότητας

Στις τοπικές κοινότητες, με ευθύνη του εκπροσώπου της τοπικής κοινότητας ή του προέδρου του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας σε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, καλούνται οι κάτοικοι και οι φορείς της τοπικής κοινότητας, τουλάχιστον μια φορά κατ' έτος σε συνέλευση, και προτείνουν στα αρμόδια όργανα του δήμου, ανάλογα με το χαρακτήρα των αναγκών των κατοίκων της τοπικής κοινότητας και τις προτεραιότητες για την τοπική ανάπτυξη, τις δράσεις που πρέπει να αναλάβει ο δήμος ιδίως ως προς

α) την παροχή κοινωνικών ή άλλων υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής τους

β) τη λήψη μέτρων για την προστασία των ηλικιωμένων και των παιδιών στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του δήμου, 

γ) τα έργα που πρέπει να εκτελεστούν στην τοπική κοινότητα

δ) την παροχή υπηρεσιών για την τουριστική αξιοποίηση και προβολή της τοπικής κοινότητας

ε) την εφαρμογή πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και αθλητικών προγραμμάτων και 

στ) κάθε άλλο θέμα που αφορά την τοπική κοινότητα. 

Για την ανωτέρω διαδικασία τηρούνται πρακτικά από υπάλληλο του δήμου ενώ οι αποφάσεις για τα ανωτέρω θέματα λαμβάνονται από τους παρόντες με σχετική πλειοψηφία.

....................................................
ΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ;




.................................................
ΟΠΟΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ( ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ) ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ !!! ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ !!! ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ... ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ... ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ...
................................................................
ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 169

Ρύθμιση θεμάτων χορήγησης δανείων σε ΟΤΑ και σε άλλους φορείς από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

(ΦΕΚ Α' 272/13-12-2013)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του άρθρου 2 παρ. 3 του Ν. 3965/2011 (Α' 113) «Αναμόρφωση πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων».

2. Το Ν. 1608/1919 περί «Ίδρυσης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων», το Π.Δ. 95/1996 (Α' 76) « Οργανισμός του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων» και το Ν. 3965/2011 (Α' 113) περί «Αναμόρφωσης πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων».

3. Το αρθρ. 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα, που κυρώθηκε μα το άρθρο πρώτο του Π.Δ. 63/2005 (Α' 9Cool.

4. Το Π.Δ. 90/2012 (Α' 144) «Διορισμός Υπουργού και Υφυπουργών».

5. Την υπ' αριθ. Υ48/09-07-2012 απόφαση «Καθορισμός αρμοδιοτήτων του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα» (Β' 2105).

6. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις του παρόντος Διατάγματος δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.

7. Την υπ' αριθμ. 340/2013 γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ύστερα από πρόταση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών,

αποφασίζουμε:

Στον Υπουργό Οικονομικών αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος διατάγματος. 
Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2013 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ 

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ
.......................................................
1234239_713074138718143_563468754_n.jpg
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΚΤΥΠΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ, ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ 
ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ