END.jpg
H σκοπιμότης του ΄Ελληνα Αρτέμη Σώρρα (ΕΙ·ΕΝD)
H σκοπιμότης του είναι ο διαφορικός παράγων, τον οποίον η αγχίνοια απαιτεί, γιά να δούμε τον αγώνα του πριν και πάνω απ' όλα ΄Ελληνα Αρτέμη Σώρρα (ΕΙ·ΕΝD). Ως μία πολιτειακή οντότης, ένας πολιτικός θεσμός είναι σκόπιμος, εάν δύναται να παράγει είτε το ίδιο αποτέλεσμα, με διαφορετικούς τρόπους, στο ίδιο περιβάλλον ή διαφορετικά αποτελέσματα, στο ίδιο ή σε ένα διαφορετικό περιβάλλον.
Αντιθέτως με τα άρδην απολυταρχικά επιχειρήματα των δήθεν ιθυνόντων του τυραννικού καθεστώτος της κομματοκρατίας, η δυνατότης εμφανίσεως επιλογών είναι αναγκαία γιά την σκοπιμότητα ενός πολιτικού θεσμού, αλλά είναι και ανεπαρκής. Μία δήθεν κοινωνική, οικονομική ή πολιτική οντότης, ένας δήθεν θεσμός, ο οποίος συμπεριφέρεται μεν διαφορετικά, αλλά τελικώς παράγει μόνον ένα αποτέλεσμα σε κάθε περιβάλλον, ναι μεν είναι μία σκοπών ή στόχων αναζητούσα ή επιδιώκουσα οντότης, αλλά δεν είναι σκόπιμος.
Και οι σερβομηχανισμοί είναι επίσης σκοπών ή στόχων αναζητούσες ή επιδιώκουσες οντότητες. Τελικώς όμως, μόνον οι ελεύθεροι άνθρωποι, όπως και οι εν ελευθερία διάγοντες θεσμοί μας, είμεθα συγκροτημένες οντότητες ή συγκροτημένα συστήματα σκοπιμοτήτων.