Η ΤΕΧΝΗ 
ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ


Το κερί, που φώτισε 
τη γέννηση τού Ιησού, 
τα λείψανα τού κόκορα, 
που λάλησε στον Πέτρο κ.λπ. κ.λπ.

Έγραψε στις 17.02.2012 ο/η: Ανθυμιάδου Γαλήνη


Ο καλός ο θεούλης είναι τόσο γενναιόδωρος, που χαρίζει στους αγίους αμέτρητα κεφάλια, χέρια, πόδια και δάχτυλα. Κι όταν ένας αφάνταστα ξετσίπωτος άνθρωπος, που ακόμα δεν πιστεύει στις δυνατότητες τού θεού κι έχει ακόμα τη δυνατότητα να σκέφτεται λογικά, αρχίσει να παραξενεύεται με τα πολλά κεφάλια ενός αγίου, εμείς θα τον στέλναμε στην λαϊκή αγορά, όπου κάποιος από τους εμπόρους πουλούσε τα κρανία τού Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όταν αυτός ο αιρετικός θα ρωτήσει τον έμπορα για το πώς γίνεται ένας άνθρωπος να έχει τόσο πολλά κεφάλια, ο έξυπνος έμπορας θα τού απαντούσε με φιλοφρόνηση και πληρότητα: «Αυτό το κρανίο είναι τού Μ. Αλεξάνδρου σε ηλικία 11 χρονών, το άλλο είναι όταν ο Αλέξανδρος ήταν 13 χρόνων και πάει λέγοντας ...» 

Κεφάλια, σαγόνια 
και άλλα... ανταλλακτικά κρανίου

«Και διέταξε να αποκεφαλιστεί ο Ιωάννης στο μπουντρούμι. Και να φέρουν το κεφάλι του στην πιατέλα...» (Ματθ., 14:10,11). 
Έτσι θλιβερά έφυγε από την ζωή ο Ιωάννης Βαπτιστής. 

Για σταθείτε λίγο! Μόνο ένα κεφάλι τού Βαπτιστή φέρανε στην πιατέλα; Γιατί, αν πιστέψουμε στα γεγονότα, ο δήμιος τού Ιωάννη θα έπρεπε να είχε κουραστεί πάρα πολύ. 

Σε διάφορες εκκλησίες τού κόσμου διαφυλάσσονται δώδεκα ολόκληρα κεφάλια τού Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή και εκτός από αυτά, επτά σαγόνια του και άλλα ανταλλακτικά τού κρανίου (στην Ρώμη, στο Παρίσι, στο Τολέδο, σε μοναστήρι τού Λίβανου ...). Μετά από προβολή τόσων πολλών  αποδείξεων, είναι δύσκολο να μην πιστέψεις στην πραγματική ύπαρξη τού Βαπτιστή.
 

Όλα αυτά τα κεφάλια δεν μπορείς παρά να τα θεωρείς αυθεντικά, γιατί ο θεός τα ξέρει όλα και δεν αντέχει την ιεροσυλία απέναντι στα άγια κειμήλια και στα θρησκευτικά αισθήματα των πιστών. Εάν ο θεός αποδέχεται την ύπαρξη αγίου με δώδεκα κεφάλια τότε όλα είναι εντάξει και δεν υπάρχει πλαστογραφία. 
     
Δεκάδες χέρια, 
εκατοντάδες δάκτυλα... 
Το φαινόμενο με τα κεφάλια τού Ιωάννη Βαπτιστή δεν είναι αποκλειστικό. Σχεδόν όλοι οι άγιοι έχουν δεκάδες χέρια, εκατοντάδες δάχτυλα και πολλές φορές μερικά σώματα. Και ποιος ξέρει αν στην ουράνια γραμματεία γίνεται αυστηρή απογραφή των κειμήλιων και επιμελώς μετριέται το ποσοστό τής φυσικής αύξησης κεφαλιών, χεριών και πάει λέγοντας. Και τότε, στο ουράνιο θόλο ακούγονται συγκινητικές φωνές των αγγέλων - ελεγκτών: «Σώματα τού Αγίου Ανδρέα - 6, νούμερα απογραφής ... Κεφάλια ολόκληρα τού ίδιου - 7,  Χέρια και πόδια τού ίδιου αγίου - 19.»   

Εισβολή αγίων πτωμάτων   
Η λατρεία των αγίων λείψανων στο χριστιανισμό άρχισε μετά από τη Σύνοδο τής Νίκαιας το 325 μ.Χ.. Δηλαδή, πάνω από 300 χρόνια, τα πτώματα των συνεργατών τού Χριστού δεν ενδιέφεραν κανέναν. Σίγουρα αυτοί, που τους συνόδεψαν στο τελευταίο τους ταξίδι, δεν είχανε το μυαλό τους αντί για ενταφιασμούς να πουλήσουν ή να παραδώσουν τα πτώματα στους οπαδούς τής καινούριας θρησκείας. 

Γι' αυτό και η απόκτηση των αυθεντικών λείψανων ήταν μια δύσκολη υπόθεση. Δεν μπορούσε να έχει γίνει πραγματική συνταύτιση.
 

Όμως, λείψανα πουλούσανε και αγοράζανε σε απίστευτες ποσότητες. Έτσι, ο Άγιος Ανδρέας βρέθηκε με 5 σώματα, 6 κεφάλια και 17 χέρια, η Αγία Άννα με 2 σώματα και 8 κεφάλια, ο Ιωάννης ο Πρόδρομος με 10 σώματα κι ας λένε τα χριστιανικά ευαγγέλια, ότι το σώμα του το κάψανε. Συνέχεια: Άγ. Βενέδικτος - 3 σώματα και 4 κεφάλια, Αγ. Δωροθέα - 6 σώματα, Αγ. Ελένη - 4 σώματα και 5 κεφάλια κ.λπ.. (Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Ιερή πτωματολατρία στη Ρωσία.)  

Καθαιρέσεις αγίων
Στη Δεύτερη Συνοδό τού Βατικανού (1962-1965), οι καθολικοί, εξ αιτίας τής  εκκλησιαστικής κρίσης καθαίρεσαν εκατοντάδες αγίους. Και τι αγίους! Όλοι οι τίτλοι τα και αξιώματα αφαιρέθηκαν από τον Άγιο Γεώργιο. Ο λόγος; Απλός. Ποτέ δεν υπήρξε αυτός ο άνθρωπος. Το χριστιανικό παραμύθι για τον λεβέντη, που έσωσε ένα κορίτσι από τα δόντια τού τρομερού τέρατος είναι διήγηση τού αρχαίου ελληνικού μύθου για τον Περσέα και την Ανδρομέδα. Αυτός ο ανύπαρκτος άγιος είχε 30 σώματα. 
Όπως και δεν υπήρχε καμμία Άγια Ελισάβετ, την οποία έσωσε ο Άγιος Γεώργιος. 
 

Τα αξιώματα αφαιρέθηκαν και από το Άγιο Νικόλαο τον Θαυματουργό για τους ίδιους λόγους. Οι καθολικοί παραδέχτηκαν, ότι ποτέ δεν υπήρχαν οι Μπριγκίτα, Αικατερίνη, Γουαδελούπη (η πιο λατρεμένη αγία τής Λατινικής Αμερικής), Χριστόφορος, Βαλεντίνος (που τον γιορτάζουν οι ερωτευμένοι). Αλλά τα λείψανα τους υπάρχουν!  

Πολλαπλά ιερά κειμήλια 
Ο κατάλογος των κειμήλιων δεν περιορίζεται μόνο στα λείψανα. Μαζί με το χέρι τής Μαρίας τής Μαγδαληνής παρουσιάζουν κι ένα κομμάτι από το σταυρό τού Ιησού. Φαίνεται, ότι ο σταυρός αυτός είχε τεράστιες διαστάσεις και η κορυφή του χάνεται στη στρατόσφαιρα. Το σύνολο των καρφιών, με τα οποία κάρφωσαν τον Ιησού, έφτασε στα 1.235 κομμάτια.  

Δείτε έναν άλλο κατάλογο των χριστιανικών κειμηλίων. 
Είναι συναρπαστικό:
 
- Τα δάκρυα τής Παναγίας. 
- Το γάλα τής Παναγίας. 
- Τα μαλλιά τού μικρού Ιησού. 
- Το αίμα τού Ιησού από τη σταύρωσή του.  
- Το πιάτο, στο οποίο φέρανε το κεφάλι τού Ιωάννη τού Πρόδρομου. 
- Τα σκεύη από το Μυστικό Δείπνο. 
- Τα δάκρυα τού Ιησού. 
- Ο σανός από τη φάτνη. 
- Το νύχι τού Απ. Παύλου. 
- Κομμάτια από το σάβανο τού Ιησού.
- Κομμάτι δέρματος, που αφαιρέθηκε κατά την περιτομή (πόσθη).   
- Κομμάτια από τα ρούχα των Απόστολων.  
- Πέτρα, στην οποία καθόταν ο Ιησούς. 
- Αγκάθι απ' το στεφάνι τού Ιησού. 
- Τα ρούχα τού Ιησού από τη βόλτα στον Γολγοθά.   
- Το κερί, που φώτισε τη γέννηση τού Ιησού.  
- Το δοχείο με τον ιδρώτα τού Αρχάγγελου Μιχαήλ μετά την μάχη με τον διάβολο.   - Το δάκτυλο τού Άγιου Πνεύματος! 
- Ένα κομμάτι από το παράθυρο, από το οποίο μπήκε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ και παρουσιάστηκε στην Παναγία.  
- Τα κόκκαλα τού γαϊδουριού, πάνω στο οποίο ο Ιησούς μπήκε στα Ιεροσόλυμα. 
- Τα κουρέλια με τα αίματα τής Παναγίας. 
- Τα λείψανα τού κόκορα, που λάλησε στον Πέτρο. 
- Σάλια από το φτέρνισμα τού Άγιου Πνεύματος.  
- Το κουτί με την τελευταία πνοή τού Ιησού. 
- Τα πέδιλα τού Ιησού. 

Από τo πάρτι τού Ιησού,  
στο πτηνοτροφείο τού Αγίου Πέτρου 
Πολλά ιερά κειμήλια υπάρχουν σε μεγάλες ποσότητες. Υπάρχουν δυο τραπέζια από το Μυστικό Δείπνο, το ένα βρίσκεται στην Ιταλία, το άλλο στην Αυστρία. Τα σκεύη από το Μυστικό δείπνο είναι τόσο πολλά και σε τόσες ποικιλίες σερβίτσιων, που το μόνο, που μπορείς να φανταστείς είναι, ότι ο Ιησούς έκανε μεγάλο αποχαιρετιστήριο πάρτι. Κομμάτια από το Ιερό Σεντόνι είναι τόσο πολλά, που φαντάζομαι μεγάλο καραβόπανο. Καθένας από τους αποστόλους είχε προσωπικό ατελιέ μόδας λόγω των πολλών  κομματιών από τα ρούχα τους. Δεν λάλησε στον Πέτρο ένας πετεινός, αλλά ολόκληρο πτηνοτροφείο. Πίσω από τον Ιησού και τους οπαδούς του πήγαινε ένας όχλος από τους αρχαιοπώλες και μαζεύανε ό,τι βρίσκανε.
        
Στους ναούς της Ευρώπης υπήρχε τόση μεγάλη ποσότητα από το γάλα τής Παναγίας, που ο Καλβίνος είπε, ότι και αγελάδα να ήταν η Παναγία, τόσο γάλα δεν μπορούσε να δώσει. 

Στο Παλέρμο λάτρευαν τα λείψανα τής Αγίας Ροζαλίας, αλλά η πρώτη εξέταση έδειξε, ότι τα λείψανα ήταν ενός τράγου. 

Με βάση τα αποτελέσματα των ερευνών, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αποδέχτηκε τη Σινδόνη τού Τορίνο ως μη αυθεντική κι ότι την κατασκεύασαν το μεσαίωνα. Στις αρχές τού 1990, στο Βρετανικό Μουσείο παρουσιάστηκε έκθεση για τη Σινδόνη τού Τορίνο με την ονομασία «Πλαστογραφία. Η τέχνη τής απάτης.»   
 

Το θείο πετσάκι 
21 μεσαιωνικές εκκλησίες υποστήριζαν, ότι η πόσθη από την περιτομή τού Ιησού ήταν στην κατοχή τους. Αναφέρεται, πως η Αγία Αικατερίνη τής Σιένας φορούσε στο δάχτυλο της την πόσθη ως δαχτυλίδι. Η αυστριακή Άγκνες Μπλάνμπεκιν, που έζησε από το 1244 ως το 1315 είχε άλλη άποψη. Παθιάστηκε τόσο πολύ με την θεία πόσθη κάνοντας συχνά λόγο για την αιμορραγία και τον πόνο, που υπέφερε ο Ιησούς κατά την διάρκεια τής επέμβασης. Μετά, ο Ιησούς τής αποκάλυψε, ότι και αυτός και η πόσθη του αναστήθηκαν συγχρόνως στον ουρανό το Πάσχα. Εξ αιτίας των ισχυρισμών της, η Καθολική Εκκλησία απαγόρεψε οποιαδήποτε αναφορά στα λεγόμενά της. Ευτυχώς, η αγία πόσθη αναστήθηκε και κάπου θα υπάρχει. Θα πιάσουν δουλειά οι γενετιστές πάνω στο DNA τού Χριστού!       

Στην Λαύρα Πετσέρσκα τού Κιέβου τής Ουκρανίας, πολύ καιρό φυλάγανε μπουκαλάκι με το «αιγυπτιακό σκότος». Το επίκαιρο θα ήταν να έχουμε τέτοια μπουκαλάκια με το «ελληνικό σκότος» με τη φωτογραφία τού Ιερώνυμου ή τού Άνθιμου. Θα πρότεινα και στη Ρωσία να κομματιάσουν τη μούμια τού Λένιν και να στέλνουν τα κομμάτια στους ηγέτες των κομμουνιστικών χωρών.  
 

Η θρησκεία είναι ένας από τους πιο κερδοφόρους κλάδους τής σύγχρονης οικονομίας. Ο κλάδος αυτός είναι και ελεύθερος από τη φορολόγηση. Κανένας δεν θα παρατήσει τέτοια επιχείρηση. Όσο υπάρχει ζήτηση για πτώματα τόσο θα υπάρχουν και οι προσφορές. Έχει δουλειά ο εγκέφαλος πάνω στην τέχνη τής απάτης.       
           

Σημείωση 
Στο κείμενο υπάρχουν αποσπάσματα  
από το βιβλίο τού Alexander Hislop: «The Two Babylons»,  
που εκδόθηκε το 1853. Μετάφραση: Ανθυμιάδου Γαλήνη.


ΣΧΕΤΙΚΟΝ ΠΕΡΙ...ΠΕΤΣΑΚΙΟΥ...ΤΣΙΟΥ!