ΤΩΡΑ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ Ο ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΣ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ!
«Τότε έγιναν δύο έλεγχοι και εντοπίστηκαν αδυναμίες, ενώ υπήρχε οριακός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας» τόνισε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ.Προβόπουλος , στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τη λειτουργία του Ταχυδρομικού....Ταμιευτηρίου. 

Μιλώντας λοιπόν στους βουλευτές είπε πως μέχρι το 2006 λειτουργούσε ως δημόσια υπηρεσία. 

Μάλιστα πρόσθεσε πως η άδεια που είχε δοθεί το 2006 στο ΤΤ ήταν για να λειτουργεί ως τράπεζα για καταθέσεις και δάνεια στους δημόσιους υπαλλήλους, καθώς δεν είχε εξειδικευμένο σύστημα εσωτερικού ελέγχου και τραπεζική κουλτούρα. 

Παρά ταύτα ο κ.Προβόπουλο είπε «στις αρχές του 2009 διαπιστώσαμε ότι χρηματοδοτούσε το ΤΤ επιχειρήσεις χωρίς να μας έχουν ενημερώσει». Παράλληλα πρόσθεσε «τον Απρίλιο του 2009 απαγορεύσαμε να δίνει επιχειρηματικά δάνεια εάν δεν γίνουν αλλαγές, μας είπαν ότι έγιναν αλλαγές, κάναμε έλεγχο και διαπιστώσαμε ελλείψεις και αδυναμίες». 

Πιο συγκεκριμένα: 

«Το 2010 είπαμε να δίνονται δάνεια μόνο σε επιχειρήσεις με μεγάλη κεφαλαιακή επάρκεια. Στα τέλη του 2012 έγινε νέος έλεγχος και προέκυψαν ερωτηματικά και σκιές για δανειοδοτήσεις. Ενημερώσαμε την αρχή για το ξέπλυμα χρήματος η αρχή έκανε έλεγχο και διαβίβασε το πόρισμα στον εισαγγελέα και μετά ακολούθησαν οι εξελίξεις που ξέρετε», ανέφερε ο κ.Προβόπουλος λέγοντας πως η ζημιά από τα επιχειρηματικά δάνεια από το 2008 έως το 2011 ήταν στο 33,2 %. 

Ωστόσο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας είπε πως οι μεμονωμένες περιπτώσεις δανειοδοτήσεων δεν πρέπει να αποτελούν αφορμή για σχόλια που δίνουν την εσφαλμένη εντύπωση ενός σαθρού τραπεζικού συστήματος γιατί αυτά υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των καταθετών και ακυρώνουν τις δυνατότητες ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας. 

«Ενδεχόμενη επικράτηση κλίματος φόβου μεταξύ των τραπεζικών στελεχών θα λειτουργούσε πολύ αρνητικά και θα προκαλούσε προβλήματα στη χώρα. Θα ήταν έγκλημα να υπονομεύσουμε τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα με αβάσιμες γενικεύσεις εντυπωσιασμού», κατέληξε ο κ.Προβόπουλος. 

Από την άλλη μεριά σε όσους κατηγόρησαν για την Τράπεζα της Ελλάδος για το θέμα του ΤΤ είπε «Η ΤτΕ έπραξε αυτά που έπρεπε να πράξει, τα δέοντα. Συνεργάστηκε με τη δικαιοσύνη και τις Αρχές». 

makeleio.gr
 
http://www.oparlapipas.com/2014/01/blog-post_6107.html#ixzz2qf2ydV5S
.....................................................

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:





















.................................................................................
....................................................................................










.................................................................




Ε4 ΣΗΜΑ.jpg