ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ 22/02/2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΙΛΙΑΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ
ΤΕΩΣ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ.jpg

Κυρίες και κύριοι,
Από τα όσα πολλά που άκουσα και είναι η πρώτη φορά που έρχομαι έτσι σε άμεση επαφή με το κίνημα, ομολογώ ότι βλέπω μία δυναμική η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική. Πριν από όλα θεωρώ πολύ σημαντικό ότι χρησιμοποιείται ο όρος «συν-Έλληνες». Γιατί είναι πολύ σημαντικό που χρησιμοποιείτε τον όρο «συν-Έλληνες»; Διότι αυτό σημαίνει ξεπέρασμα των όποιων διχασμών, αν θέλετε των όποιων ιστορικών συγκρούσεων υπήρξαν στο παρελθόν τους οποίους διαρκώς οι μνημονιακοί θέλουν να επαναφέρουν ακριβώς για να υπάρχουν διαιρέσεις στον λαό, ακριβώς για να διατηρείται αυτός ο έλεγχος πάνω στην πατρίδα μας. Αυτή είναι η μία παράμετρος.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η δεύτερη παράμετρος που ήθελα να τονίσω είναι το εξής, ορθότατα ελέχθη ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο. Πόλεμος. Γιατί βρισκόμαστε σε πόλεμο; Όχι διότι είμαστε πολεμοχαρείς, όχι διότι αν θέλετε κατά κάποιο τρόπο διεπώμεθα από μία λογική σύγκρουσης, αλλά διότι η σύγκρουση είναι δεδομένη. Και διότι αν θέλετε υπάρχουν δύο στρατόπεδα και μέσα στο πλαίσιο του Ελληνισμού. Υπάρχει ο συντριπτικά μεγάλος αριθμός των ανθρώπων που είναι πατριώτες και υπάρχει και η «πέμπτη φάλαγγα» η οποία ενεργεί για λογαριασμό ξένων συμφερόντων. Βεβαίως πίσω κρύβονται τεράστια συμφέροντα, τεράστια συμφέροντα, κολοσσιαία. Είναι όλη η λογική αυτού που ονομάζουμε παγκοσμιοποίηση. Ήδη όταν ξεκίνησε η παγκοσμιοποίηση εγώ ήμουνα βέβαιος ότι θα πηγαίναμε προς τα κει δεδομένων των διαύλων διείσδυσης οι οποίοι είχαν ήδη διαμορφωθεί και λειτουργούσαν σε βάρος του τόπου.

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΩΝ

Μια τρίτη παράμετρος που θέλω να τονίσω είναι η εξής, ότι βεβαίως ορθότατα τίθεται ζήτημα, αν θέλετε μπορούμε να πούμε, απόδοσης ευθυνών. Η οποία απόδοση ευθυνών δεν μπορεί να είναι απλή. Όταν απειλείται ένα λαός και αυτή τη στιγμή ο Ελληνικός λαός απειλείται μη γελιέστε, πάνω σε αυτό σας είδα λίγο αισιόδοξους πολλούς από εσάς, απειλείται αν θέλετε υποστασιακά. Τι σημαίνει πρακτικά «υποστασιακά», απειλείται στην ίδια του την βιολογική υπόσταση, από υπογαμηλιότητα, υπογεννητικότητα, εκφυλισμό κλπ. και διεισδύσεις διαβρώσεων όλων των κατηγοριών. Κινδυνεύουμε λοιπόν. Και βεβαίως εδώ έχουμε μία προδοσία όχι μόνο των πολιτικών και των συναφών κυκλωμάτων αλλά έχουμε και μία προδοσία των διανοουμένων. Αυτή τη στιγμή έστω και η ενημέρωση εδώ μέσα έπρεπε να είναι εκατοντάδες διανοούμενοι.

Ε .... ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ !!! 

Κατηγορούν τα παιδιά μας. Γιατί τα κατηγορούν, τι τους εξασφαλίζουνε ως μέλλον. Ο λαός ότι είχε να δώσει, αν θέλετε ευθύνες τεράστιες βεβαίως για ότι ψήφισε, ευθύνες τεράστιες διότι δεν αντέδρασε σε αυτό το κλίμα της διάβρωσης και της διαφθοράς έγκαιρα, υπάρχουν αλλά δευτερογενής ευθύνες. Υπαρκτοεγνής ευθύνες είναι των ηγεσιών πάντοτε και παντού. Πάντοτε, των ηγεσιών. Και οι ηγεσίες κυρίες και κύριοι πρέπει να στήνονται προ 6 βημάτων. Διότι οι ηγεσίες δεν αποτυγχάνουν με αυτά που κάνουνε αλλά και με εκείνα τα οποία παραλείπουν. Βλέπετε υπεραναπτύσσεται τόσο πολύ το άλλοθι το περίφημο, ποιό είναι το άλλοθι;  Το άλλοθι το έχετε προσέξει; Τα φάγαμε μαζί; Ε δεν τα φάγαμε!

ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ, ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ & ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πριν από όλα λοιπόν, εκτός των οικονομικών πρέπει να αναπτύξουμε και την εθνική μας περηφάνια, η οποία αυτή τη στιγμή έχει κινηθεί προς το ναδίρ. Μην κοιτάτε εσείς και εμείς όλοι που βρισκόμαστε εδώ, ο μέσος άνθρωπος αυτή τη στιγμή έχει κλονιστεί το ηθικό του και οι πολιτικοί αγώνες είναι αγώνες ηθικού. Μην ξεχνάτε την Αλβανία, μην ξεχνάτε τα οχυρά, μην ξεχνάτε όλα αυτά τα πράγματα έγιναν γιατί υπήρχε ηθικό. Και αν ακούσετε όλους αυτούς τους γελοίους ανθρώπους, τα ανθρωπάρια, πρόκειται περί ανθρωπάριων τους λυπάσαι που τους βλέπεις να ψελλίζουν, δεν μιλάνε ψελλίζουνε, αφήστε τα λάθη τα γλωσσικά που κάνουνε που είναι να φρικιάζεις. Λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι όλοι αυτοί τι κάνουν; Καλλιεργούν αίσθημα ηττοπάθειας. Ηττοπάθειας, εκφοβισμού και παραίτησης. Αυτοί οι τρεις άξονες. Εάν αυτοί οι τρεις άξονες δεν υπάρχουνε τότε όλα αυτά και όλο το παιχνίδι που παίζεται θα ανατραπεί, να είστε βέβαιοι για αυτό.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΓΩΝΑΣ

Γι αυτό χρειάζεται αγώνας και χρειάζεται να αντιληφθούμε ένα πράμα, το οποίο είπε ο μέγιστος όλων των ιστορικών, όλων των αιώνων ο Θουκυδίδης, ότι οι συγκρούσεις, οι όποιες ιδιωτικές ή κοινωνικές, είναι συγκρούσεις συμφερόντων και να πάψουμε να χρησιμοποιούμε διαρκώς τον συναισθηματικό συντελεστή. 


ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΚΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΗΧΗΤΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ, VIDEO & ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΩΝ: ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ
ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ
mnemosyne.jpg
FILIAS PHOTO.jpg