24 Μαρτίου 2014

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ

Marios Drosos Σας παρουσιάζω την επίσημη απάντηση του Προέδρου του ΔΣ του Δήμου Αγρινίου στο αίτημα των Δημοτών του για ανεύρεση επενδυτή που δύναται να δομήσει χρηματοδότηση για υλοποίηση έργων. Εμφανής η έλλειψη πολιτικής βούλησης για επίλυση των οικονομικών θεμάτων του Δήμου και η άγνοια ή εσκεμμένη παρερμηνεία του ισχύοντος νόμου από τους Δημοτικούς Άρχοντες μόνο και μόνο για να μην ασχοληθούν με το αντικείμενο!

1896876_10202223864212134_1911796175_n
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου
Πληροφ. Παν. Ζωναράς
Πολ. Μαρκαντωνάτου
ΤΗΛ: 26413 60308, 60307
ΦΑΞ: 26410 39060
Ταχ. Δ/ση: Χαρ. Τρικούπη 10
Τ.Κ. 301 00 ΑΓΡΙΝΙΟ
Αγρίνιο 14 Μαρτίου 2014
Αριθμ. πρωτ.: 18914
Προς: Τον κ. Ιωακείμ Κων/νο
Κοιν.: Συνυπογράφοντες Δημότες
Θέμα: «Απάντηση στην με αριθμ. πρωτ. 18914/7-3-2014 αίτησή σας».
Επί του παραπάνω εγγράφου – αιτήματός σας απαντούμε τα παρακάτω:
Κατά το άρθρο 215 του Ν. 3463/2006 δημότες και κάτοικοι μπορούν να καταθέτουν προτάσεις για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του δημοτικού συμβουλίου, οι οποίες και εφόσον υπογράφονται τουλάχιστον από 25 άτομα, συζητούνται στο δημοτικό συμβούλιο.
(Μάριος Δρόσος: Εδώ να σχολιάσω ότι την παρούσα αίτηση την συνυπέγραψαν πάνω από 50 άτομα, οπότε ισχύει ο παραπάνω όρος)
Από τη σαφή διατύπωση της διάταξης αυτής προκύπτει ότι για να εισαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο πρόταση δημοτών προς συζήτηση, πρέπει αυτή να αναφέρεται σε επίλυση ζητήματος αρμοδιότητας του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο να διατυπώνεται κατά τρόπο σαφή και συγκεκριμένο, ώστε να μπορεί το δημοτικό συμβούλιο να μορφώσει άποψη και να λάβει σχετική απόφαση.
Με το παραπάνω έγγραφό σας όμως δεν διατυπώνετε με σαφήνεια ούτε το ζήτημα αρμοδιότητας του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο χρήζει επίλυσης, ούτε την πρότασή σας κατά τρόπο σαφή και συγκεκριμένο, ώστε να μπορεί να εισαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο προς συζήτηση και λήψη απόφασης.
Είναι αυτονόητο συνεπώς, ότι το αίτημά σας, όπως διατυπώνεται στο παραπάνω έγγραφό σας, δεν μπορεί να εισαχθεί προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.
(Μαριος Δρόσος: Να συνεχίσω να σχολιάζω ότι με τις παραπάνω παραγράφους, ο Δήμος καθιστά πως η Δόμηση Χρηματοδότησης για τον Δήμο Αγρινίου είναι αφηρημένο θέμα και δεν άπτεται επίλυσης ζητήματος, αφού μάλλον ο Δήμος Αγρινίου είναι μία ουτοπία στην οποία οι κάτοικοί του δεν μαστίζονται από Κρίση, Ανεργία και κανενός άλλου είδους προβλήματα και είναι αυτονόητο ότι δεν απαιτείται καμία σύσκεψη του ΔΣ)
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Γεώργιος Σπ. Γρίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου