20 Μαΐου 2014

Πούτιν: Στρατηγική συμμαχία με την Κίνα για την ανάπτυξη της Απω Ανατολής

Πούτιν: Στρατηγική συμμαχία με την Κίνα για την ανάπτυξη της Απω Ανατολής

ΠΟΥΤΙΝ
«Με φόντο τις διεθνείς αναταράξεις στη οικονομία, η ενίσχυση της συνεργασίας, των οικονομικών και εμπορικών συναλλαγών και η αύξηση των αμοιβαίων επενδύσεων μεταξύ Ρωσίας και Κίνας αποκτά τεράστια σημασία», δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν . Σε συνέντευξή στα κινεζικά ΜΜΕ, ενόψει της επίσκεψής του στο Πεκίνο που ξεκινά αύριο, 20 Μαΐου, ο πρόεδρος Πούτιν τόνισε το έντονο ρωσικό ενδιαφέρον για τη συμμετοχή κινεζικών επιχειρήσεων στην ανάπτυξη της Απω Ανατολής, σε ένα πλαίσιο επενδύσεων που συμφέρουν και τις δύο οικονομίες.

Ο ρώσος πρόεδρος επεσήμανε πως η οικονομική συνεργασία δεν αφορά μόνο στο εμπόριο, τις κατασκευές αλλά και τις από κοινού επενδύσεις στον τομέα των υποδομών της ενεργειακής ανάπτυξης. Οπως τόνισε, Ρωσία και Κίνα πρέπει να δημιουργήσουν ισχυρές συμμαχίες στον τομέα της βιομηχανίας, της έρευνας και της τεχνολογίας, θέτοντας γερά θεμέλια στην αειφόρο ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών σε σταθερή, μακροπρόθεσμη βάση.
«Σε αυτή την ευρεία πλατφόρμα συνεργασίας, η ανάπτυξη της Απω Ανατολής αποτελεί το ιδανικό κέντρο εφαρμογής αυτής της προσπάθειας», συμπλήρωσε ο πρόεδρος Πούτιν, υπενθυμίζοντας πως η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Σιβηρίας και της Απω Ανατολής αποτελεί στρατηγικό στόχο και μία από τις πρώτες εθνικές προτεραιότητες της Ρωσίας στον 21ο αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου