05 Ιουνίου 2014

ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΤΧΣ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ 50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ 100 ΔΙΣ (ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΤΙΜΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ!) ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ, (ΑΛΛΑ ΔΩΣΑΝ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΣΕ ΕΒΡΑΪΚΟ FUND ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΤΑ 37% ΣΥΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΟ 450 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΓΑΙΑ!)


Αλέξανδρος Μακεδόνας ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΤΧΣ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ 50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ 100 ΔΙΣ (ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΤΙΜΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ!) ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ, (ΑΛΛΑ ΔΩΣΑΝ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΣΕ ΕΒΡΑΪΚΟ FUND ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΤΑ 37% ΣΥΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΟ 450 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΓΑΙΑ!) 

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ, (ΤΧΣ), ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, (ΝΠΙΔ) ΚΑΙ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 2010. ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 10 - (ΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΟΔΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!).
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΔΙΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ:

Σκοπός του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι η συνεισφορά στη διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος. Το Ταμείο ενεργεί σε συμμόρφωση με τις δεσμεύσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας που απορρέουν από το νόμο 4046/2012 (Α’ 28)! 


http://www.hfsf.gr/el/legislation.htm
http://www.hfsf.gr/el/about_whatwedo.htm
http://www.hfsf.gr/el/about_whatwedo.htm

Δραστηριότητα

http://www.hfsf.gr/el/about_whatwedo.htm

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2010 (Ν. 3864/2010) ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, το οποίο δεν ανήκει στο δημόσιο τομέα, διαθέτει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, λειτουργεί αμιγώς κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας και διέπεται από τις διατάξεις του ιδρυτικού νόμου όπως ισχύει.

Σκοπός του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι η συνεισφορά στη διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος. Το Ταμείο ενεργεί σε συμμόρφωση με τις δεσμεύσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας που απορρέουν από το νόμο 4046/2012 (Α’ 28), όπως αυτές επικαιροποιούνται δυνάμει της παραγράφου 3.δ΄του άρθρου 1 του ίδιου νόμου. 

Στο πλαίσιο του σκοπού του το Ταμείο:
  1. Παρέχει κεφαλαιακή ενίσχυση στα πιστωτικά ιδρύματα και στα μεταβατικά πιστωτικά ιδρύματα που συστήνονται σύμφωνα με το άρθρο 63Ε του νόμου 3601/2007, με όρους που υπηρετούν τη χρηστή διαχείριση της περιουσίας του Ταμείου.
  2. Παρακολουθεί και αξιολογεί, για τα πιστωτικά ιδρύματα που έχουν λάβει κεφαλαιακή ενίσχυση από το Ταμείο, το βαθμό συμμόρφωσης με τα σχέδια αναδιάρθρωσής τους, διασφαλίζοντας παράλληλα την επιχειρησιακή τους αυτονομία. Το Ταμείο διασφαλίζει τη με όρους αγοράς τη λειτουργία τους, με τρόπο ώστε να προάγεται η κατά διαφανή τρόπο συμμετοχή ιδιωτών στο κεφάλαιό τους και να τηρούνται οι περί κρατικών ενισχύσεων κανόνες.
  3. Ασκεί τα δικαιώματα του μετόχου που απορρέουν από την συμμετοχή του στα πιστωτικά ιδρύματα που έχουν λάβει κεφαλαιακή ενίσχυση, όπως τα δικαιώματα αυτά ορίζονται στον παρόντα νόμο και σε συμφωνίες-πλαίσιο που συνάπτει με τα εν λόγω πιστωτικά ιδρύματα σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 6 για τη ρύθμιση των σχέσεών του με αυτά, σε συμμόρφωση με κανόνες που υπηρετούν τη χρηστή διαχείριση της περιουσίας του Ταμείου και με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί κρατικών ενισχύσεων και ανταγωνισμού.
  4. Διαθέτει μέρος ή το σύνολο των χρηματοπιστωτικών μέσων που έχουν εκδοθεί από τα πιστωτικά ιδρύματα στα οποία συμμετέχει, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 8.
  5. Ασκεί τα δικαιώματά του στα μεταβατικά πιστωτικά ιδρύματα που συστήνονται σύμφωνα με το άρθρο 63 Ε του ν. 3601/2007, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου και του ν. 3601/2007.
Ως πιστωτικά ιδρύματα, στο πλαίσιο του παρόντος νόμου, νοούνται τα πιστωτικά ιδρύματα, κατά την έννοια του ν. 3601/2007, που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα κατόπιν άδειας της Τράπεζας της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων των υποκαταστημάτων αυτών που λειτουργούν στην αλλοδαπή καθώς και των θυγατρικών αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν στην Ελλάδα.
http://www.hfsf.gr/el/legislation.htm


HFSF Logo

Τι τρέχει με το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ;;; Ξέρει κανείς ;;


.
HFSF Logo
.
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2010 (Ν. 3864/2010) ως Νομικά Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίουτο οποίο δεν ανήκει στο δημόσιο τομέα, διαθέτει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, λειτουργεί αμιγώς κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας και διέπεται από τις διατάξεις του ιδρυτικού νόμου όπως ισχύει.Ο σκοπός του Ταμείου είναι η διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, μέσω της ενίσχυσης της κεφαλαιακής επάρκειας των πιστωτικών ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένων και θυγατρικών αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων, εφόσον λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα κατόπιν άδειας της Τράπεζας της Ελλάδος και μέσω της κεφαλαιακής ενίσχυσης μεταβατικών πιστωτικών ιδρυμάτων που συστήνονται σύμφωνα με το άρθρο 63Ε του Ν. 3601/2007.
Περί ιδρύσεως Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:
Άρθρο 1
Ίδρυση Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
Ιδρύεται νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας» (στο εξής: το «Ταμείο»).
Για τις σχέσεις του με την αλλοδαπή, το Ταμείο θα χρησιμοποιεί την επωνυμία «Hellenic Financial Stability Fund (HFSF)».
H νομική προσωπικότητα αποκτάται από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνή− σεως. Το Ταμείο έχει πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα και ικανότητα να είναι διάδικος, δεν ανήκει στο δημόσιο τομέα, διαθέτει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, λειτουργεί αμιγώς κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας και διέπεται από τις διατάξεις του παρόντος νόμου.
Ο αμιγώς ιδιωτικός χαρακτήρας του Ταμείου δεν αναιρείται ούτε από την κάλυψη του συνόλου του κεφαλαίου του από το Ελληνικό Δημόσιο, ούτε από την έκδοση των προβλεπόμενων αποφάσεων του Υπουργού Οικονομικών….
Από όλα τα προαναφερόμενα σαφέστατα προκύπτει ότι το Ταμείο είναι ιδιωτικός οργανισμός. Και τότε γιατί διορίζει ο υπουργός των οικονομικών την διοίκηση του,  γιατί τα μέλη της θεωρούνται υπάλληλοι του δημοσίου ή του ευρύτερου δημοσίου τομέα, γιατί αποφασίζει ο υπουργός τις αμοιβές τους και γιατί επιτρέπεται σε ανώτατο κρατικό υπάλληλο να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα  ;;;; Ξέρει κανείς να μας πει ; Και γιατί ιδιωτικός οργανισμός ονομάζεται Eλληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ( hellenic financial stability fund) 
Άρθρο 4 Διοίκηση του Ταμείου
1.α. Το Ταμείο διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο είναι το ανώτατο όργανό του και αποφασίζει απο− λύτως ανεξάρτητα για κάθε θέμα που αφορά την εξειδίκευση των στόχων, τη διοίκηση, λειτουργία, διαχείριση της περιουσίας και υλοποίηση των σκοπών του Ταμείου. Με αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου καταρτίζεται, μεταξύ άλλων, ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Ταμείου, προσλαμβάνεται το προσωπικό, εγκρίνονται οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις, ορίζονται τα ελεγκτικά όργανα και συνιστώνται Επιτροπές.
β. Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι επταμελές και αποτελείται από τον Πρόεδρο, δύο (2) Αντιπροέδρους, οι οποίοι είναι εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, και τέσσερα (4) μη εκτελεστικά μέλη.
2.α. Ο Πρόεδρος, οι Αντιπρόεδροι και δύο (2) μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου επιλέγονται από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ύστερα από δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, μεταξύ ανεπίληπτων προσώπων εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας σε τραπεζικά ή/και χρηματοπιστωτικά θέματα, ή/και σε θέματα ελεγκτικής λογιστικής. Τις θέσεις των υπολοίπων δύο (2) μη εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου συμπληρώνουν, ως εκ της θέσης τους (ex officio), ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών και ο Διευθυντής Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Τράπεζας της Ελλάδος.
β. Ο διορισμός και των επτά (7) μελών του Διοικητικού Συμβουλίου γίνεται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών κατόπιν εισηγήσεως του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για πενταετή θητεία, ανανεώσιμη μέχρι 30.6.2017. Η θητεία των ex officio μελών λήγει αυτοδικαίως με την απώλεια της ως άνω ιδιότητάς τους.
Με την ανωτέρω απόφαση ορίζονται και οι αμοιβές και αποζημιώσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης διάταξης νόμου ή κανονιστικής πράξης οι οποίες και βαρύνουν τον προ− ϋπολογισμό του Ταμείου.
Τα ανωτέρω εφαρμόζονται και επί διορισμού νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση παλαιών, της θητείας τους μη δυναμένης, κατά περίπτωση, να βαίνει πέραν της πενταετίας ή της 30.6.2017.
γ. Στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου καλούνται και συμμετέχουν, χωρίς δικαίωμα ψήφου, ένας (1) εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ένας (1) εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μαζί με τους αναπληρωτές τους, που ορίζονται από τα οικεία όργανα. 
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ Αρ. Φύλλου 35
30 Ιανουαρίου 2013
page1image2912
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Υπουργείο Οικονομικών …………………………………………………………………..1 Αποκεντρωμένες Διοικήσεις …………………………………………………………. 2 Περιφέρειες …………………………………………………………………………………………….. 3
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
(1)
Αριθμ. 3710/Β.204
Διορισμός των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής και
του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Έχοντας υπόψη:
1. τις διατάξεις:
α. του άρθρου 4 του ν. 3864/2010 «Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας» (Α ́ 119).
2. της παραγράφου 10 του άρθρου 16Β του ν. 3864/2010 3. της περίπτωσης θ ́ του άρθρου 1 του ν. 3213/2003
«Δήλωση και έλεγχος περιουσιακής κατάστασης βου− λευτών, δημόσιων λειτουργών και υπαλλήλων, ιδιοκτη− τών μέσων μαζικής ενημέρωσης και άλλων κατηγοριών προσώπων» (Α ́ 309).
4. την ανάγκη διορισμού των οργάνων Διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
5. την πρόταση της Επιτροπής της παραγράφου 4 του άρθρου 4 του ν. 3864/2010 και την τήρηση της δια−δικα− σίας του τρίτου εδαφίου της παρ. 5 και της περίπτωσης ε’ της παραγράφου 12 του ίδιου άρθρου.
6. το γεγονός ότι από την παρούσα δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, απο− φασίζουμε:
1. Διορίζουμε τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτι− κής Σταθερότητας, ως ακολούθως:
α. ΜΕΛΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
αα. Paul Koster του Robert (Α.Δ: NNFJ89B79), Πρόεδρος ( αλλοδαπός
ββ. Αντρέας Μπερούτσος του Χαραλάμπους (Α.Δ.: ΑΗ3359334), μέλος
γγ. Pierre Mariani του Antoine Dominique (Α.Δ.: 11ΑΙ80293), μέλος (αλλοδαπός) 
δδΜέργος Γεώργιος του Ιωάννη (Α.Δ.Τ.: Τ 066369), (Γενικός Γραμματεας του Υπουργείου Οικονομικών) εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών, μέλος
εε. Ευθύμιος Γκατζώνας του Κωνσταντίνου (Α.Δ.Τ.: ΑΙ 115454), εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδος, μέλος
β. ΜΕΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
αα. Αναστασία Σακελλαρίου του Χρήστου (Α.Δ.: ΑΗ 2693055), Διευθύνουσα Σύμβουλος
ββ. Μάριος Κολλιόπουλος του Νικολάου (Α.Δ. ΑΗ 4162251), αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος
γγ. Αναστάσιος Γάγαλης του Μιχαήλ (Α.Δ.Τ. Ξ162625), μέλος
2. Η θητεία των μελών των ανωτέρω οργάνων αρχίζει την 1/2/2013 και λήγει στις 30 Ιουνίου 2017.
3. α. Οι συνολικές ετήσιες μεικτές αποδοχές των μελών Διοίκησης του Ταμείου, ορίζονται ως ακολούθως
αα. Πρόεδρος Γενικού Συμβουλίου: εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ
ββ. Μέλη Γενικού Συμβουλίου: τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ [ δηλαδή αμείβεται και ο Μέργος Γεώργιος]
γγ. Διευθύνουσα Σύμβουλος Εκτελεστικής Επιτροπής: διακόσιες δεκαπέντε χιλιάδες (215.000) ευρώ
ββ. Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Εκτελεστικής Επιτροπής: εκατόν ογδόντα πέντε χιλιάδες (185.000) ευρώ
γγ. Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής: εκατόν εξήντα πέντε χιλιάδες (165.000) ευρώ
β. Οι ανωτέρω αποδοχές δεν συνοδεύονται από επι− πλέον παροχές ή άλλα προνόμια και καταβάλλονται σε 12μηνη βάση
4. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι διατάξεις του ν. 3864/2010 όπως ισχύει
5. Τα ανωτέρω μέλη υπόκεινται στις διατάξεις του ν. 3213/2003
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως
Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2013
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ
Και άλλη μια ερώτηση : βάσει ποιων συνταγματικών διατάξεων επιτρέπεται σε ιδιώτες να διαχειριστούν  δημόσιο χρήμα ;;;  
N. 3864/2010 ΦΕΚ Α 21.7.2010 Άρθρο 3 Κεφάλαιο, περιουσία 
1. Το κεφάλαιο του Ταμείου ανέρχεται στο ποσό των δέκα δισεκατομμυρίων (10.000.000.000) ευρώ, προερχόμενο από κεφάλαια που θα αντληθούν στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ∆ιεθνές Νομισματικό Ταμείο δυνάμει του Ν. 3845/2010, καλύπτεται σταδιακά από το Ελληνικό ∆ημόσιο και ενσωματώνεται σε τίτλους, οι οποίοι δεν είναι μεταβιβάσιμοι μέχρι τη λήξη της κατά το προηγούμενο άρθρο διάρκειας του Ταμείου. 

Μερικές δραστηριότητες του Ταμείου : 

Aθήνα, 28 Μαίου 2012
Σήμερα, ολοκληρώθηκε η διαδικασία που αφορά την εκταμίευση, από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), της προκαταβολής κεφαλαίων εν όψει της συμμετοχής του στις αυξήσεις των μετοχικών κεφαλαίων των τεσσάρων τραπεζών.
Συνολικά μεταφέρθηκαν από το ΤΧΣ προς τις τράπεζες €18 δισ. ευρώ με τη μορφή ομολόγων του Eυρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου (ΕFSF), ως ακολούθως:
***
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ
page1image6864
€ 7.43 δισ.
Alpha Bank ΑΕ
page1image10624
€ 1.90 δισ.
page1image11632
EFG Eurobank Ergasias AΕ
€ 3.97 δισ.
page1image14392
Piraeus Bank AΕ
€ 4.70 δισ.
24/12/2012  | Δελτίο Τύπου
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία που αφορά την εκταμίευση, από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), της δεύτερης φάσης της προκαταβολής κεφαλαίων εν όψει της συμμετοχής του στις κεφαλαιακές ενισχύσεις των τεσσάρων τραπεζών.
 27/07/2012  Δελτίο Τύπου
Μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς
28/05/2012  |Δελτίο Τύπου
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία που αφορά την εκταμίευση, από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), της προκαταβολής κεφαλαίων εν όψει της συμμετοχής του στις αυξήσεις των μετοχικών κεφαλαίων των τεσσάρων τραπεζών.

.
πηγές
.


Σχετικά: 

2014 http://www.hfsf.gr/el/news.htm

09/05/2014  |
Δελτίο Τύπου
Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.
29/04/2014  |
Δελτίο Τύπου
Ολοκλήρωση της διαδικασίας Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της Eurobank.
15/04/2014  |
Δελτίο Τύπου
Έγκριση της Ομάδας Θεσμικών Επενδυτών για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Eurobank.
04/04/2014  |
Ανακοίνωση
Ανακοίνωση για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της τράπεζας Eurobank.
28/03/2014  |
Ανακοίνωση
Ανακοίνωση για την ολοκλήρωση των διαδικασιών Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς.
13/03/2014  |
Δήλωση
Δήλωση της κα Αναστασίας Σακελλαρίου αναφορικά με την επικείμενη ΑΜΚ της Eurobank.
11/03/2014  |
Ανακοίνωση
Απολογισμός Δραστηριοτήτων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την περίοδο
Ιουλίου 2013 – Δεκεμβρίου 2013

06/03/2014  |
Ανακοίνωση
Ανακοίνωση περί κεφαλαιακών αναγκών του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
15/01/2014  |
Ανακοίνωση
Νέα μη εκτελεστικά μέλη του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
14/01/2014  |
Δελτίο Τύπου
Ενημέρωση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας Eurobank.
10/01/2014  |
Ανακοίνωση
Ανακοίνωση ΤΧΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου