02 Ιουνίου 2014

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ



Basilis Drosos
Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ
«….Μαθήματα δέ καί θεωρία καί τά επιστημονικά πάντα, όσαπερ ομματοποιά της ψυχής ως αληθώς καί καθαρτικά τής υπό τών άλλων επιτηδευμάτων τού νού τυφλώσεως, προς το κατιδείν δυνηθήναι τας όντως των όλων αρχάς και αιτίας ενωκίσθη τους Έλλησι…..»
«….Τα μαθηματικά και η θεωρία και ολόκληρη η επιστήμη, όσα δηλαδή ανοίγουν πραγματικά τα μάτια της ψυχής και καθαρίζουν τον νου από την τύφλωσιν των άλλων ενασχολήσεων, εμφυτεύτηκαν στους Έλληνες, διά να δύνανται να βλέπουν καθαρά τις πραγματικές αρχές και τις αιτίες όλων των πραγμάτων….»
( Ιάμβλιχος: Περί του Πυθαγορικού βίου, 31~32)
Βλέπουμε λοιπόν ότι ο Υπέρτατος Νούς επροίκισε τους Έλληνες με όλα εκείνα τα απαραίτητα «ομματοποιά της ψυχής» δώρα, διά να μπορούν πάντοτε να διακρίνουν ευκρινώς τις πραγματικές αρχές και αξίες των πραγμάτων.
Τούτο όμως δεν έγινε χωρίς να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος σκοπός. Ο σκοπός αυτός δεν είναι άλλος από την ιδιαιτέραν αποστολήν του Έλληνος, με την οποίαν επεφορτίσθη από τον Δημιουργόν, ως ανθρώπινο όν στον πλανήτην Χθόνα: Να εκπολιτίσει και να βοηθήσει, ως διδάσκαλος, τους ανθρώπους να ανέλθουν στην εξελικτικήν κλίμακα και να τους παρέξει τα κατάλληλα εφόδια, διά την σύνδεσίν τους με τον πραγματικόν θείον διάκοσμον.
Αυτό ιστορικά και έπραξεν ο Έλλην, και πανταχού παρών σε όλες τις εποχές και σε όλα τα μέρη του πλανήτη, αφειδώς παρείχε τα φώτα του Πολιτισμού και της Γνώσεως.
Η αποστολή του αυτή όμως δεν τελείωσε. Σήμερα οι δυνάμεις του σκότους, απειλούν την ανθρώπινην κοινωνίαν, αλλά και τον ίδιο τον πλανήτην με ολοκληρωτικόν αφανισμόν.
Διείσδυσαν σαν τις αιμοδιψείς βδέλλες σε όλα τα κράτη, σε όλες τις κοινωνίες, σε όλους τους θεσμούς, σε όλα τα βάθρα εξουσίας, και προσπαθούν να καταστρέψουν ό,τι η ανθρωπότητα με την βοήθεια των Ελλήνων επέτυχε, και να παρασύρουν αυτό το μέρος του Γαλαξία στον Τάρταρο των σκοτεινών επιδιώξεών τους.
Είναι λοιπόν Συμπαντική Επιταγή, ο Έλλην να επιτελέσει και πάλι το θείον έργον του. Να αντιληφθεί με την Νόησιν και Διανόησίν του, τις πραγματικές αιτίες των σημερινών διαδραματιζομένων γεγονότων και καταστάσεων και να αντιδράσει έτσι όπως απαιτείται, στον ολοκληρωτικόν πόλεμον αφανισμού, τον οποίον έχουν κηρύξει οι επικυρίαρχοι και οι υποτακτικοί τους στο ανθρώπινο είδος του πλανήτου μας.
Εφησυχασμός, διαχωρισμός και αδράνεια, είναι έννοιες, οι οποίες είναι ξένες προς την προδιαγραφήν του Έλληνος και εξυπηρετούν τις χαοτικές δυνάμεις της Εντροπίας και όχι τις δυνάμεις της Τάξεως, του Μέτρου και της Αρμονίας……
2/6/2014
ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΡΟΣΟΣ
(ΜΕΓΙΣΤΙΑΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου