08 Ιουνίου 2014

Viky Charalambous ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ (IMF) ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ


Viky Charalambous Ως Έλληνες πολίτες - άνθρωποι, ως και κάθε Ευρωπαίος πολίτης, θεωρούμε ότι ζούμε και λειτουργούμε μέσα σε μια πολιτεία ισονομίας και ισοκρατίας, ενός κράτους δικαίου το οποίο ρυθμίζεται μέσα από ένα αξιακό σύστημα, κανόνων και αρχών, όπως αυτό έχει θεσμοθετηθεί δια μέσου των αιώνων και μετά από τόσα πολλά βάσανα και αιματοχυσίες.
Στην Ελλάδα του σήμερα, έχουμε δει να καταστρατηγείται το Σύνταγμα σε όλες του τις μορφές. Οι Έλληνες πολίτες για πέντε (5) και πλέον συνεχή χρόνια (2009 - 2014) και κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα οι Κύπριοι πολίτες, δηλ. ο Ελληνισμός, έχουν γίνει ΘΥΜΑΤΑ μιας εγκληματικής στρατηγικής η οποία προωθήθηκε από την ΤΡΟΙΚΑ. και έγινε αποδεχτή από την Ελληνική Κυβέρνηση.
Α. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ (IMF) ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ
1. Η οικονομική ύφεση στην Ελλάδα που προέκυψε από την κακή διαχείριση των Πολιτικών για δεκαετίες τώρα και τις τελευταίες Προσχεδιασμένες παρεμβάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της ΤΡΟΙΚΑΣ (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ), δια μέσου των εγκληματικών μνημονίων και η παγκόσμια οικονομική κατάρρευση έχει οδηγήσει τους ανθρώπους στην απελπισία.
2. Το ΔΝΤ, για να υποστηρίξει ένα Κράτος που αιτείται για χρηματοδότηση, χρησιμοποιεί ένα πλαίσιο ανάλυσης γνωστό ως ο Δημοσιονομικός Προγραμματισμός που χρησιμοποιείται για να δομήσει την χρηματοδότηση και που συνοδεύεται με τον προγραμματισμό εξυγίανσης τον οποίο και επιβάλλει. Ο Δημοσιονομικός προγραμματισμός, πρώτη φορά εκφράστηκε πλήρως σε ένα άρθρο σε κάποιο περιοδικό το 1957 από το ίδιο το ΔΝΤ δια στόματος του οικονομολόγου τους Jacques Polak όπου εξηγούσε ότι οι υπολογισμοί βασίζονται σε ένα σύνολο από απλές εξισώσεις που αφορούν το νομισματικό τομέα της οικονομίας στο 0,5 BOP (Iσοζύγιο Πληρωμών- Balance of Payment). Στην ιδανική περίπτωση, υποστηρίζει το ΔΝΤ, το μοντέλο αποδεικνύει τι μακροοικονομικές προσαρμογές και τι οικονομική βοήθεια χρειάζεται τελικά να παρασχεθεί για ν’ αποκατασταθεί η ισορροπία του ισοζυγίου πληρωμών μιας χώρας. Τα προγράμματα προσαρμογής του ΔΝΤ επιδιώκουν την εξάλειψη των ελλειμμάτων του ισοζυγίου πληρωμών και για να ισορροπήσει η οικονομία, εντός ενός έως τριών ετών, πράγμα που σε καμία περίπτωση και σε καμία χώρα από όλες όσες έχουν επιβληθεί παρόμοια μέτρα από το ίδιο το ΔΝΤ δεν πέτυχε και αυτό μπορεί ν’ αποδειχθεί.
3. Η χρηματοδότηση από τον μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ έγινε υπό τους όρους ότι η Ελλάδα θα λάβει μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και, ειδικότερα, υπό τους όρους ότι θα λάβει μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης.
4. Οι Μακροοικονομικοί στόχοι που επιβλήθησαν από το ΔΝΤ και που υποχρεωτικώς έγιναν αποδεχτοί από την Ελληνική Κυβέρνηση, είχαν συμφωνηθεί σε γενικές γραμμές να περιλαμβάνουν: την πλήρη απασχόληση, τις σταθερές τιμές, ένα ικανοποιητικό ισοζύγιο πληρωμών και τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη. Οι οικονομικοί στόχοι που τέθηκαν όχι μόνο δεν υλοποιήθηκαν με επιτυχία αλλά έφεραν την απόλυτη καταστροφή στην Ελλάδα. Οι τιθέμενοι οικονομικοί πολλαπλασιαστές που είχαν χρησιμοποιηθεί στους υπολογισμούς του ΔΝΤ, δηλαδή οι οικονομικοί δείκτες που δείχνουν πόσο μειώνεται η Ανάπτυξη και το ΑΕΠ και του τι επιπτώσεις φέρουν τα μέτρα «Εξυγίανσης», που επί το πλείστον επικεντρώνονταν στις περικοπές για τις Δημόσιες Δαπάνες και στην αύξηση της φορολογίας, ενώ είχαν υπολογιστεί ότι για 1 μονάδα περικοπών ή/και 1 μονάδα αύξησης της φορολογίας, το ΑΕΠ θα μειωνόταν μόνο 0,5 μονάδες, αντί γι’ αυτό το 2013 ο πολλαπλασιαστής έφτασε στις 3.6 μονάδες.. Δηλαδή επτά (7) φορές πάνω! Και επίσης, για την κάθε 1 μονάδα περικοπών, αυξάνεται η ανάγκη για εξωτερικό δανεισμό κατά 1.5 μονάδες! Και κατά το 1 Δις Περικοπών, η ανεργία που σημειώνεται έχει φτάνει στα επίπεδα των 60.000 και η οποία αυξάνεται ανοδικά καλπάζοντας! Άρα επιτεύχθηκε η «ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ»!
5. Η ανεργία είναι απολύτως ανεξέλεγκτη και η φτώχεια εξαπλώνεται ραγδαία, ο κόσμος μένει άστεγος στους δρόμους, νηστικός και τρέφεται από σκουπίδια.
6. Η υγειονομική περίθαλψη γκρεμίστηκε, η εκπαίδευση γκρεμίστηκε, τα συνταξιοδοτικά ταμεία γκρεμίστηκαν, η κοινωνική πρόνοια κατέρρευσε, η φορολογία έχει αυξηθεί δραματικά, το κόστος αυξάνεται δραματικά και το εξωτερικό χρέος σε σχέση με το ΑΕΠ αυξήθηκε δραματικά.
7. Από τις πρόχειρες και μη αποτελεσματικές πολιτικές, η Ελλάδα κινδυνεύει σήμερα να χάσει την εδαφική της ακεραιότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν παραβιαστεί ανεπανόρθωτα και η ασφάλεια της χώρας δεν είναι αποτελεσματική και αντιμετωπίζει σοβαρές απειλές ενώ η άμυνα - στρατός έχουν αποδυναμωθεί δραματικά.
8. Το ΔΝΤ απέτυχε στο να προβλέψει την εγκληματική ύφεση που οδήγησε τη χώρα με τους άστοχους υπολογισμούς,
9. Το ΔΝΤ σχεδιάζει και υπολογίζει σε λάθος εξισώσεις και χρησιμοποιεί λανθασμένους πολλαπλασιαστές θέτοντας έτσι ως αποτέλεσμα ανέφικτους οικονομικούς στόχους, προκαλώντας την οικονομική αστάθεια της πληγείσας περιοχής. Οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις μπορούν να χαρακτηρισθούν στην καλύτερη των περιπτώσεων ως αναποτελεσματικές και στην χειρότερη ως εγκληματικοί χειρισμοί υπέρ των δανειστών, που μειώνουν την οικονομική ανάπτυξη εσκεμμένα, ενθαρρύνοντας έτσι την μακροπρόθεσμη εξάρτηση από το ΔΝΤ και τους δανειστές με την παράλληλη απορρόφηση των πλουτοπαραγωγικών επιχειρήσεων αλλά και του ορυκτού/ ενεργειακού πλούτου της χώρας.

Β. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Γ. ΑΝΕΦΙΚΤΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ:

Η επιτακτική πολιτική που εφαρμόστηκε από την ΤΡΟΙΚΑ βάσει της στρατηγικής και πολιτικής του ΔΝΤ, είναι πολύ στενά επικεντρωμένη στην ικανότητα αποπληρωμής του χρέους και βασίζεται σε μια σειρά από οικονομικούς πολλαπλασιαστές, ήταν εφ’ όλης της ύλης λανθασμένη και η οποία προκάλεσε πολλαπλά προβλήματα στην Ελλάδα κάτι που επικύρωσε και το ίδιο το ΔΝΤ σε μια έκθεσή του που δόθηκε στη Δημοσιότητα, από τον ίδιο τον οικονομολόγο διευθυντή του ερευνητικού τμήματος Ολιβιέ Μπλανσάρ και μαζί με τον επίσης Οικονομολόγο του ΔΝΤ Ντανιέλ Λι, μελέτη με τίτλο «Τα λάθη των προγνωστικών ανάπτυξης και οι δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές», στην οποία συνομολογείται ότι το ΔΝΤ, η Ε.Ε. και η ΕΚΤ, ολόκληρη δηλαδή η Τρόικα, έκαναν ένα σοβαρό λάθος στους υπολογισμούς τους, υποτιμώντας τις καταστροφικές συνέπειες της σφοδρής λιτότητας στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, όσον αφορά την προτιθέμενη Ανάπτυξη.

Γενικότερα οι αστοχίες και οι αποτυχίες περιγράφονται πιο συγκεκριμένα πιο κάτω:

1. ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΗ ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΥΞΗΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΥΦΕΣΗ- Η Κυβέρνηση λόγω της κακής διαχείρισης των Δημοσιονομικών οικονομικών του Κράτους, κατέληξε σαν μόνο βασικό μέσο σταθερών εσόδων για το Κράτος να προωθεί την δυσανάλογα αυξανόμενη Φορολογία οδηγώντας έτσι όλη την παραγωγική δύναμη της χώρας στο να απενεργοποιηθεί. Είναι ανέφικτο να λειτουργεί μια υγιής επιχείρηση και κατ’ επέκταση ένας επιχειρηματίας με τις οικονομικές επιβαρύνσεις που συνεχώς υφίσταται και με συνέπεια ν’ αυξάνονται οι παραβάσεις, μειώνεται η είσπραξη, μειώνεται το ΑΕΠ, αυξάνεται η ανάγκη δανεισμού και εκτοξεύεται η ύφεση, κ.ο.κ.

2. ΠΑΙΔΕΙΑ / ΜΑΘΗΣΗ - ΓΝΩΣΗ - Η Γλώσσα μας έχει βιαστεί, η παιδεία μας έχει μηδενιστεί, υπάρχει συστηματική παραπληροφόρηση, αλλοίωση της ιστορίας μας, των ηθών και εθίμων μας,

3. ΥΓΕΙΑ- ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ - Υπάρχει σοβαρή δυσλειτουργία στα δημόσια νοσοκομεία, δεν μπορούν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των νησιών, ακριτικών περιοχών, παραμεθορίων περιοχών, ενώ στις πόλεις ολοένα δυσκολεύει η ικανοποιητική λειτουργία. Υπάρχει σοβαρή έλλειψη στα φάρμακα, τα 12.000 φαρμακεία αναφέρουν ελλείψεις σε τουλάχιστον 500 βασικά φάρμακα πρώτης ανάγκης. Από το 2010, η Ελλάδα έχει μειώσει τις δαπάνες για την υγεία-περίθαλψη σημαντικά, σε επίπεδα κάτω από το μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία μειώθηκαν πολύ κάτω από το 6,3% του μέσου όρου για κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνολικά, ο προϋπολογισμός για την υγεία έχει μειωθεί κατά περίπου 45 %. Ασθένειες που πιστευόταν ότι έχουν εξαφανιστεί από τη χώρα από καιρό, όπως η ελονοσία, για ορισμένα λοιμώδη νοσήματα, συμπεριλαμβανομένης της γρίπης, της φυματίωσης, της πολιομυελίτιδας, της ηπατίτιδας και των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του HIV. έχουν επιδεινωθεί λόγω της δυσκολίας περίθαλψης, της αύξησης των αστέγων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας, της ανεξέλεγκτης ελέγχου εισόδου μεταναστών στη χώρα, της διακοπής των προγραμμάτων καταπολέμησης των κουνουπιών και ερπετών κτλ. Επίσης, δραματική αύξηση σημειώνεται στα προβλήματα ψυχικής υγείας.

4. ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ - Και οι δύο φορείς προειδοποιούν συνεχώς για «κατάρρευση» του δικτύου ενέργειας της χώρας ενώ παράλληλα αυξάνεται το κόστος προς τα νοικοκυριά όπου γίνεται όλο και περισσότερο δυσκολότερη η είσπραξη των οφειλών με αποτέλεσμα και αυτοί οι φορείς να καταλήξουν στα χέρια των δανειστών,

5. ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ- Οι περισσότερες εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού έχουν όλο και περισσότερα προβλήματα με αποτέλεσμα να μην μπορούν σιγά σιγά να ικανοποιούν τις ανάγκες καθαρίσματος του δικτύου με σοβαρό κίνδυνο τη μόλυνση των δικτύων στις πόλεις,

6. ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ - Πέραν των ιδιωτών που όλο και περισσότεροι αναζητούν τρόφιμα στα σκουπίδια, ακόμα και τα πλείστα κρατικά ιδρύματα όπως Στρατόπεδα, Νοσοκομεία, Σχολεία και φυλακές αναφέρουν τρομακτικές ελλείψεις από τρόφιμα,

7. ΕΓΚΛΗΜΑ, ΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ - Συνεχόμενη, αυξανόμενη και μεθοδευμένη η λαθρομετανάστευση, φέρουν τεράστια προβλήματα στην υγεία, επιβάρυνση της οικονομίας ενώ την ίδια στιγμή οι ίδιοι μετανάστες οδηγούνται στην πορνεία, στις κλοπές και σε περαιτέρω μιζέρια. Το Κράτος όντας οικονομικά παράλυτο παραμένει ανίκανο χωρίς να είναι σε θέση ούτε να οργανώσει αλλά ούτε και να προστατεύσει τους ίδιους τους πολίτες του από αυτή την γάγγραινα. Πλέον τούτων, εγκυμονεί σοβαρότατος ο κίνδυνος του λαθρεποικισμού.

8. ΑΣΤΕΓΟΙ & ΤΡΟΦΗ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ & ΠΟΣΟΣΤΟ ΦΤΩΧΙΑΣ Ως αποτέλεσμα της ύφεσης και του προγράμματος προσαρμογής, υπήρξε μια αύξηση του αριθμού των αστέγων από το 2009, εκτιμάται σε 100 %. Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις εκτιμούν ότι τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι είναι πλέον άστεγοι. Οι μειώσεις στους προϋπολογισμούς αλλά και παράλληλα η δυσανάλογη αυξανόμενη ανάγκη, δυσκολεύουν συνεχώς το έργο των υπηρεσιών με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις βασικές ανάγκες. Παρόλο που η Ελλάδα ήδη είχε το υψηλότερο ποσοστό φτώχειας στη ζώνη του ευρώ πριν από το 2009, τα μέτρα λιτότητας, ιδιαίτερα οι απολύσεις και οι περικοπές θέσεων εργασίας και οι περικοπές σε μισθούς και επιδόματα, έχουν ωθήσει ακόμη περισσότερους ανθρώπους στη φτώχεια. Περίπου το 25 % του πληθυσμού πλέον ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Αυτά τα επίπεδα της φτώχειας συνέβαλαν στην αύξηση της ανισότητας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

9. ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ & ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ - Αυξανόμενα τα κρούσματα των ανθρώπων που χάνουν την υπομονή και τη δύναμή τους και καταλήγουν στο να θέσουν τέλος στην ίδια τους τη ζωή. Ο αριθμός των αυτοχείρων αυξάνεται καθημερινά, οι άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους, τα σπίτια που με τόσο μόχθο και πόνο έφτιαξαν, αφήνοντας έτσι στους δρόμους παιδιά τα οποία παραμένουν χωρίς τα βασικά της υγείας και της διατροφής για να αναπτυχθούν σωστά,

10. ΑΞΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - Όλες οι περιοχές έχουν χάσει δραματικά τις αξίες τους. Με την υπέρμετρη προσφορά και καθόλου ζήτηση, η αυξανόμενη φορολογία, τα μειωμένα έσοδα από ενοίκια, τα τραπεζικά βάρη κτλ έχουν φέρει την απαξίωση των περιουσιών όλης της Ελλάδος. Η οικοδομή που ήταν ένας βασικός πυλώνας της οικονομίας, έχει παραλύσει και τα συναφή επαγγέλματα των μηχανικών, προμηθευτών, κατασκευαστών κτλ έχουν καταργηθεί ως ανάγκη και αξία,

11. ΑΝΕΡΓΙΑ - Περισσότερο από 70 % των ενεργών πολιτών αυτή τη στιγμή παραμένει χωρίς σταθερή σοβαρή ή καθόλου εργασία. Τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται από το Κράτος δεν είναι αληθινά, διότι η ιδιωτική μονοπρόσωπη επιχείρηση, ο ιδιωτικός επαγγελματίας και πολλοί άλλοι, δεν έχουν δηλωθεί ως άνεργοι και άρα δεν είναι δυνατή η ορθή και ακριβής αξιολόγηση και καταγραφή. Οι κοινωνικές ασφαλίσεις παραμένουν ακάλυπτες, τα ταμεία δυσκολεύονται ολοένα και περισσότερο να καλύψουν τις συντάξεις και τις ανάγκες για την υγεία που καλύπτεται κάτω από τις υποχρεώσεις των ταμείων. Επιπλέον, οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής, έχουν υπονομεύσει την υλοποίηση του δικαιώματος στην εργασία. Μαζί με τις διαδοχικές περικοπές μισθών και τις αυξήσεις φόρων, οι μεταρρυθμίσεις έχουν αποτύχει στο να επιτευχθεί ο στόχος της προώθησης της ασφαλούς ανάπτυξης και της απασχόλησης. Αντίθετα, έχουν οδηγήσει σε μαζικές απολύσεις, επιδείνωση των εργασιακών προτύπων, στην γενίκευση της εργασιακής ανασφάλειας, με υπέρ-ευέλικτες θέσεις εργασίας κακοπληρωμένες, όπου οι γυναίκες και οι νέοι, έχουν κυρίαρχη θέση. Ο κατώτατος μισθός έχει ωθηθεί κάτω από τα όρια της φτώχειας και έχει, σε μεγάλο βαθμό, χάσει τη λειτουργία του ως εργαλείο για την αποτροπή της φτώχειας. Επιπλέον, περισσότεροι από 500.000 επαγγελματίες - μεταξύ των οποίων γιατροί, μηχανικοί και επιστήμονες - έχουν μεταναστεύσει από το 2010.

12. Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ έχει εκχωρηθεί εξολοκλήρου στους δανειστές εδώ και χρόνια για ένα ασήμαντο ποσό και επί το πλείστον, χωρίς να φορολογούνται που αυτό θα έφερνε τουλάχιστον κάποιο έσοδο για τη χώρα.

13. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΓΙΝΑΝ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ- Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδύναμη θέση να βοηθήσει, κατευθύνει και να ελέγχει τις ανάγκες των πολιτών. Αντί για την προστασία και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ανθρώπων γίνονται μόνο υποχείριο και υπόλογοι των δανειστών οδηγώντας σε καταστροφικά αποτελέσματα τη χώρα. Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι έχουν χάσει την πίστη τους στην κεντρική διακυβέρνηση, καθώς και στις τράπεζες και ως εκ τούτου, προκαλείται μια συνεχώς αυξανόμενη ύφεση,

14. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - Το Σύνταγμα έγινε για να διασφαλίζει τα δικαιώματα των Πολιτών. Η Κυβέρνηση μας, είναι ανίκανη να χειριστεί την γενική κρίση και φέρει κίνδυνο προς τους πολίτες.

Οι οικονομικοί στόχοι που τίθενται από την ΤΡΟΙΚΑ και την Κεντρική Κυβέρνηση για την εξυγίανση του δημοσιονομικού ελλείμματος είναι στο σύνολο ανέφικτοι να υλοποιηθούν με επιτυχία. Αυτό σημαίνει ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θ’ αυξάνεται αντί να μειώνεται, το χρέος θα αυξάνεται αντί να μειώνεται, ο πολίτης θα επιβαρύνεται συνεχώς με παράλογες «εισφορές» και φορολογίες που στην ουσία είναι ανέφικτο να εισπραχθούν, οι καταθέσεις θα τίθενται σε συνεχή κίνδυνο, η ανεργία θα αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, το κόστος θα ανεβαίνει δραματικά, η χώρα θα δεσμεύεται, εξαρτάται και θα παραδίδεται όλο και περισσότερο στους δανειστές και θα έχει σίγουρο αποτέλεσμα στο να δημιουργηθούν πολλαπλοί κίνδυνοι για τη χώρα μας και εμάς τους πολίτες γενικότερα. Η ταχεία επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου σε συνδυασμό με τη διάλυση του κράτους πρόνοιας και την υιοθέτηση μέτρων, ασυμβίβαστων με την κοινωνική δικαιοσύνη, υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατία.

Πέραν των πιο πάνω εγκληματικών παρεμβάσεων των τελευταίων ετών, η Ελλάδα είχε προχωρήσει από την μεταπολίτευση και μετά σε μια σταθερή προβληματική πορεία βασιζόμενη πάντοτε σε δανεισμό. Όλα αυτά προέκυψαν από τη σειρά λανθασμένων κατευθύνσεων όπως:

1. ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΣΗ- Ανεξέλεγκτη και ζημιογόνα
2. ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ- Αυξημένες εισαγωγές κει μειωμένες εξαγωγές
3. ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ σε Δημόσιο αλλά και ιδιωτικό τομέα
4. ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - Ανεύθυνη πώληση πολλών κρατικών επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των κερδοφόρων όπως ΟΤΕ, ΔΕΗ κτλ
5. ΣΠΑΤΑΛΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
6. ΔΙΑΦΘΟΡΑ & ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ
7. ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΤΑ
8. ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΞΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ- Οι οποίες επιφέρουν έσοδα που να παραμένουν στη χώρα
9. ΥΨΗΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ
10. ΥΨΗΛΗ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ
11. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ - ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

- Η Ελλάδα είναι από τους πιο πλούσιους τόπους στον πλανήτη, τόσο σε ορυκτά αλλά και ενεργειακά πεδία. Με πολλούς τρόπους, η διαχείριση όλων αυτών των σημαντικών περιοχών κατέληξαν στα χέρια συγκεκριμένων εξωτερικών εταιρειών, που από πίσω κρύβονται οι ίδιοι οι δανειστές που από το 1821 και μετά χρηματοδοτούν την Ελλάδα αλλά την ίδια ώρα καταδυναστεύουν την περιοχή με ποσά που δεν φτάνουν ποτέ στη χώρα, παράλογους τοκισμούς, παραχώρηση των εδαφών για εξασφάλιση των δανείων που τις περισσότερες φορές την ανάγκη προκάλεσαν οι ίδιοι. (Χρονικό Ελλάδος- Χρέη- Δανειστές- Χρυσός- Τράπεζες - Συνημμένο …..)

12. ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ- Συνεχόμενη εξάρτηση στον εξωτερικό αλλά και εσωτερικό δανεισμό
Μελέτες έγιναν από πολλούς οργανισμούς οι οποίοι με τη σειρά τους κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.
Το συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, σε πρόσφατη μελέτη επικυρώνει την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συντελούνται στη χώρα και ζητεί άμεση παρέμβαση για να ελεγχθούν οι Διεθνείς Δανειστές να παραβιάζουν τα δικαιώματα των πολιτών.

Δ. ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ:

Μπορούμε να
• ξαναβάλουμε τα εργοστάσια αυτής της χώρας - Ελλάδας να παράγουν γιατί διαθέτουμε την πρώτη ύλη και γνωρίζουμε καλά τον τρόπο λειτουργία τους,
• φτιάξουμε τα καλύτερα σχολεία από το νηπιαγωγείο στο πανεπιστήμιο, να προχωρήσουμε σε έρευνες, να υλοποιήσουμε καινοτομίες, να δημιουργήσουμε σωστές βιβλιοθήκες και ηλεκτρονικούς ισότοπους βασισμένους στην πραγματική Ελληνική ιστορία και γλώσσα όπου ο Έλληνας, όπου και αν βρίσκεται, να έχει προνόμιο δωρεάν εισόδου εφ’ όλης της ύλης,
• χρησιμοποιηθούν οι ανεξερεύνητοι κωδικοί της αρχαίας μας γλώσσας και ιστορίας και να εξελίξουμε τα όσα συνέβηκαν προσθέτοντας σε αυτά και όχι εκμηδενίζοντας αυτά,
• φτιάξουμε παροχές για την υγεία με εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών που θα περιέχουν ότι καλύτερο μπορεί να δώσει η επιστήμη αλλά και οι αρχαίες μας παραδόσεις, να γίνουν έρευνες με πρωτοποριακές μεθόδους κτλ. με σκοπό ο Έλληνας Πολίτης να έχει το προνόμιο της Δωρεάν Υψηλών προδιαγραφών Υγείας για όλη του τη ζωή,
• καλλιεργήσουμε με αυτή τη γη που έχουμε γιατί είναι εμπλουτισμένη με κατάλληλες προϋποθέσεις για να παράγει,
• ενδυναμώσουμε την παραγωγή ενέργειας και να αποτελέσουμε την κινητήριο δύναμη της Ευρώπης,
• παράξουμε φάρμακα από τα μύρια βότανα που η γη και οι προγονοί μας χάρισαν και να πετάξουμε τις προβληματικές ουσίες που απλόχερα απορροφούμε από τους δανειστές μας για να αρρωσταίνουμε περισσότερο για να καταναλώνουμε όλο και περισσότερα δικά τους προϊόντα,
• βάλουμε τους δικούς μας σπόρους σε καλλιέργειες, σπόρους που ταιριάζουν στο δικό μας κλίμα και όχι σε αυτά που μας τροφοδοτούν, με τους οποίους προβληματικούς μεταλλαγμένους σπόρους παράγονται προϊόντα προβληματικά για την υγεία μας,
• εξορύξουμε και υποθηκεύσουμε χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα και λίθους και να τα μετατρέψουμε σε ασφάλεια και να δημιουργήσουμε αποθέματα για τις μελλοντικές γενεές,
• ενδυναμώσουμε την υπεράκτια μας δύναμη, βοηθώντας στο να κτιστεί ακόμα και η άμυνά μας μέσα από αυτό. Μετακινώντας δια θαλάσσης όλα τα αγαθά του πλανήτη ελέγχεις με μια τεράστια δύναμη τα όσα συμβαίνουν σε όλη την υφήλιο αλλά πάλι και σε αυτό οι κυβερνήσεις μας απέτυχαν να το εκμεταλλευτούν δεόντως,
• ενδυναμώσουμε την διακίνηση των πολιτών άλλων κρατών διαμέσου της Ελλάδας και Κύπρου προς όλη την Ευρώπη διασφαλίζοντας έτσι ένα σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο που θα επωφελούνται άλλες χώρες αφήνοντας όμως τεράστια κέρδη στην Ελλάδα,
• ενισχύσουμε το δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ των ισότοπων προωθώντας την εκπομπή και διακίνηση πληροφοριών από δικούς μας δέκτες ασφαλείας,
• δώσουμε προνόμια στο να επαναπατριστούν Έλληνες του εξωτερικού τοποθετώντας τους σε όλα τα σύνορα της χώρας σε επανδρωμένες πόλεις και χωριά, δημιουργώντας σχολεία και εργασίες γιατί από μόνοι τους θα γίνουν η ανθρώπινη άμυνα στους νευραλγικούς αυτούς άξονες,
• φτιάξουμε νέες τεχνολογίες με τις τεχνοτροπίες που έχουμε στη χώρα μας και που επιμελώς μας τις κρύβουν,
• πολεμηθεί στη ρίζα της η υπογεννητικότητα των Ελλήνων,
• δημιουργηθούν κάθε είδους υποδομές και εγκαταστάσεις που θα παρέχουν όλες τις διευκολύνσεις που χρειάζεται ο Έλληνας πολίτης να ζει καλά με ασφάλεια αλλά και ευημερία,
• γίνουμε ξανά ο λαός που θα μπορεί να συνεχίσει την παντοδύναμη φυλή μας σε ένα καλύτερο αύριο που θα είμαστε ξανά το παράδειγμα όλων των φυλών του πλανήτη,

Ε. Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ, Ο ΜΚΟ ΕΙ-END & ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ:
1. Ο Αρτέμης Σώρρας διαθέτει ένα σοβαρό και ισχυρό χαρτοφυλάκιο, με ένα μέρος δική του περιουσία και ένα μέρος υπό διαχείριση του και που αποτελείται από Μετοχές τραπεζικές, Χρυσό, Χρεόγραφα Αμερικάνικου Δημοσίου, Ομόλογα άλλων κρατών, αποδείξεις καταθέσεων, πολύτιμα και σπάνια μέταλλα και λίθους κτλ.
2. Ο Οργανισμός EI-END έχει έδρα την Ελλάδα και έχει πρόεδρο τον Δρ Εμμανουήλ Λαμπράκη που κατοικοεδρεύει στην ΝΥ Αμερικής. Είναι ένας μη κυβερνητικός - μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αποτελείται από μεγάλο αριθμό εμπειρογνωμόνων και επιστημόνων (πέραν των 15.000 παγκοσμίως) ο οποίος ενεργεί ως ο συμβουλευτικός, εποπτικός και ελεγκτικός φορέας, προτείνει λύσεις, κάνει μελέτες, συμβουλεύει κτλ.
3. Ενεργοί Πολίτες όλων των στρωμάτων και όλων των επαγγελμάτων, ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΔΟΓΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΧΡΩΜΑ: Μεγάλος αριθμός πολιτών (πέραν των δύο εκατομμυρίων ήδη) και άλλοι πολλοί σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου, συμπορεύονται και υποστηρίζουν συστηματικά αυτές τις προσπάθειες των ανωτέρω.

Γίνονται ομιλίες ενημέρωσης σε όλη την επικράτεια, αναλύουν αποφάσεις και νόμους, καταθέτουν προτάσεις και μηνύσεις, αιτήματα και σημειώσεις, βοηθάνε ο ένας τον άλλο έχοντας ως εργαλεία την μάθηση και τη γνώση.

Η Ελλάδα Αλλάζει!
Εσύ θα μείνεις πίσω;

Σκέψου και πράξε σωστά!
Ψάξε, μελέτα, ενημερώσου και αποφάσισε!

Μέσα ή έξω; Μαζί ή απέναντι;

Είσαι Έλληνας στο σώμα και στη ψυχή;

Υπερασπίσου τη Μητέρα των Μητέρων, την Ελλάδα. Η Ελλάδα σου φωνάζει. Η Ελλάδα σε έχει ανάγκη Έλληνα!

Σήκω και τίναξε από πάνω σου τη σαβούρα. Είσαι πλασμένος από Αγγέλους και είσαι προετοιμασμένος να πλάσεις Αγγέλους...

Είσαι της Θείας Πρόνοιας παιδί της Νόησης βλαστάρι.
Μην επαναπαύεσαι.

Τίποτα από αυτά που σου λένε δεν είναι αλήθεια.
Μπορείς.
Έχεις τη δύναμη.
Έχεις φυτεμένες τις γνώσεις μέσα σου. Απλά αφουγκράσου. Μην κοιμάσαι.
Σου αξίζει κάτι καλύτερο. Γιατί ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ!

Η ζωή σου κρέμεται από τα δικά σου χέρια και μόνο! Αν θες, ΜΠΟΡΕΙΣ!

Γιατί είσαι ΕΛ-ΛΗΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου