17 Ιουλίου 2014

Βγενόπουλος: Ψάξτε την υπόθεση «Μιλόσεβιτς» -Αυτοί που την χειρίστηκαν κατέστρεψαν την Κύπρο

Βγενόπουλος: Ψάξτε την υπόθεση «Μιλόσεβιτς» -Αυτοί που την χειρίστηκαν κατέστρεψ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ . . .
***ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;***

Η επιστολή του Ανδρέα Βγενόπουλου προς κ. Γεώργιο Πική, Πρόεδρο Ερευνητικής Επιτροπής στις 23 Απριλίου 2013.


Βγενόπουλος: Ψάξτε την υπόθεση «Μιλόσεβιτς»
-Αυτοί που την χειρίστηκαν κατέστρεψαν την Κύπρο
24.04.2013 11:25
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος με επιστολή του στην Ερευνητική Επιτροπή Κύπρου δηλώνει πρόθυμος να συνεργαστεί για να βοηθήσει στην αποκάλυψη των πραγματικών γεγονότων που οδήγησαν στην πτώση της Λαϊκή Τράπεζας, ενώ θέτει «καυτά» ερωτήματα για την «υπόθεση Μιλόσεβιτς», όπως ποιοι τραπεζίτες, επόπτες, πολιτικούς είχαν εμπλοκή στις κινήσεις των χρημάτων.
Προσθέτει μάλιστα πως η υπόθεση αυτή «εφόσον διερευνηθεί θα καταδείξει τον τρόπο λειτουργίας ενός διαπλεκόμενου πολιτικοοικονομικού κατεστημένου που έχει μεγάλες ευθύνες για την σημερινή κατάσταση της Κύπρου».
Η επιστολή του Ανδρέα Βγενόπουλου
«Προς τον
κ. Γεώργιο Πική
Πρόεδρο
Ερευνητικής Επιτροπής
23 Απριλίου 2013
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Καταρχάς εύχομαι στην Επιτροπή σας καλή επιτυχία στην δύσκολη αποστολή που έχετε αναλάβει και δηλώνω ότι είμαι πρόθυμος να συνεργασθώ μαζί σας, ώστε να συμβάλω στην αποκάλυψη και τεκμηρίωση όλων εκείνων των γεγονότων που θα σας βοηθήσουν στα σχετικά πορίσματά σας.
Δια της παρούσας θα ήθελα να ενημερώσω την Επιτροπή σας για ορισμένα γεγονότα που κατά την εκτίμησή μου χρειάζονται διερεύνηση και αξιολόγηση αλλά και για ορισμένα ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων προκειμένου να εξαχθούν ορθά συμπεράσματα για την πορεία της ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ που κατέληξε στη διάλυσή της, αλλά και για τους σκοπούς των ερευνών σας γενικότερα:
1. Υπάρχει μια σειρά γεγονότων και ισχυρισμών που περιλαμβάνονται στην Ειδοποίηση Διαφοράς που επεδόθη από την MIG, δεύτερο μεγαλύτερο ιδιώτη μέτοχο της Λαϊκής Τράπεζας, προς τη Δημοκρατία της Κύπρου, την οποία και επισυνάπτουμε. Εκ του περιεχομένου αυτής, η ορθότητα του οποίου θα κριθεί τελικώς από το αρμόδιο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, νομίζω ότι αναδεικνύονται μια σειρά παράνομων πράξεων ή/και παραλείψεων των εκπροσώπων της Δημοκρατίας της Κύπρου που αποστέρησαν από την Λαϊκή Τράπεζα τον ιδιωτικό της χαρακτήρα και οδήγησαν εν τέλει στην πλήρη κρατικοποίησή της και εν συνεχεία στην διάλυσή της.
2. Για την περίοδο των εργασιών της Λαϊκής Τράπεζας με την ευθύνη του Διοικητικού Συμβουλίου του οποίου υπήρξα μη εκτελεστικός Πρόεδρος υπάρχει πληθώρα επίσημων στοιχείων, αναφορών, αξιολογήσεων, ακόμη και δικαστικών αποφάσεων της Ελληνικής Ποινικής Δικαιοσύνης προς υποβοήθηση του έργου σας.
Υπάρχουν όμως και «έρευνες» και «πορίσματα» που συνετάγησαν με την πρωτοβουλία των εχθρικών και προκατειλημμένων Διοικήσεων που μας διαδέχθηκαν με στόχο να αποπροσανατολίσουν από τις δικές τους ευθύνες αφού παρέλαβαν μια τράπεζα, που παρότι επλήττετο λόγω της κρίσης, ήταν ακόμη υγιής και με τις δικές τους ενέργειες και παραλείψεις κυριολεκτικά την διέλυσαν. Εφιστώ την προσοχή σας ότι όλες αυτές οι «έρευνες» και τα «πορίσματα» χρήζουν αντίκρουσης αλλά και διαπίστωσης των πραγματικών γεγονότων μέσα από νέες αδιάβλητες διαδικασίες.
Σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα σας αναφέρω τη διαρκή δυσφήμιση που υφιστάμεθα με την οποία και έχει «δηλητηριασθεί» ένα μεγάλο τμήμα της Κυπριακής κοινωνίας, ότι δήθεν εδίδοντο δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις. Ένας πραγματικά ανεξάρτητος όμως έλεγχος θα δείξει ότι όλα τα δάνεια που χορηγήθηκαν, κατά τη στιγμή της χορήγησής τους, είχαν υπερεπαρκείς εξασφαλίσεις οι οποίες πολύ αργότερα, λόγω της οικονομικής κρίσης, μειώθηκαν σε αξία, όπως συνέβη και συμβαίνει σε όλες τις Τράπεζες που δραστηριοποιούνται σε αγορές που διέρχονται μια μεγάλη οικονομική κρίση.
3. Αντίθετα δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κανένας επίσημος και αντικειμενικός έλεγχος των πεπραγμένων των Διοικήσεων που ανέλαβαν και είχαν την ευθύνη της Λαϊκής για 17 ολόκληρους μήνες μετά την αποχώρησή μας, γίνεται δε τεράστια επικοινωνιακή προσπάθεια στην Κύπρο να υποβαθμισθούν οι ευθύνες αυτών που στην πραγματικότητα οδήγησαν την Τράπεζα στη διάλυσή της. Πρέπει λοιπόν να γίνει άμεσα ένας αντικειμενικός και εις βάθος έλεγχος του τι επακολούθησε της αποχώρησής μας όπου πρέπει να μας δοθεί η ευκαιρία να καταθέσουμε και στοιχεία που διαθέτουμε αλλά και να θέσουμε προς διερεύνηση και συγκεκριμένα ερωτήματα που προκύπτουν από την παρακολούθηση της εξελίξεως των εργασιών της Τράπεζας.
4. Τέλος, ένα άλλο ιδιαίτερα σημαντικό θέμα, που εφόσον διερευνηθεί θα καταδείξει κατά την άποψή μου τον τρόπο λειτουργίας ενός διαπλεκόμενου πολιτικοοικονομικού κατεστημένου που έχει μεγάλες ευθύνες για την σημερινή κατάσταση της Κύπρου, είναι η υπόθεση «Μιλόσεβιτς». Πιστεύω ότι έχετε την εξουσία να αποκαλυφθούν πλέον όλες οι πτυχές αυτής της υπόθεσης:
α. Ποιοι ήταν οι δικαιούχοι αυτών των χρημάτων που ήλθαν στην Κύπρο, ποια ήταν τα ποσά και ποια ήταν η νόμιμη αιτία κτήσεώς τους.
β. Σε ποιους λογαριασμούς κατέληξαν και ποιοι ήταν οι δικαιούχοι αυτών των λογαριασμών.
γ. Που εστάλησαν τελικώς αυτά τα ποσά και για ποια νόμιμη αιτία, και τέλος
δ. Έγιναν παρανομίες και από ποιους (τραπεζίτες, επόπτες, πολιτικούς, κλπ).
Εάν λάβετε υπ΄όψιν σας ότι η Κύπρος δεν θα είχε φθάσει μέχρι εδώ εάν δεν αιωρούντο κατηγορίες περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και ότι η υπόθεση Μιλόσεβιτς ήταν αυτή που εξέθεσε την Κύπρο διεθνώς χωρίς ποτέ να υπάρξει διαφάνεια ή τιμωρία κάποιου υπευθύνου, ελπίζω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι η σχετική έρευνα είναι κεφαλαιώδους σημασίας διότι θα αποδείξει μεταξύ άλλων και την ευαισθησία της Κυπριακής Δημοκρατίας σε τέτοια σοβαρά θέματα στη νέα εποχή που αναγκαστικά έχει οδηγηθεί η χώρα.
Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας και επαναλαμβάνω ότι είμαι πρόθυμος να συνεργαστώ με την Επιτροπή σας. Τέλος, παρότι διαφωνώ με την αρχή της δημοσιότητας που υιοθετήσατε κατά τη διαδικασία του ερευνητικού σας έργου, επειδή, μεταξύ άλλων, κάθε μαρτυρία θα δίδει το έναυσμα επικοινωνιακής εκμετάλλευσης και προπαγάνδας χωρίς τον δέοντα αντίλογο, προφανώς τη σέβομαι και ως εκ τούτου θα δώσω την παρούσα επιστολή στην δημοσιότητα για λόγους συμμόρφωσης.
Μετά τιμής,
Ανδρέας Βγενόπουλος»

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟΥΣ 10 ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ ΤΟ 2007

10178126_1401573393458344_3790378312298621186_n1


http://alfeiospotamos.blogspot.com/2014/02/blog-post_2073.html

Global Collateral Accounts 2007
Διεθνείς Λογαριασμοί Καταπιστευμάτων 2007
Με υπογραφή και της Ελλάδος

1904249_10152275790507792_1487545467_n.jpg
Βασίλειος ΣωτήραςΟ Γεώργιος Πίκης (γεννημένος το 1939) είναι Κύπριος δικαστής και προηγούμενο μέλος του διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. 
Ήταν Πρόεδρος του ανώτατου δικαστηρίου της Κύπρου από το 1995 ως το 2004, και σαν ειδικός δικαστής του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ως μέλος της Επιτροπής Ηνωμένων Εθνών ενάντια στα βασανιστήρια.
Εκλέχτηκε στο διεθνές Ποινικό Δικαστήριο το 2003 για μία εξαετή περίοδο, και διορίστηκε στο τμήμα εφέσεων.
http://en.wikipedia.org/wiki/Georghios_Pikis
Georghios Pikis (born 1939) is a Cypriot judge and a former member of the International Criminal Court. He was President of the Supreme Court of Cyprus from 1995 to 2004, and he has also served as an ad hoc judge of the European Court of Human Rights and as a member of the United Nations Committee against Torture.
He was elected to the International Criminal Court in 2003 for a six-year term, and he was assigned to the Appeals Division.
Με δική του υπογραφή και στα Παγκόσμια Καταπιστεύματα.
Δεν μπορεί να αποδώσει δικαιοσύνη για την Κύπρο;
Global Collateral Accounts 2007
Διεθνείς Λογαριασμοί Καταπιστευμάτων 2007
Με υπογραφή και της Ελλάδος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου