12 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ – ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΠΕΡΙ ΟΜΑΔΩΝ: ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ – ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΠΕΡΙ ΟΜΑΔΩΝ: ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ

10670225_1536953613205497_3488385256124039967_n
ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ – ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
ΠΕΡΙ ΟΜΑΔΩΝ: ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ: Θέλω να σας πω και μία δική μου ιδέα την οποία την συζήτησα με ένα μέλος από την ομάδα του Ηρακλείου πριν μία εβδομάδα περίπου τηλεφωνικώς και την έχω στο μυαλό μου και την κλωθογυρνώ. Θέλω να γίνει η Κρήτη ολόκληρη μία ομάδα ενιαία. Μετά από την αποψινή συζήτηση με όλους εσάς θέλω να συζητήσω αυτό το θέμα και ει δυνατόν αυτές τις προσεχείς ημέρες να κάνουμε το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Θέλω να εξασφαλίσω ότι δεν θα δημιουργούνται έριδες, δεν θα δημιουργούνται κενά σημεία που θα επιτρέπουν την εισβολή ξένων και κακόβουλων στοιχείων στις διάφορες ομάδες. Όταν λοιπόν την περασμένη βδομάδα μίλαγα τηλεφωνικώς με τον Λάμπρο από το Ηράκλειο του είπα ότι θα ήθελα να κάνουμε μία συγκέντρωση των ομάδων της Κρήτης. Αυτό που είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου, και το λέω πρώτη φορά, ήτανε αυτό που είπατε εσείς τώρα : «Δυτική Ελλάδα», γιατί να έχουμε ομάδα στην Ιεράπετρα, γιατί να έχουμε ομάδες στο Ηράκλειο, γιατί να έχουμε ομάδες στο Ρέθυμνο, γιατί να έχουμε την πρωταρχική και πρώτη ομάδα που δημιουργήθηκε φυσικά στα Χανιά και να μην έχουμε την ομάδα της Κρήτης. Άλλωστε ο σκοπός ο δικός όταν ξεκινήσαμε – εμείς οι δώδεκα οι παλαβοί, οι κουζουλοί ξέρεις – δεν είπαμε να είμαστε 12 ούτε να γίνουμε 1.200, ο απώτερος σκοπός μας ήταν να γίνουμε ένα όλοι οι Έλληνες. Αυτό θέλουμε να κάνουμε, αυτό φοβούνται οι εχθροί μας και αυτό εμείς είμαστε καταδικασμένοι να το πετύχουμε. Λοιπόν, για άλλη μία φορά σας βγάζω το καπέλο και ομολογώ ότι η δραστηριότητά σας είναι από τις θετικότερες που έχω συναντήσει τα τελευταία 6 χρόνια που ασχολούμαι με το θέμα της Ελλάδος. Μπράβο σας, μπράβο και στους δυο σας.
Ο ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ – ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Πάνω στο θέμα αυτό θέλω να πω μια εμπειρία για την περιοχή της Αττικής που είναι το πιο μεγάλο μέρος της Ελλάδος, έχει 58 ή 60 δήμους, δεν θυμάμαι. Κάποια στιγμή, από δική μου πλευρά, έτσι εγώ η ίδια, κάλεσα όλες τις ομάδες με μια ανακοίνωση ώστε να γίνονται πιο επιτυχημένες οι προσπάθειες των ομάδων. Ξεκίνησε να γίνεται αυτό, μαζευτήκανε οι ομάδες εδώ και έναν χρόνο περίπου, όντως έχουνε κάνει υπέροχη δουλειά, όμως έχω δει το εξής φαινόμενο το οποίο θέλω να το σκεφτείτε λίγο για να μην γίνει το ίδιο. Οι ομάδες όταν συνδέθηκαν όντως μεταξύ τους δημιουργήθηκε ένας δεσμός και άρχισαν να συντονίζονται από κοινού προς κάθε κατεύθυνση, όμως αφήσανε τις επί τόπου ομάδες τους να ατονήσουν. Δηλαδή εκεί που γινόταν έντονη η προσπάθεια στο τοπικό ξαφνικά έγινε κεντρικό και το κεντρικό ξέχασε τι σημαίνει το τοπικό. Για αυτό αδυνάτισε και…
ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΟΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ: Πάνω σε αυτό που λες επειδή όπως σου είπα το έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου εδώ και μία εβδομάδα και θέλοντας να αποφύγω τέτοια συμπτώματα που πολύ καλά θίγεις, γιατί συμβαίνουν αυτά, εγώ έχω αλλιώς στο μυαλό μου. Λόχος, τάγμα, σύνταγμα, ταξιαρχία. Δεν θα αποδυναμωθούν οι τοπικές ομάδες, δεν θα πάνε στην άκρη οι τοπικές ομάδες, δεν θα αφήσουν τις δραστηριότητές τους οι τοπικές ομάδες, απλά θα υπάρχει μία κατευθυντήρια δύναμη, δηλαδή θα υπάρχει μία επιτροπή που τις προσπάθειές τους θα τις ενώνει. Αυτό σημαίνει συνένωση και όχι το να διαιρέσω…
ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ
ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Έτσι ξεκίνησε όμως και στην Αττική, αυτό ήταν ακριβώς. Και το είδα εγώ να συμβαίνει και επειδή δεν υπάρχει πολιτικός φορέας που να συντονίζει αλλά είναι απλοί πολίτες από τον ελεύθερό τους χρόνο και όποτε μπορούν, απλώς το λέω. Παρόλο που δεν έχει γίνει ζημιά, όμως είδα ότι ατόνησε η περιοχή τους. Τώρα αυτό που έγινε μετέπειτα, γιατί αυτό το διορθώσανε, ήταν ότι ξαναπήγαν πίσω στην κάθε περιοχή, ξεκίνησαν άλλες ομάδες τοπικές όπου κάθε βδομάδα γίνονται οι συναντήσεις των τοπικών και απλώς έχουν κοινά δεδομένα που να βρίσκονται την ώρα και την μέρα της συνένωσή τους, όπου υπάρχει μία σημαντική πληροφορία να αλλάξει μεταξύ τους, ή να αλλάξουν έγγραφα ή να συντονιστούν προς κάποια κατεύθυνση. Αλλά έγινε τώρα να συντονίζουν νέες ομάδες, να αυγατίζουν με λίγα λόγια και να δημιουργούν καινούριους πόρους για να απλωθούν τοπικά ακόμα και σε γειτονιές. Δηλαδή όσο πιο πολλές ομάδες φτιαχτούν τόσο πιο σημαντικά αποτελέσματα έχουν.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ: Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα, απλά οι υπάρχουσες ομάδες θα πρέπει να προβιβαστούν, από λόχοι πρέπει να γίνουν τάγματα και από τάγματα συντάγματα. Δηλαδή από παρέα πρέπει να γίνει οργάνωση και από οργάνωση οργανισμός. Δεν μπορώ όμως να σου πω λεπτομέρειες περισσότερες θα πρέπει πρώτα να συζητήσω με δυο-τρεις ομάδες, να πως τις προτάσεις μου, να ακούσω τις δικές του και εάν και εφόσον συμφωνούνε ευελπιστώ σε λίγες μέρες να μπορούμε να έχουμε ένα γενικότερο πλάνο τι σημαίνει συνένωση των ομάδων. Εγώ έχω κάτι στο μυαλό μου. Θέλω να δω και πως το βλέπουνε οι συγκεκριμένες ομάδες της Κρήτης. Εάν καταλήξουμε κάπου θα το δημοσιοποιήσω και θα πω ακριβώς πως το βλέπουμε. Πολύ πιθανόν να είναι ένα πολύ καλό μοντέλο ούτως ώστε να το υιοθετήσουν και άλλες τοπικές δυνάμεις δικές μας. Είτε είναι καλό, είτε δεν είναι καλό θα τεθεί προς κρίση. Θα το κρίνουν όλοι οι συνέλληνες, θα έχουν άποψη και τα παιδιά από την Πρέβεζα και οι συνέλληνες από την Αττική και από την Κορινθία και από παντού. Θα έχουν την άποψή τους η οποία θα αξιολογηθεί. Εγώ όμως πιστεύω ότι δημιουργώντας μικρά μαγαζάκια παραμένουμε σε τοπικές κοινωνίες, κλειστοί σε συγκεκριμένους τόπους. Εάν διευρύνουμε αυτόν τον κόσμο, εάν μεγαλώσουμε αυτό τον κόσμο οπωσδήποτε θα είναι προς όφελος της προσπάθειας. Η προσπάθεια αυτή πιστεύω θα έχει πολλά και καλά αποτελέσματα το προσεχές διάστημα που θα μας τονώσουν όλους μας και θα μας σπρώξουν προς αυτή την κατεύθυνση.
ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ – ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ – ΧΑΝΙΑ 30-7-14
λεπτά 48:20-
ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΚΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ
ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ Ei-End Μνημοσυνη
………………………………………………………………………….
1010354_1441658802740996_1802863108063821692_n1-225x300

http://alfeiospotamos.gr/?p=9435

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου