07 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ


ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ
Καλησπέρα σε όλους τους συνέλληνες απανταχού της γης, γιατί πράγματι όπως είπαμε ο Έλληνας είναι απανταχού της γης και όταν το λέω το εννοώ. Εμείς είμαστε σε όλο τον πλανήτη, είμαστε σε πολύ μεγάλες αποστολές και εκείνο που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι εάν θυμάστε τον Καραμανλή τον είπανε «εθνάρχη», πως μπορεί να είναι εθνάρχης όταν φέρεται έτσι στους Έλληνες. Δεν είναι έτσι οι εθνάρχες και τουλάχιστον εγώ προσωπικά δεν τον βλέπω για εθνάρχη, ιδιαίτερα για το έθνος των Ελλήνων.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Αυτό όμως που έχω να πω είναι ότι η Ελλάδα δεν ανήκει στην Δύση και δεν ανήκει και στην Ανατολή. Η Ελλάδα είναι Ελλάδα, είναι το κέντρο του κόσμου και όταν κάθεσαι στην Ελλάδα βλέπει την Δύση, βλέπεις και την Ανατολή. Αυτοί όμως και οι δύο βλέπουν εμάς που είμαστε η Ελλάδα. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο μήνυμα που θέλω να δώσω ότι δεν ανήκουμε πουθενά, γεωγραφικά τουλάχιστον, εμείς βλέπουμε την Ευρώπη, βλέπουμε την Αφρική, βλέπουμε την Δύση, βλέπουμε τον Νότο, τον Βορρά, δεν είναι τυχαίο ότι η Ελλάδα είναι το κέντρο του κόσμου και δεν είναι εγωιστικό αυτό που λέω. Είναι μια πραγματικότητα, άρα ας τελειώσει η διαδικασία ότι η Ελλάδα ανήκει στην Δύση ή ανήκει στην Ανατολή, δεν μπορεί η Ελλάδα να ανήκει κάπου. Ο Έλληνας δεν μπορεί να ανήκει κάπου, είναι μόνο Έλληνας, γεννήθηκε Έλληνας, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι πρώτα γεννηθήκαμε Έλληνες και ας καταλάβουμε λοιπόν την ενότητα που πάμε να κάνουμε τώρα.

Ο ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Και επί τη ευκαιρία θα μιλήσω για τον «ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟ» - γιατί πολλοί ξέρετε ότι στην Ελλάδα το καλύτερο άθλημα είναι το τάβλι άρα λοιπόν κάποιος που τρέχει 70-80 χιλιόμετρα είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός χιλιομέτρων, θέλει πάρα πολύ ψυχή. Σίγουρα αυτός ο υπερμαραθώνιος είναι ενωτικός, τον επικροτώ και επικροτούμε όλες τις κινήσεις τις ενωτικές από όπου και αν αυτές έρχονται. Έχουμε την ανάγκη όλες οι προσπάθειες των συνελλήνων μας να γίνονται οργανωμένες, να δίνουν το μήνυμα της ένωσης και αν το θέλετε αυτός ο υπερμαραθώνιος είναι ο τεράστιος αγώνας που κάνουμε εμείς – ΥΠΕΡ-μαραθώνιος – και πρέπει να τα καταφέρουμε και μάλιστα αυτή την σημασία έχει και ο μαραθώνιος. Πρέπει να τα καταφέρουμε όλοι μαζί.
Αυτό το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι ότι δεν είναι τυχαίο που εγώ και ο Λαμπράκης είμαστε στην Μόσχα. Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα για το οποία έπρεπε να είμαστε εδώ και τουλάχιστον και οι δυο μας. Δεν θα πω την λέξη ελπίδα γιατί δεν ελπίζω, πιστεύω ότι μέχρι το τέλος οι Έλληνες θα συνενωθούν, εμείς παλεύουμε στην παγκόσμια σκηνή, σε πάρα πολλά ταξίδια, με κράτη, με ανθρώπους, με μη ανθρώπους, με συντάγματα, με δικαιοσύνες, με συστήματα, με καθεστώτα. Είμαι σίγουρος ότι εμείς θα τα καταφέρουμε, το μόνο που ζητάω από όλους τους συνέλληνες είναι να καταφέρουν με οποιονδήποτε τρόπο να συνενωθούν. Είναι πολύ μεγάλη ανάγκη στις επόμενες ημέρες να συνενωθούν όλοι οι Έλληνες. Όλες οι προσπάθειες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη, έμαθα ότι πηγαίνουν στις εφορίες, στις λαϊκές, σε πολυσύχναστα σημεία όλοι οι συνέλληνες να φέρουν το μήνυμα της συνένωσης και όλων των οικονομικών εργαλείων που πραγματικά είναι των Ελλήνων και όχι του Σώρρα. Ο Σώρρας είπα είναι ένας μηχανισμός και πιστέψτε το είναι. Και εσείς είστε ένας μηχανισμός. Όλοι μαζί θα μπορούμε να καταφέρουμε αυτό το σπουδαίο «νενικήκαμεν» και ζητάω από όλους τους συνέλληνες την συνένωσή τους.
Εμείς έχουμε ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα, μπορεί να μην βγαίνουμε και σε εκπομπές γι αυτό και είδατε ένα έκτακτο μέσα σε λίγες ώρες γιατί πραγματικά θέλαμε να πούμε και να επικροτήσουμε τον «ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟ» και όλους τους Έλληνες που συνενώνονται.
Αυτά από την Μόσχα. Αγωνιστικούς χαιρετισμούς, ο αυριανός τερματισμός του υπερμαραθώνιου θέλω να πιστεύω ότι θα΄ναι πολύ επιτυχής και θα υπάρχει αρκετός κόσμος, να παραβρεθούν και παράγοντες και εμείς εάν μπορέσουμε γιατί είμαστε ήδη μιάμιση βδομάδα στην Μόσχα.
Αγωνιστικούς χαιρετισμούς και συνένωση Ελλήνων απανταχού της γης, είναι διαταγή, είναι εντολή, είναι καθήκον, πάρτε το όπως θέλετε, πρέπει να γίνει!

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΚΟΥ

https://www.youtube.com/watch?v=qzAFWsLHHIg&feature=share
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ
ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ: EI-END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

Ei-End Μνημοσυνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου