24 Ιανουαρίου 2015

ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 11/1/2899(2015) (Απομαγνητοφώνηση Ομάδα Μνημοσύνη)


αρτεμησ ηρακλειοΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 11-1-15
ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ – ΚΟΜΜΑΤΑ

Βασίλης Θεοδωρόπουλος: Τι θα επιλέξουμε εάν πάμε να ψηφίσουμε. Αυτό που βλέπουμε σήμερα στο καθεστώς είναι τα κόμματα, εννοιολογικά «κόμμα» σημαίνει κομμάτι. Αυτοί λοιπόν οι οποίοι έχουν δημιουργήσει κόμματα, έχουν κομματιάσει την κοινωνία και θέλουν την κοινωνία αυτή να την χειραγωγούν μέσα από το κομμάτιασμα γιατί έτσι χειραγωγείται μία κοινωνία. Αλήθεια όμως, πως γίνεται αυτοί που ζητάνε την ψήφο την δική μας να μας περνάνε το μήνυμα περί δημοκρατίας. Ένα κόμμα δημιουργείται από κάποιον, κομματάρχη ή από κάποια ομάδα, αλήθεια αυτοί πως είναι νομιμοποιημένοι και σε τι αξιακό σύστημα δημιουργούν αυτό το κόμμα. Είναι μία παρέα η οποία διευθύνεται προφανώς από κάποια άλλα κέντρα από πίσω, υποστηρίζεται από οικονομικά συμφέροντα και ουσιαστικά δεν ξέρουμε ποτέ σε τι αξιακό σύστημα αναφέρονται.
Και όμως αυτοί ζητάνε την εμπιστοσύνη μας, ζητάνε την ψήφο μας και το κακό είναι ότι εμείς ψηφίζοντάς τους, τους δίνουμε με την ελεύθερη βούλησή μας το δικαίωμα να μας αφεντεύουν, να μας εξουσιάζουν. Αυτό το σκηνικό δεν έχει καμία σχέση με την λέξη δημοκρατία. Αυτό είναι ένα σύστημα χειραγώγησης των ανθρώπων που πραγματικά μετά τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα κυβερνήτη του Καποδίστρια το πετύχανε.
Ξέρετε τα πρώτα κόμματα το οποία ιδρύθηκαν στην Ελλάδα ιδρύθηκαν επί Βαυαρών, τότε έγινε και το πρώτο σύνταγμά μας, από τους Βαυαρούς και καθιερώθηκε η κομματοκρατία και υπήρχε φιλογαλλικό κόμα, φιλοαγγλικό κόμμα, φιλορωσικό κόμμα, αλλά ένα φιλοελληνικό δεν υπήρχε. Και βλέπουμε όλους αυτούς τους οποίους έδωσαν την ζωή τους και το αίμα τους για την απελευθέρωση της Ελλάδας μέχρι το 1821 πόσο απαξιώθηκαν από το μετέπειτα πολιτικό καθεστώς.
Έρχεται λοιπόν ο κάθε ένας, βλέπεται σήμερα ο Παπανδρέου μετά την τόσο «αξιόλογη» πολιτική του πορεία, που τελείωσε το Ελληνικό κράτος, ξανακάνει κόμμα και ζητάει πάλι από την ψήφο του λαού. Αλήθεια με ποιους έρχεται; Τι έχει να μας πει αυτός; Και ο Θεοδωράκης που έκανε το «Ποτάμι» με τι αξιακό σύστημα θέλει την ψήφο την δική μας; Είναι κάτι ανεξέλεγκτο και αυτό δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική δημοκρατία. Η λέξη δημοκρατία είναι καθαρά Ελληνική. Εμείς την καθιερώσαμε, εμείς την εφαρμόσαμε και εμείς μπορούμε να την διδάξουμε και να την μεταδώσουμε. Γι αυτό άλλωστε ο Αρτέμης Σώρρας λέει ότι σήμερα παραδίδουμε μαθήματα πολιτικής πρακτικής.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Δημοκρατία λοιπόν είναι το κρατείν του δήμου. Δημοκρατία είναι η πηγή της εξουσίας. Αλλά τι σημαίνει δήμος; Δήμος είναι ένα μικρό γεωγραφικό τμήμα και όταν μιλάμε για δήμο εννοούμε για τους δημότες, για τους πολίτες που ζουν μέσα σε αυτό το περιορισμένο γεωγραφικό τμήμα, αυτό που σήμερα καλούμε «δήμο». Και ειδικά εμείς το έχουμε ορίσει σαν τον Καποδιστριακό δήμο, που στην Ελλάδα έχουμε 910 τέτοιους δήμους. Έχουμε ορίσει σαν προοπτική μας το Καποδιστριακό καταμεριστικό τρόπο. Αυτή η κοινωνία η οποία βρίσκεται εκεί σε αυτό το περιορισμένο γεωγραφικό τμήμα ξέρει πολύ καλά πιο είναι το κοινό συμφέρον, λόγω εντοπιότητας. Έχουνε τα ίδια προβλήματα, έχουνε τα ίδια συμφέροντα, έχουνε τον ίδιο στόχο. Έτσι λοιπόν αυτοί μπορούνε να αποφασίσουνε πάρα πολύ καλά τι θέλουν. Μέσα λοιπόν από το θέλω τους υπάρχει η πηγή της εξουσίας, υπάρχει η κυβερνητική που πρέπει να γίνει στον τόπο αυτό. Αυτή είναι η δημοκρατία. Η κεντρική εξουσία είναι η διαχείριση και η εκτελεστική εξουσία αυτών που θέλουνε οι δήμοι. Έτσι λοιπόν για να πούμε ότι υπάρχει μία δημοκρατία πρέπει να πηγάζει από τον τόπο εξουσίας που είναι ο δήμος.
ΓΙΑ ΤΙΣ Ε.ΣΥ. – ΤΡΟΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΣΚΟΠΟΣ.
Σήμερα λοιπόν επειδή μιλάμε για πολιτική και μιλάμε για το μέλλον μας και το μέλλον της Ελλάδος μας και το μέλλον των παιδιών μας, μιλάμε για μία πρακτική η οποία θα έχει αυτό το μέλλον που πρέπει να έχει. Ξεκινάμε λοιπόν μέσα από την βάση της δημοκρατίας, μέσα από τους δήμους και δημιουργούμε σε κάθε δήμο μία οργάνωση η οποία λέγεται Ε.ΣΥ. «Ελλλήνων Συνέλευση». Αυτή η Ελλήνων Συνέλευση η τοπική θα είναι η διαχειρίστρια όλων των θέλω της μέσα στον τόπο που είναι προσδιορισμένη για να έχει. Είναι η πηγή της εξουσίας, είναι αυτό που θέλει να γίνει και επειδή αυτό είναι δική της υπόθεση, την έχει δημιουργήσει η ίδια η τοπική κοινωνία αυτή την Ελλήνων Συνέλευση, καταλαβαίνουμε ότι έχει μεγάλη τοπική δύναμη. Αυτή αποφασίζει για το μέλλον της, αυτή αποφασίζει σε τι αξιακό σύστημα θέλει να ζει και οπωσδήποτε στο Ελληνικό αξιακό σύστημα. Είναι η πηγή της εξουσίας. Αυτή η ομάδα η τοπική με αρχαιρεσίες, θα βγάλει την αντιπροσωπία της. Δεν υπάρχει τίποτα πιο δημοκρατικό, μάλλον είναι ο ορισμός της δημοκρατίας αυτή ακριβώς η κίνηση.
Έτσι λοιπόν για να πάμε στην επόμενη ημέρα, γιατί ο στόχος μας από την αρχή μέσα από τα οικονομικά εργαλεία που μας έδωσε ο Αρτέμης Σώρρας, είναι να φτάσουμε στον σκοπό μας, σε αυτό το ένα που μας ενώνει όλους. Και αυτό το ένα, η ένωσή μας δηλαδή, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η απελευθέρωση της πατρίδας μας. Οι κινήσεις μας πρέπει να είναι συγκεκριμένες, οργανωμένες, ήτανε κάτι που πάντα όλοι το θέλαμε. Θέλαμε πάντα οργανωμένη κίνηση, θέλαμε πάντα να ξέρουμε από πού ξεκινάμε και που πηγαίνουμε. Σήμερα λοιπόν είναι τελείως ορατό αυτό το οποίο γίνεται. Ιδρύουμε τις ομάδες τις τοπικές τις οποίες τις καλούμε «Ε.ΣΥ. – Ελλήνων Συνέλευση», αυτές οι ομάδες είναι μία πολιτική οντότητα. Είναι μία πολιτική οντότητα που είναι η πηγή της εξουσίας που τελικά θα φτάσει στον σκοπό που ο σκοπός είναι ένας, είναι η ένωσή μας κάτω από μία συνέλευση, την Συνέλευση Ελλήνων, που εκεί μπορούμε κάλλιστα να διεκδικήσουμε την 5η Εθνοσυνέλευση.
Ο Καποδίστριας έκανε την 4η Εθνοσυνέλευση το 1828. Είχε ακριβώς το ίδιο σύστημα, δεν είχε κόμματα αλλά έφερε αντιπροσώπους από όλους τους δήμους της ελεύθερης τότε Ελλάδος και ψηφίστηκε τότε πιο θα ήταν το μέλλον της Ελλάδος. Και επειδή αυτά τα οποία προγραμμάτισε ο Καποδίστριας δεν ήταν σύμφωνα με τα σιωνιστικά προγράμματα, κληθήκανε οι πράκτορες να τον δολοφονήσουν και αυτό έγινε. Και από την δολοφονία του και μετά σταμάτησε η επανάσταση του 1821 γιατί η κυριαρχία της Ελλάδος εδόθη σε άλλους. Είναι η ώρα, η ιστορική στιγμή, αυτό που σταμάτησε επί Καποδίστρια να το ξεκινήσουμε και να το ολοκληρώσουμε εμείς. Αυτό που κάνουμε είναι η συνέχεια ακριβώς αυτού που ξεκίνησε ο μεγάλος Έλληνας κυβερνήτης ο Καποδίστριας. Έτσι λοιπόν καλούμε από όλη την Ελλάδα όλες τις τοπικές ομάδες να ανδρωθούνε. Να ανδρωθούνε γιατί, γιατί ξέρετε αυτοί οι οποίοι είναι μέσα στην ίδια περιοχή λόγω εντοπιότητας, λόγω γνώσεως των καταστάσεων, λόγω γνωριμιών μπορούν να αφυπνίσουνε πολύ συντομότερα τους συνέλληνες που είναι στην περιοχή αυτή. Και μέσα από αυτή την αφύπνιση να υπάρχει η συνένωση που χρειάζεται, αυτές οι ομάδες να ανδρωθούν, να γίνουνε μεγάλες και να είναι πολύ αντικειμενικό αυτό που θα βγάλουνε προς τα έξω, δηλαδή οι αρχαιρεσίες που θα γίνουνε να βγάλουνε τους πραγματικούς ηγέτες. Και όταν βγουν οι πραγματικοί ηγέτες από κάθε περιοχή θα συγκληθεί η Ελλήνων Συνέλευσις. Και από εκεί ξεκινάει η πορεία μας προς την κατάκτηση της ελευθερίας της χώρας μας, η πορεία μας στο να θέσουμε μέσα στην Ελλάδα το Ελληνικό αξιακό σύστημα.  
Τα χρήματα υπάρχουν, είναι πάρα πολύ μεγάλη η δύναμη που έχουμε μέσω των εργαλείων που μας έδωσε ο Αρτέμης Σώρρας. Σκεφτείτε αγαπητοί μου αν σήμερα είχαμε χρήματα, εάν κατέβαιναν τα χρήματα σήμερα, πώς θα μπορούσαμε να τα διαχειριστούμε; Σήμερα είμαστε αιχμάλωτοι ενός καθεστώτος το οποίο δεν ελέγχεται από τίποτα και κάνει ότι θέλει. Βλέπεται ότι είχαμε προτού από τρία-τέσσερα χρόνια μέσα από διάφορες συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς καν να λογαριάζουν το σύνταγμά μας, τους νόμους μας, μας τα πήραν όλα. Σήμερα πραγματικά όλη η Ελλάδα έχει βγει στο σφυρί που λέμε. Όλη η δημόσια περιουσία τελείως εκποιείται. Η ιδιωτική περιουσία είναι στα χέρια των επικυρίαρχων, των τραπεζιτών. Ουσιαστικά κάνουν ότι θέλουν. Εάν λοιπόν είχαμε κάποια χρήματα από αυτά που θα μπορούσαμε, από τον Αρτέμη Σώρρα, πάλι θα ήτανε κάτω από την διαχείριση των επικυρίαρχων. Όλα αυτά θα έχουν αξία και θα μπορούνε να χρησιμοποιηθούνε σωστά για εμάς και θα μπορούσαμε να έχουμε την ανάπτυξη που πρέπει να έχουμε για να ζούμε σε μια κατάσταση ευδαιμονίας.
Για να ζούμε σε κατάσταση ευδαιμονίας πρέπει να έχουμε αφθονία, για να έχουμε λοιπόν την αφθονία αυτή πρέπει να έχουμε ένα δικό μας αξιακό σύστημα και επειδή όλα αυτά τα οποία βλέπουμε μέσα στην κοινωνία μας, μέσα στο κράτος μας θέλουν όλα άλλαγμα, τι δεν θέλει άλλαγμα; Δεν θέλει άλλαγμα η παιδεία μας; Δεν θέλει άλλαγμα η περίθαλψή μας; Δεν θέλει άλλαγμα το σύνταγμά μας; Δεν θέλουν άλλαγμα οι αξίες οι οποίες μας προσφέρει και πρέπει να ακολουθούμε; Όλα θέλουν άλλαγμα. Αυτό όμως πως θα το κάνουμε; Πρέπει να έχουμε την ελευθερία να το κάνουμε. Την ελευθερία την έχουμε εάν έχουμε την Ελλάδα στα χέρια μας.
Βαδίζουμε λοιπόν προς την πορεία αυτή, βαδίζουμε προς το να απελευθερώσουμε την χώρα μας και βαδίζουμε προς την στιγμή που θα μπορέσουμε αυτά τα οποία θέλουμε για εμάς να τα καθιερώσουμε. Να έχουμε ένα Ελληνικό αξιακό σύστημα με βάση την νομοτέλεια και βάση αυτών των κανόνων που έχει ο άνθρωπος γιατί ο άνθρωπος σήμερα δεν ζει εκεί που πρέπει να ζει. Ο άνθρωπος δεν απολαμβάνει την ζωή του έτσι όπως θα έπρεπε να την απολαύσει, γιατί πρέπει να είναι κάτω από την επικυριαρχία και για να γίνει αυτό πρέπει να φοβάται, πρέπει να νιώθει ανασφάλεια, πρέπει να νιώθει ότι είναι υποχρεωμένος, εξαρτάται από κάπου, από το πολιτικό καθεστώς και πρέπει να δίνει σε αυτό όλη την εξουσία. Ο άνθρωπος όμως είναι κάτι πολύ μεγάλο. Ο άνθρωπος είναι πλασμένος για να ζει σε αυτή την ανθρώπινη ουσία μέσα από τις διαδικασίες που είναι ορισμένες για αυτό. Δεν μπορεί η φύση και τα ζώα τα οποία είναι κατώτερα του ανθρώπου να απολαμβάνουν την ζωή τους, δεν μπορούμε να βλέπουμε τα σκυλιά να τρώνε και να χαίρονται, να κάθονται στην λιακάδα και να το απολαμβάνουν και να βλέπουμε τους ανθρώπους να αυτοκτονούν από την αγωνία τους και από την ανασφάλειά τους και από το άγνωστο τι θα προκύψει την επόμενη μέρα.
Έφτασε λοιπόν η ώρα, οι άνθρωποι να απαιτήσουν αυτά που είναι δικά τους, γιατί αυτά που είναι δικά τους είναι πάρα πολλά και τα έχουν εκχωρήσει στους επικυρίαρχους. Και οι επικυρίαρχοι για να τα διατηρήσουν έχουνε φτάσει τους ανθρώπους να ζουν σε μια κατάσταση που είναι τελείως απάνθρωπη. Και επειδή ξεπεράσανε τα όρια και μας προκαλέσανε και επειδή μας προκαλέσανε, εμείς τους απαντούμε ότι δεν θέλουμε αυτά τα οποία χάσαμε τα τελευταία χρόνια, αποφασίσαμε να τα ζητήσουμε όλα. Ότι είναι δικά μας και μας ανήκουν θα τα απαιτήσουμε, τα απαιτούμε και θα τα πάρουμε. Αυτός λοιπόν ο δρόμος ο οποίος πρέπει να ακολουθήσουμε προς την πορεία αυτή της απελευθέρωσης της χώρας μας, είναι ακριβώς αυτό που χαράσσεται τώρα συντεταγμένα, οργανωμένα μέσα από τις Ε.ΣΥ.
Καλούμαστε όλοι λοιπόν να επανδρώσουμε όλους αυτούς τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, αυτούς που λέμε «Ελλήνων Συνέλευση», να τους ισχυροποιήσουμε, να μπορέσουμε να πλαισιώσουμε στους τόπους που ζούμε τους οργανισμούς αυτούς με όσο το δυνατόν περισσότερους συνέλληνες και να φτάσουμε στον σκοπό μας. Και ξέρετε επειδή κανένας δεν θα μας χαρίσει τίποτα και εξαρτώνται όλα από εμάς, όσο πιο γρήγορα το κάνουμε αυτό τόσο πιο γρήγορα θα απελευθερώσουμε την χώρα μας. Ήρθε λοιπόν η ώρα αγαπητοί μου να πάμε συντεταγμένα προς τον σκοπό που έχουμε χαράξει. Όλα είναι δικά μας. Δεν θα μας τα δώσουνε, πρέπει να τα πάρουμε. Ο μόνος δρόμος είναι αυτός, συντεταγμένα και οργανωμένα με τις Ε.ΣΥ. να φτάσουμε στην Ελλήνων Συνέλευση. Είναι λοιπόν η ώρα να προχωρήσουμε απρόσκοπτα, ξέρουμε πολύ καλά τι θέλουμε, ξέρουμε πολύ καλά τον στόχο μας και μπορούμε να το πετύχουμε. Είναι στο χέρι μας να το κάνουμε. Ας το κάνουμε λοιπόν όσο πιο γρήγορα γίνεται γιατί αυτό το έχουμε υποχρέωση και στους προγόνους μας, γιατί φέρουμε το όνομα ενός μεγάλου γένους και τις αξίες ενός μεγάλου γένους, αλλά έχουμε και την υποχρέωση στους απογόνους μας. Ευχαριστώ.  
Απομαγνητοφώνηση: Αλεξάνδρα Τσίκου
ΟΜΑΔΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου