28 Ιανουαρίου 2015

Ενα ρατσιστικό κίνημα δεν ξυπνάει τους λαούς….


Τι είναι το ρατσιστικό κίνημα Pegida στη Γερμανία
Λένε ότι υπερασπίζεται τις αξίες του «ιουδαιο-χριστιανισμού»
Περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε διαδήλωση κατά του Ισλάμ που διοργανώθηκε στη Δρέσδη της Ανατολικής Γερμανίας μετά τη σφαγή στο «Charlie Hebdo». Ηταν οπαδοί του ρατσιστικού κινήματος Pegida, που αψήφησαν τις εκκλήσεις του γερμανικού πολιτικού κόσμου να μείνουν μακριά από τέτοιες διαμαρτυρίες, καθώς οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι ενισχύουν τον φόβο και την οργή για την ισλαμιστική βία.

Ο αριθμός όσων συμμετέχουν έχει αυξηθεί, αλλά το ίδιο και οι αντι-διαδηλώσεις από Γερμανούς που έχουν θορυβηθεί από την άνοδο της ισλαμοφοβίας και θέλουν να υπερασπιστούν την ανοχή και τη διαφορετικότητα στην κοινωνία τους.
Αλλά τι είναι το Pegida; Το όνομα σημαίνει «Πατριώτες Ευρωπαίοι κατά του εξισλαμισμού της Δύσης» (στα γερμανικά: Patriotische Europaer Gegen die Islamisierung des Abendlandes).
Οι υποστηρικτές του λένε ότι ο κόσμος πρέπει να «ξυπνήσει» και να αντιληφθεί την απειλή από τους ισλαμιστές εξτρεμιστές. Θέλουν να περιοριστεί η μετανάστευση στη Γερμανία, καταγγέλλοντας ότι οι Αρχές δεν εφαρμόζουν την υπάρχουσα νομοθεσία.
Μεταξύ των συνθημάτων στις συγκεντρώσεις είναι το «Wir sind das Volk» (είμαστε ο λαός) – μια σκόπιμη ηχώ των αντι-κομμουνιστικών παρελάσεων των πολιτών στην πρώην Ανατολική Γερμανία το 1989.
Το Pegida λέει ότι υπερασπίζεται τις αξίες του «ιουδαιο-χριστιανισμού», αμφισβητώντας αυτό που θεωρεί ως προοδευτική πολιτική ορθότητα και πολυπολιτισμικότητα στη Γερμανία – τις αξίες που κυριάρχησαν στην πολιτική της Δυτικής Γερμανίας μετά τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο.
Πώς ξεκίνησε το κίνημα
Εγκαινιάστηκε ως ομάδα στο Facebook από τον Λουτς Μπάχμαν, έναν 41χρονο σεφ που έγινε γραφίστας και έχει καταδικαστεί και φυλακιστεί στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών.
Οι αριθμοί των μελών αυξήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σύντομα η ομάδα προσέλκυσε οπαδούς της Ακροδεξιάς, νεοναζιστές και χούλιγκαν των γηπέδων.
Αλλά με τις ιδέες του συμφωνούν και κάποιοι απλοί πολίτες, οι οποίοι ανησυχούν για τους φονταμενταλιστές του Ισλάμ και τις επιπτώσεις του μουσουλμανικού εξτρεμισμού στη γερμανική κοινωνία. Οι υποστηρικτές είναι επίσης αγανακτισμένοι με τους πολιτικούς του κατεστημένου.
Μερικές νεοναζιστικές ομάδες έχουν επαινέσει το Pegida. Το υποστηρίζουν επίσης κάποια μέλη της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AFD) – ενός νέου δεξιού κόμματος που είναι κατά του ευρώ και θέλει αυστηρά μέτρα ελέγχου της μετανάστευσης.
Χούλιγκαν του ποδοσφαίρου που συνδέονται με την ακροδεξιά σκηνή έχουν ενταχθεί επίσης στις τάξεις του Pegida.
Ποιος είναι κατά του Pegida
Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία επικρίνει το Pegida και χιλιάδες Γερμανοί έχουν κατέβει σε αντιδιαδηλώσεις για να δείξουν ότι στηρίζουν την ανεκτικότητα και την πολυπολιτισμικότητα.
Περίπου 35.000 άνθρωποι διαδήλωσαν κατά του Pegida στη Δρέσδη στις 10 Ιανουαρίου για να δείξουν ότι η πόλη τους είναι ανοιχτή και ανεκτική.
Γερμανοί πολιτικοί είναι παραδοσιακά από τους πιο ένθερμους οπαδούς της ανεκτικότητας και της διαφορετικότητας στην Ευρώπη.
Αυτό το πνεύμα ήταν εν μέρει μια αντίδραση ενάντια στα δεινά του ναζισμού. Αλλά στον 21ο αιώνα η τζιχαντιστική βία και η αύξηση των μεταναστών προσφέρουν γόνιμο έδαφος για τον εθνικιστικό λαϊκισμό που κατηγορεί τους ξένους, και δη τους μουσουλμάνους, για όλα τα προβλήματα στην κοινωνία.
Ακόμη και πριν από την εμφάνιση του Pegida η χρήση της μουσουλμανικής μαντίλας στα σχολεία ήταν μεγάλο πολιτικό ζήτημα στη Γερμανία.
Πρόσφατη έρευνα του Ιδρύματος Bertelsmann δείχνει ότι το 57% των μη μουσουλμάνων Γερμανών θεωρούν το Ισλάμ απειλή.
Η τουρκική κοινότητα της Γερμανίας είναι η μεγαλύτερη ομάδα μεταναστών, που αριθμεί περί τα τρία εκατομμύρια. Οι περισσότεροι είναι μουσουλμάνοι, έχουν ζήσει στη Γερμανία επί δεκαετίες και είναι καλά ενταγμένοι.
Αλλά τις τάξεις των μεταναστών αυξάνουν τώρα πολλοί μουσουλμάνοι πρόσφυγες από τον πόλεμο στη Συρία και στο Ιράκ. Μουσουλμάνοι Τσετσένοι και Αφγανοί έχουν επίσης καταφύγει στη Γερμανία.
Οι υποστηρικτές του Pegida πιστεύουν ότι η μετανάστευση και η εθνική ταυτότητα είναι κεντρικά ζητήματα, που απαιτούν ριζοσπαστικές λύσεις. Και εκμεταλλεύονται τη θηριωδία στο «Charlie Hebdo» για να ρίξουν λάδι στη φωτιά του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας.
TO BHMA ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/01/2015 05:45
Μετάφραση Ενάντια στον θρησκευτικό φανατισμό και κάθε είδους εξτρεμισμού. Ενωμένοι ένευ βίας.
Μετάφραση: Ενάντια στον θρησκευτικό φανατισμό και κάθε είδους εξτρεμισμού. Ενωμένοι άνευ βίας.
Φωτογραφία:Welt-de
     Ευρωβουλευτές από τη Δανία, τη Γερμανία, την Αυστρία, το Βέλγιο, την Ιταλία και τη Γαλλία ποζάρουν με συνθήματα κατά μουσουλμανικών τεμενών. Η φωτογραφία τραβήχτηκε αρκετά χρόνια πριν από τις πρόσφατες επιθέσεις στη Γαλλία, το 2008, στο πλαίσιο της παρουσίασης του οργανισμού που ίδρυσαν οι εν λόγω ευρωβουλευτές, «Πόλεις κατά του εξισλαμισμού», στην Αμβέρσα. Ευρωβουλευτές από τη Δανία, τη Γερμανία, την Αυστρία, το Βέλγιο, την Ιταλία και τη Γαλλία ποζάρουν με συνθήματα κατά μουσουλμανικών τεμενών. Η φωτογραφία τραβήχτηκε αρκετά χρόνια πριν από τις πρόσφατες επιθέσεις στη Γαλλία, το 2008, στο πλαίσιο της παρουσίασης του οργανισμού που ίδρυσαν οι εν λόγω ευρωβουλευτές, «Πόλεις κατά του εξισλαμισμού», στην Αμβέρσα.

Ευρωβουλευτές από τη Δανία, τη Γερμανία, την Αυστρία, το Βέλγιο, την Ιταλία και τη Γαλλία ποζάρουν με συνθήματα κατά μουσουλμανικών τεμενών. Η φωτογραφία τραβήχτηκε αρκετά χρόνια πριν από τις πρόσφατες επιθέσεις στη Γαλλία, το 2008, στο πλαίσιο της παρουσίασης του οργανισμού που ίδρυσαν οι εν λόγω ευρωβουλευτές, «Πόλεις κατά του εξισλαμισμού», στην Αμβέρσα.
Φωτογραφία: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
ἁπλῷ λόγῳ τοὺς πάντας ἐχθαίρω θεούς
Προμηθέας Δεσμώτης 975

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου