16 Μαρτίου 2015

Δεν άργησε, το είπε! Βαρουφάκης: το μετανιώνω…


«Θα ήθελα να μην είχε γίνει αυτή η φωτογράφηση (σ.σ. στο Paris Match), το μετανιώνω… Η αισθητική αυτών των φωτογραφιών δεν μου αρέσει», δηλώνει τώρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, αφού προηγήθηκαν χιλιάδες σχόλια 
μετά τη δημοσιοποίηση
 της συνέντευξης και ειδικότερα των φωτογραφιών με θέα την Ακρόπολη.
Koύρεμα παρακαλώ…

Πάντως, ο κ. Βαρουφάκης επιμένει, στις δηλώσεις που έκανε το πρωί της Κυριακής στην τηλεόραση του Alpha, ότι «το κείμενο που συνόδευε τη φωτογράφηση έκανε πολύ καλό για την Ελλάδα στη Γαλλία».
Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις πρόσφατες δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αυτές για τις οποίες προκλήθηκε διπλωματικό επεισόδιο και διάβημα από την ελληνική κυβέρνηση. Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι ο κ. Σόιμπλε δεν κράτησε το λόγο που είχαν δώσει μεταξύ τους να μην δημοσιοποιήσουν τα όσα είπαν στην κατ” ιδίαν συνάντηση που είχαν μετά το τελευταίο Eurogroup.
Ταυτόχρονα όμως, διέψευσε ότι ο Γερμανός ομόλογός του τού είπε πως μπορεί η Γερμανία να διευκολύνει την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ.
Ούτε ένα ευρώ από τα αποθεματικά
Κατά τα λοιπά ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε:
Δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ από τα αποθεματικά των ταμείων
Στόχος μας είναι να αποφύγουμε νέα υφεσιακά μέτρα, για τα οποία μας πιέζει η απέναντι πλευρά
Ο στοχος για το πρωτογενές πλεόνασμα είναι 1,5%, κάτι το οποιο προφανώς και θα το πετύχουμε».
Δεν έχω ενημερωθεί ότι τα τεχνικά κλιμάκια που ήρθαν στην Αθήνα βρήκαν «τρύπα» δύο δισ. Ευρώ. Δεν ξέρω τι έχουν βρει. Όταν έρθουν να μου το πουν, θα το συζητήσουμε.
Ούτως ή άλλως ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος είναι δύσκολοι μήνες και η υστέρηση εσόδων υπήρχε ήδη από τα μέσα του 2014.
Το ότι προσπαθεί να με αποδομήσει η Bild, που προσπαθεί εδώ και χρόνια να αποδομήσει και τη χώρα μου, είναι τιμή μου και καμάρι μου. Όσο περισσότερο με μισεί, τόσο πιο ευτυχισμένος ξυπνάω το πρωί.
Κατά τα λοιπά, ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε αναξιόπιστο το Spiegel, που γράφει σήμερα ότι μπορεί να γίνει κούρεμα καταθέσεων στην Ελλάδα, όπως στην Κύπρο. «Έχει χάσει την αξιοπιστία του από το 2011, γιατί δεν επιβεβαιώνονται αυτά που έχει γράψει κατά καιρούς» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για δημοψήφισμα ή για εκλογές, «αλλά αν ο λαός χρειαστεί να αποφανθεί για μία μεγάλη απόφαση για το μέλλον του, δεν πρέπει να το αποκλείσουμε».
Πηγή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου