01 Μαΐου 2015

Μένουν όλοι οι μνημονιακοί φόροι! ΥΠ.ΟΙΚ/ΜΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΑΘΑΚΗ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ WORLD BANK ;


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΟΝΙΟΣ
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ… ΤΕΛΟΣ. ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ… ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΚΟΙΝΟΣ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ
………………………………………………..
ΕΙΧΑΜΕ ΒΑΛΕΙ ΤΙΤΛΟ ΣΤΙΣ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ … Βαρουφ άκης: «Θα υπάρξει συμφωνία πολύ σύντομα»! ΝΑΙ… ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ! «ΖΗΣΕ ΜΑΗ ΜΟΥ» ΓΙ” ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝΗ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΜΗΝΩΝ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΚΥΠΤΟΝΤΑΣ-ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΟΠΙΣΘΕΝ… ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΟΥΦΕΠΙΣΤΟΛΗ-»ΜΝΗΜΟΝΙΟ» ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ «ΣΥΜΦΩΝΙΑ» ΜΕ «τσιπάκι» ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΤΑ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ ΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΑ…
ΥΠΟΥΡΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΑΘΑΚΗ… ΠΟΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ… «ΠΑΛΙΟ ΦΕΚ ΤΟΥ 1945″ ;;;
http://www.worldbank.org/en/country/greece/overview#3
[… Ο Γεώργιος Σταθάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Παγκόσμια Τράπεζα Διοικητικό Συμβούλιο... ]
……………………………………………….
Σοκ! Μένουν όλοι οι μνημονιακοί φόροι!
Στροφή 180 μοιρών κάνει ορατά πλέον η κυβέρνηση στις προεκλογικές της δεσμεύσεις ότι θα καταργηθούν οι βασικοί φόροι που είχαν επιβάλει οι προηγούμενες κυβερνήσεις ελέω μνημονίου. 
Στη θέα των άδειων ταμείων αλλά και της σοβαρότατης εμπλοκής που έχει προκύψει τις τελευταίες εβδομάδες στις συζητήσεις με τους δανειστές που έχουν οδηγήσει σε αδυναμία επίτευξης διαπραγμάτευσης, όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει πίσω στο φιλόδοξο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και αποφασίζει να το αποσύρει εξ ολοκλήρου, διατηρώντας αντ” αυτού όλους τους μνημονιακούς φόρους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost και για την επόμενη χρονιά το υπουργείο Οικονομικών θα επιβάλλει στους έλληνες φορολογούμενους όλους τους φόρους τους οποίους είχε εξαγγείλει προεκλογικά ότι θα καταργήσει. 
Ετσι στην «καυτή» φορολογική λίστα διατηρείται καταρχάς ο ΕΝΦΙΑ, που ήταν στην ουσία ο φόρος που «έριξε» την κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά ο Ειδικός Φόρος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο λεγόμενος Κεφαλικός φόρος, ο οποίος ισχύει για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.
Επιπλέον, παραμένει σαν ενεργός φόρος ο φόρος πολυτελείας για σκάφη, ΙΧ, πισίνες, ο οποίος μάλιστα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αυξηθεί και φυσικά θα εξακολουθήσουν να υφίστανται τα σκληρά τεκμήρια για τα οποία πληρώνουν φόρο ακόμα και μηδενικά εισοδήματα. 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο γενικότερος οικονομικός σχεδιασμός της κυβέρνησης όσον αφορά μισθούς, τριετίες, 13η σύνταξη και λοιπές εξαγγελίες που αφορούν τα εργασιακά, καθώς στις…καλένδες παραπέμπονται όλες οι προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν να κάνουν με συγκεκριμένα ζητήματα και τους δικαιούχους τους.
Σε σχέση, δε, με το ασφαλιστικό ζήτημα, οι παρεμβάσεις σε πρώτη φάση θα είναι η κατάργηση των επικουρικών των 300 Ευρώ και σε δεύτερη «χέρι» στις συντάξεις άνω των 1000 ευρώ. 
Και πιθανόν είμαστε ακόμα στη αρχή…
…………………………………………………….
…………………………………………………….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου