19 Σεπτεμβρίου 2008

Οι μαύρες-μυστικές ΜΚΟ.


http://politis-gr.blogspot.com/
ΜΚΟ - Μυστικές Κυήσεις Οξύνσεων !


Όσοι παρακολουθούν από κοντά την αμερικανική διαδρομή στο Κυπριακό και στον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβία , με τρόμο παρατηρούν τις ίδιες συμπεριφορές και παρεμβάσεις -στο όνομα των ...ανθρωπίνων δικαιωμάτων-, στη Θράκη και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας .

Την τελευταία δεκαετία η προέκταση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ ακούει στο όνομα …. «ΜΚΟ» (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις)!

Δεν είναι μυστικό αφού το αποδεικνύει και η «απόρρητη» ομιλία του προέδρου Τζορτζ Μπους σε κλειστή συνεδρίαση που οργάνωσε η περίφημη USAID παρουσία του πρώην διευθυντή της Αντριου Νάτσιου.

Σύμφωνα με αυτή και την οποία έφεραν στο φως της δημοσιότητας Αμερικανοί ερευνητές, ο κ. Μπους σε έντονο ύφος υπενθύμισε πως οι «ΜΚΟ» είναι προέκταση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και ζήτησε να κόβεται η οικονομική ενίσχυση στις «ΜΚΟ», οι οποίες δεν υποστηρίζουν με …ακρίβεια και ….επάρκεια την στρατηγική των ΗΠΑ.

Είναι και επίσημα γνωστό από την Αμερικανική Γερουσία ότι μέσω «ΜΚΟ» και τεράστιων χρηματικών ποσών έγινε προσπάθεια να ….υφαρπαχτεί το Ναι για το σχέδιο Ανάν.

Το ανησυχητικό είναι ότι και στην χώρα μας οι «ΜΚΟ» που χρησιμοποιούνται ως «οχήματα» , ξεφυτρώνουν όπως τα μανιτάρια.

Ένθερμος υπερασπιστής τους ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Γ. Παπανδρέου.

Χαρακτηριστικά τα λόγια του στην ημερίδα Κοινωνία των πολιτών «ΜΚΟ» και Συνταγματική Αναθεώρηση : «Άλλοι ρωτούσαν τι εκφράζουν και ποιοι είναι αυτοί; Ή μήπως είναι και… απειλή σε κατεστημένες λογικές και κατεστημένες καταστάσεις; Το τελευταίο ερώτημα, είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίον πιστεύω στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και στην κοινωνία των πολιτών. Πρέπει να είναι η απειλή(sic!) στις κατεστημένες αντιλήψεις και στις κατεστημένες καταστάσεις …»

Επί θητείας του στο ΥΠΕΞ (ο σκοτεινός ρόλος του Άλεξ Ρόντος) χρηματοδοτήθηκαν με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ (18,5 εκατ. ευρώ) πολλές «ΜΚΟ», όπου η διαχείριση, το ποιοι συμμετέχουν και …..τι έργο προσφέρουν, καλύπτονται από απόλυτο σκοτάδι, πλην ελαχίστων περιπτώσεων.

Έτσι λοιπόν φθάσαμε στο χαρακτηριστικό σημείο της «Πολιτιστικής Εκπαιδευτικής Εταιρείας της Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» (ΠΕΚΕΜ).

Ο σκοπός της «ΜΚΟ» ξεκάθαρος ! Θέλει να αποδείξει ότι όλοι οι μουσουλμάνοι της περιοχής είναι …Τούρκοι! Με περίσσιο θράσος θα ζητήσει και ….χρηματοδότηση από το Ελληνικό κράτος (ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξε ο κ. Παπανδρέου) όπως δήλωσε ο πρώην βουλευτής Γκαλήπ Γκαλήπ σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θράκης.

Η εν λόγω .. «ΜΚΟ» σκοπό έχει την ….ανάδειξη όλης της μειονότητας σε Τουρκογενή (την αρχή άλλωστε την έκανε ο κ. Παπανδρέου χαρακτηρίζοντας την μειονότητα γενικά ως…. Τούρκους, παραβαίνοντας τη Συνθήκη της Λοζάνης), αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για πειθήνιο όργανο του κεμαλικού κράτους, από το οποίο και χρηματοδοτείται (ακόμη και στο καταστατικό προβλέπονται «δωρεές από το εξωτερικό»).

Όμως μην νομίζεται ότι σταματάνε εκεί οι επιδιώξεις τους αφού στο καταστατικό περιλαμβάνεται: Καλλιέργεια της τουρκικής γλώσσας, ανάδειξη του τουρκικού πολιτισμού(!),αλλά και το …ζουμί της υπόθεσης ,…. «Να προβεί στην ίδρυση σχολείων πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών» (άρθρο 5). …..«Να ανεγείρει και να μισθώνει κτίρια, για να στεγαστούν τα παραπάνω εκπαιδευτικά ιδρύματα» (άρθρο 6). …..«Να συνεργαστεί με φυσικά ή νομικά πρόσωπα στον ευρωπαϊκό, βαλκανικό και ευρύτερο …διεθνή χώρο για τα θέματα της μειονότητας… ».

Το μακρύ χέρι της Αμερικανικής εξωτερικής πολίτικης που …λέγαμε στην αρχή !

Κατά τα άλλα ο κ. Παπανδρέου ακόμα επιμένει ότι : «Εκφράζονται απόψεις που μέχρι σήμερα θα χάνονταν. Νέες φωνές ακούγονται και …..αδύναμες φωνές. Περιθωριοποιημένες φωνές βρίσκουν τη δική τους βάση, τη δική τους έκφραση,… τη δική τους δύναμη…» .

Μην εκπλήσσεστε .Είναι άλλωστε γνωστές οι απόψεις του….Μερικά...στρέμματα γης…. λιγότερα , για να κοιμάται ήσυχος….!!! (εδώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου