10 Σεπτεμβρίου 2008

ΙΕΡΟΝ ΟΡΟΣ

Έχει ανάγκη ο Θεός την ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ για να επικοινωνεί με τους αντιπροσώπους του;Όχι μόνο την έχει αλλά την χρησιμοποιεί κατά κόρον!!!!
Ήταν δυνατόν να μείνει ο Άθως απέξω;Όχι βέβαια,γιαυτό και έφτιαξε ένα site
για να μπορεί να στείλει τα μηνύματα του...Θεού ηλεκτρονικά!!!!!
Τι μας λέει ο...Θεός εδώ;Δέχεται τη Μυθιστορία των Ελλήνων;Δηλαδή, έτσι είναι,αφού το γράφουν,ότι ο ΘΕΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ και ο Γίγας ΑΘΩΣ κατά τη διάρκεια της Τιτανομαχίας-Γιγαντομαχίας ή ο ένας ή ο άλλος πέταξε ένα βράχο που έπεσε στη θάλασσα κι έτσι δημιουργήθηκε το όρος Άθως!!!!!!
Διαβάστε παρακάτω με προσοχή και βγάλτε τα συμπεράσματά σας!!!
Δεν θα σχολιάσουμε το γιατί και το πως ερημώθηκε το πυκνοκατοικημένο ΙΕΡΟΝ ΟΡΟΣ των Ελλήνων,αλλά δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε το...παραμύθι περί "θαλασσοταραχής" και "αναγκαστικής" απόβασης!!!!!
Καταρχήν,υποτίθεται ότι το ταξίδι ξεκίνησε από την Παλαιστίνη με προορισμό την...Κύπρο!!!
Πρώτον,πως έγινε και ο...Θεός δεν επέβαλε νηνεμία στη θάλασσα,αφού ταξίδευε η...Θεομήτωρ;
Δεύτερον,αφού έφυγαν από την Παλαιστίνη για την Κύπρο που είναι κοντά και απέναντι,πως βρέθηκαν μετά από μια...θαλασσοταραχή περίπου χίλια ναυτικά μίλια μακριά,στον...Άθω;;;;;;;;;;

http://www.inathos.gr/
Μυθολογία


Κατά την μυθολογία το όνομα Άθως ανήκε σε κάποιον Θρακιώτη γίγαντα. Στην σύγκρουση μεταξύ θεών και γιγάντων ο Άθως έριξε έναν τεράστιο πέτρινο όγκο κατά του Θεού Ποσειδώνα, ξέφυγε όμως από τα χέρια του και έπεσε στη θάλασσα σχηματίζοντας το κομμάτι της ξηράς που βρίσκεται σήμερα το Άγιο Όρος.
Μία άλλη εκδοχή λέει ότι ο Ποσειδώνας ηταν αυτός που έριξε τον βράχο εναντίον του Άθωνα. Ο βράχος πλάκωσε τον Άθωνα και τον έθαψε από κάτω. Αυτός ο βράχος δημιούργησε και το Άγιο Όρος.


Αρχαιότητα

Ως τον 3ο π.X. αιώνα υπήρχαν στην χερσόνησο του Άθω πολλές μικρές ελληνικές πόλεις. Αργότερα, για λόγους άγνωστους οι πόλεις αυτές παράκμασαν ή καταστράφηκαν, με αποτέλεσμα ο τόπος να μείνει έρημος για αρκετούς αιώνες.


Χριστιανισμός

Σύμφωνα με την παράδοση, η Θεοτόκος με τον Ευαγγελιστή Ιωάννη, πηγαίνοντας να επισκεφθούν τον Λάζαρο στην Κύπρο έπεσαν σε μια μεγάλη θαλασσοταραχή που τους ανάγκασε να αποβιβαστούν προσωρινά στο λιμάνι όπου βρίσκεται σήμερα η μονή Ιβήρων. Θαυμάζοντας το άγριο τοπίο η Παναγία ζήτησε από τον Υιό της να της προσφέρει όλο το Όρος σαν δώρο. Τότε ακούστηκε η φωνή του Κυρίου που έλεγε: ¨Έστω ο τόπος ούτος κλήρος σός και περιβόλαιον σόν και παράδεισος, έτι δε και λιμήν σωτήριος των θελόντων σωθήναι¨. Από τότε θεωρείται το Άγιο Όρος ώς κλήρος και περιβόλι της Παναγίας.
Από τον 5ο μ.X. αιώνα άρχισε πάλι να εμφανίζεται στην περιοχή ανθρώπινη δραστηριότητα, όταν εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι μοναχοί, οι οποίοι απογοητευμένοι από την καθημερινότητα της κοινωνικής ζωής, βρήκαν αυτόν τον όμορφο και έρημο τόπο ιδανικό για να λατρεύσουν καλύτερα τον θεό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου