ΟΥΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ!!!!!!!!!!!!!
Η ΝΕΑ ΔΟΥΛΑ (Ν.Δ.),ΚΑΝΕΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ,ΑΛΛΑ
Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟΣ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!!
ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ,ΕΓΚΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΩΝ "ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ" ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ!!!!!!
Επειδή πέφτει χοντρό δούλεμα εμείς αντιγράφουμε σχετικά άρθρα του Συντάγματος!
ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΤΜΗΜΑ Γ'
Βουλή
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ
Καθήκοντα και δικαιώματα των βουλευτών
Άρθρο 60,
παρ. 1.Οι Βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση.
(Στο άρθρο 60 διασφαλίζεται το πολιτικά,ποινικά,πειθαρχικά,αστικά ανεύθυνο του βουλευτή κατά την άσκηση του λειτουργήματός του,σε συνδυασμό με το άρθρο 61 παρ. 1 και 51 παρ. 2.
*Το άρθρο 60 παρ. 1 δεν αναφέρεται στις σχέσεις βουλευτή και κόμματος που διέπονται από τα καταστατικά των πολιτικών κομμάτων με βάση τη θεμελιώδη αρχή της κομματικής πειθαρχίας.
Με τις διατάξεις αυτές εισάγεται η κλασική αρχή της ελεύθερης εντολής του βουλευτή που δεν εξαρτάται από συγκεκριμένες οδηγίες των εκλογέων του.)
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ
Οργάνωση και λειτουργία της Βουλής
Άρθρο 67.
Η Βουλή δεν μπορεί να αποφασίσει χωρίς την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών,που όμως ποτέ δεν μπορεί να είναι μικρότερη από το ένα τέταρτο του όλου αριθμού των βουλευτών.
Σε περίπτωση ισοψηφίας επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία και,ύστερα από νέα ισοψηφία,η πρόταση απορρίπτεται.
(Το άρθρο αυτό καθιερώνει την αρχή της πλειοψηφίας που διακρίνεται σε σχετική,απόλυτη,αυξημένη και σε πλειοψηφία των ψηφιζόντων,των παρόντων,και του συνολικού αριθμού των βουλευτών.
*Η απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων που απαιτείται για να πάρει αποφάσεις η Βουλή σημαίνει ότι αν οι παρόντες είναι π.χ. 200 αρκούν 101 ψήφοι.
Αν οι παρόντες ήταν μόνο 140 δε θα αρκούσαν οι 71 ψήφοι,γιατί το άρθρο 67 θέτει ως όριο πλειοψηφίας τους 75 βουλευτές.)
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
Σχέσεις Βουλής και Κυβέρνησης
Άρθρο 86
1.Η Βουλή έχει το δικαίωμα να κατηγορεί,σύμφωνα με τους νόμους για την ευθύνη των Υπουργών,όσους διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης και τους Υφυπουργούς στο αρμόδιο για το σκοπό αυτό Δικαστήριο,που προεδρεύεται από τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και συγκροτείται από δώδεκα δικαστές,οι οποίοι κληρώνονται από τον Πρόεδρο της Βουλής σε δημόσια συνεδρίαση μεταξύ όλων των διορισμένων πριν από την κατηγορία Αρεοπαγιτών και Προέδρων Εφετών,σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος.
2. Δίωξη,ανάκριση ή προανάκριση κατά των προσώπων που αναφέρονται στην παράγραφο 1 για πράξεις ή παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους δεν επιτρέπεται χωρίς προηγούμενη απόφαση της Βουλής.
Αν κατά τη διεξαγωγή διοικητικής εξέτασης προκύψουν στοιχεία που μπορούν,σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου για την ευθύνη των Υπουργών,να θεμελιώσουν ευθύνη μέλους της Κυβέρνησης ή Υφυπουργού,εκείνοι που ενέργησαν την εξέταση διαβιβάζουν,όταν αυτή περατωθεί,τα στοιχεία αυτά στη Βουλή δια του αρμόδιου εισαγγελέα.
Μόνο η Βουλή έχει το δικαίωμα να αναστέλλει την ποινική δίωξη.
3. Αν για οποιονδήποτε λόγο,στον οποίο περιλαμβάνεται και η παραγραφή,δεν περατωθεί η διαδικασία που αφορά πρόταση κατά Υπουργού ή Υφυπουργού,η Βουλή μπορεί,ύστερα από αίτηση εκείνου που έχει κατηγορηθεί,να συστήσει με απόφασή της ειδική επιτροπή από βουλευτές και ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς για τον έλεγχο της κατηγορίας,όπως ορίζει ο Κανονισμός.
(Στο άρθρο 86 θεμελιώνεται η ποινική ευθύνη των υπουργών,ρυθμίζεται η σχετική διαδικασία και θεσπίζονται εγγυήσεις έτσι ώστε να προστατεύονται από διώξεις πολιτικής σκοπιμότητας.)
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου