31 Οκτωβρίου 2008

Ο πολυτελής βίος μέσω δανεισμού και η καταστροφή την οποία φέρνει!!


Όταν η κοινωνία διάγει πολυτελή βίον χωρίς να έχει τα απαιτούμενα προς τούτο,
καταφεύγει σε δανεισμό!!!Και μάλιστα σε ξένους κεφαλαιούχους,με βαρύτατους τόκους που φέρνουν την καταστροφή!!!!!!Και οι τότε τοκογλύφοι,λοιπόν,περιέτρεχαν την Ελλάδα με χειρόγραφα και συμβόλαια,πουλώντας χρήμα!!!!!
Ξένοι κεφαλαιούχοι τότε,όμοιοι με τους σημερινούς!!!
Τοκογλύφοι που έβαζαν βαρύτατους τόκους τότε,όμοιοι με τους σημερινούς!!!!!!
Χειρόγραφα και συμβόλαια τότε,όμοια με τα σημερινά!!!!!!
Όπως οι Πέρσες,τότε έγραφε ο Πλούταρχος,έρχονταν με αλυσίδες στην Αθήνα για αιχμαλώτους,παρομοίως και οι τοκογλύφοι,φύτευαν βαθειές ρίζες που έσφιγγαν ολόκληρες πόλεις και τις έπνιγαν από τους τόκους!!!!!!!!
Ίδια ακριβώς κατάσταση!!!!Ο εκμαυλισμός της κοινωνίας προς την πολυτελή διαβίωση,ακόμα και με τα γνωστά "εορτοδάνεια","διακοποδάνεια",μέχρι και..."κηδειοδάνεια"!!!!!!!
Η τότε κατάσταση,στην οποία αναφέρεται ο Παπαρρηγόπουλος,ανάγεται στην εποχή μετά την κατάκτηση της Ελλάδας από τους Ρωμαίους!!!!!!!
Η σημερινή εποχή έχει να κάνει με την κατάκτηση της Ελλάδας από τους ξένους τραπεζίτες(έτσι κι αλλιώς)!!!!!!!!!

1 σχόλιο:

  1. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Ο ΑΜΥΘΗΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΤΣΙ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ.ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ,ΑΛΛΑ ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ Η ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ,Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥ.ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΚΟΜΠΙΝΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ,ΚΛΕΒΕΙ ΤΟΝ ΒΙΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΡΑΧ,ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΓΕΛΟΥΣΑΝ.ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΑΝΤΗΣ,ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΒΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ,ΕΤΣΙ ΚΑΙ Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ,ΕΤΣΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ,Ο ΜΑΗΣ ΤΟΥ 68,ΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΙΤΙΑ.ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ.ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ.ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ΧΕΙΡΩΤΕΡΑ,ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕ ΑΚΟΜΗ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΔΥΝΗ ΑΥΤΗ Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή