13 Οκτωβρίου 2008

Τα..."κομμουνιστικά" κόλπα των καπιτα-ληστών!!!


Κάνουν ιδιωτικοποιήσεις,όταν βλέπουν κέρδη,κρατικοποιούν όταν κινδυνεύουν...τα κέρδη τους!!!!!!
________________________________________________________________
PRESS-GR

ΕΘΝΙΚΟ έγκλημα είναι...

...η ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακης!
.
Η συντονισμενη προσπαθεια να σωθουν οι ετοιμοροπες να καταρευσουν Τραπεζες , με σειρα κρατικοποιησεων, με πακτωλο χρηματων που οι εργαζομενοι θα πληρωσουν (κρατικοποιηση των ζημιων ), βρισκει αναταποκριση απο την Ευρωπαικη Ενωση (ΕΕ).
Μαλιστα οι Τραπεζες FORTIS και DEXIA κρατικοποιηθηκαν προσφατα με ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, με μια διαδικασια οχι ιδιαιτερα συμβατη προς το Κοινοτικο Δικαιο για τον ελευθερο ανταγωνισμο και τις Κρατικες ενισχυσεις την οποια οι ιθυνοντες της ΕΕ ενεκριναν! (απο ΤΟ ΒΗΜΑ της 5/10/2008).
Καντε τωρα την συγκριση, μιας Ιδιωτικης Τραπεζας να κρατικοποιειται και μιας Δημοσιας Εθνικης σημασιας επιχειρησης (Ολυμπιακη) να Ιδιωτικοποιειται!!!
Συνεπως ισχυουν στην ΕΕ δυο μετρα και δυο σταθμα, οπου επιτρεπεται μια προβληματικη τραπεζα να κρατικοποιειται και μια προβληματικη Ολυμπιακη να ιδιωτικοποιειται!!!
Γιατι λοιπον να σωθει μια τραπεζα και να ιδιωτικοποιειθει μια Εθνικης σημασιας Εταιρεια οπως η Ολυμπιακη, η οποια με λιγο νοικοκύρεμα μπορει να λειτουργησει ομαλα;
Περαν ομως απο οποιαδηποτε ζημιογονα αποδοση της Ολυμπιακης, η ασφαλεια των πτησεων μαζι με την εξυπηρετηση των αγονων γραμμων ειναι η προστιθεμενη αξια
(added value) που δεν αξιολογειται με οικονομικες ζημιες!
Εξαλλου με τετοια οικονομικη κριση, καποιος θα αγορασει την Ολυμπιακη εναντι πινακιου φακης!!
Η Ολυμπιακη με λιγο νοικοκυρεμα, και αν θα σταματησουν οι πολιτικοι μας να την χρησιμοποιουν για κομματικες αναγκες και διορισμους που δεν χρειαζονται, μπορει να ορθοποδησει ξανα! Μηπως θα πρεπει οι Κρατικοι θιασωτες της ιδιωτικοποιησης να το ξανασκεφτουν;; ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ!
Γιατι βρισκουν χρηματα -με τις ευλογιες της ΕΕ- για να περισωσουν τις Τραπεζες και δεν βρισκουν τον τροπο να πανε κοντρα στις Κοινοτικες Οδηγιες οι οποιες για την περιπτωση των Τραπεζων δεν ισχυουν;;
Ενας Αναγνωστης σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου