03 Νοεμβρίου 2008

Το ξαναχτίσιμο του Ναού της Αρτέμιδος στην Έφεσο και η δική μας ξεφτίλα!!!


Μετά τους Αρμένιους που αναστήλωσαν το Ναό του Ήλιου στο Γκαρνί,έρχονται τώρα οι Τούρκοι να ανακατασκευάσουν το Ναό της Αρτέμιδος στην Έφεσο!!!!!!!!!
Οποία ξεφτίλα για το Γιουνανιστάν!!!!!!!
Που αντί να κάνει αναστηλώσεις και ανακατασκευές όσων περισσότερων ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΑΩΝ,απεναντίας τους αφήνει ατάκτως ερρημένους ή για τη δήθεν...προστασία τους τους γκρεμίζει,συνεχίζοντας μάλλον το "έργο",άλλων εποχών!!!!!!!!!!!!
Όσο για το κόστος μιας αναστήλωσης,έχουμε το παράδειγμα του κίονος του Ναού του ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ,τον οποίον αναστήλωσε η Γερμανική αρχαιολογική αποστολή,με 80.000 ευρώ το 2004!!!!!!!!


_________________________________________________________
http://greece-salonika.blogspot.com/

Οι Τούρκοι ξαναχτίζουν το Ναό της Αρτέμιδος στην Έφεσο!

Email από hellas-orthodoxy.blog.
.
Ο Ναος της Αρτεμιδος στην Εφεσο,χτιστηκε το 440 π.Χ. και καταστραφηκε απο τον Ηροστρατο το 356 π.Χ.Το μεγεθος του,σε συνδιασμο με τη μεγαλοπρεπεια του,το εκαναν να ξεχωριζει απο τα υπολοιπα οικοδομηματα της εποχης,τοσο ωστε να συμπεριληφθει στη λιστα με τα 7 θαυματα του αρχαιου κοσμου. Σημερα,οι Τουρκοι εχουν βαλει σε εφαρμογη ενα μεγαλεπηβολο σχεδιο:το χτισιμο απο την αρχη του ναου!
Σε συνεργασια με Αυστριακους επιστημονες,ο Atılay İleri,επικεφαλης του προγραμματος ανοικοδομησης,δηλωνει:
"Οταν θα ολοκληρωθει,ο ναος δεν θα ειναι απλως ενα αντιγραφο του αρχαιου,αλλα η Αρτεμις αυτοπροσωπως!Εχουμε αναθεσει τη δημιουργια των γλυπτων του ναου σε διαγωνιζομενους γλυπτες απο 196 χωρες,τα καλυτερα των οποιων θα επιλεγουν."
Το κοστος ανεγερσης του ναου ανερχεται σε 150 εκατομμυρια δολλαρια,τα οποια,συμφωνα με τον İleri,δε θα προερχονται απο κρατικες επιχορηγησεις.Αν και,οπως λεει ο ιδιος,το τουρκικο Υπουργειο Πολιτισμου εχει δειξει μεγαλο ενδιαφερον για το ολο εγχειρημα στηριζοντας το-προς το παρον-μονο ηθικα.

Πηγή turkishdailynews

1 σχόλιο:

  1. Ε ΝΑΙ.Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ 20000000 ΕΛΛΗΝΕΣ,ΠΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΝΗΜΕΣ ΣΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ.ΕΔΩ ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ?ΤΙ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΑΔΙΚΑ,ΤΑ ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ,ΤΑ ΠΡΩΙΝΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ Η ΜΑΛΑΚΙΑ?ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ,ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ,ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ,ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΥ,ΠΟΥ ΧΑΡΙΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΡΑΤΟΣ[ΑΚΟΜΗ].ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΧΑΖΟΓΕΛΑΝΕ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΤΑΔΕ Η Ο ΔΕΙΝΑ ΗΤΑΝ ΓΚΑΙΥ.ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ?ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΕΔΕΙΧΝΕ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ,Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΟΙΤΟΥΣΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή