06 Νοεμβρίου 2008

Από που προέρχεται η Χριστιανική εικονογράφησις της βάπτισης του Ιησού.

Όλα κλεμμένα,όλα αντιγραμμένα!!!!!
Σιγά-σιγά,επιστρέφει η ΠΑΤΡΩΑ θρησκεία,ξανά στο βάθρο της!!!!!!
Οι ακατανίκητοι ΝΟΜΟΙ του ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ,επαναφέρουν την ΤΑΞΙΝ.
ΕΞ,ΕΞ,ΕΞ.Το σύνθημα ΝΙΚΗΣ του Αγαμέμνωνος προς το ΑΡΓΟΣ.

_________________________________________________________________
http://www.schizas.com/site3/

ΤΟ ΛΟΥΤΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ.
05.11.08

ΤΟ ΛΟΥΤΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Το ψηφιδωτό αυτό από την Κύπρο μας λύνει ακόμη μία απορία. Από που προέρχεται η Χριστιανική εικονογράφησις της βάπτισης του Ιησού.

"Στο πρωτοευαγγέλιο του Ιακώβου περιγράφονται διάφορες φροντίδες για τον τοκετό της Μαρίας καθώς και η μαία και η βοηθός της που συνδράμανε την Παναγία και έλουσαν το αρτιγέννητο. Εικονογραφικά η σκηνή κατάγεται από αρχαία παράσταση λουτρού του Διονύσου.

Η χριστιανική τέχνη από τους πρώτους αιώνες προσέλαβε το θέμα. Εξαίρεση σημειώνεται τον 18ον αι. στο Άγιο Όρος, όπου η σκηνή θεωρήθηκε μειωτική της θεότητος και κατά συνέπεια απόβλητη.

Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης αναφέρει ότι «το δε να ιστορούνται γυναίκες τινες πλύνουσαι τον Χριστόν εν λεκάνη, ως οράται εν πολλαίς εικόσι της Χριστού γεννήσεως, τούτο είναι παντάπασιν ατοπώτατον».

Βάφτιση του ΙησούΕξηγώντας αυτή τη θέση του ο Άγιος λέει ότι η Θεοτόκος δε γέννησε με πόνους και ωδίνες όπως οι άλλες γυναίκες για να χρειάζεται η σκηνή του λουτρού. Έτσι το θείο βρέφος ήταν καθαρό από την ακαθαρσία."

- Χριστιανική Φοιτητική Ένωση

Πηγές: Χριστιανική Φοιτητική Ένωση, http://ermionh.blogspot.com/2008/11/blog-post_04.html

ΤΟ ΛΟΥΤΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Τελευταία ανανέωση ( 05.11.08 )

1 σχόλιο:

  1. ΕΓΩ ΑΠΟ ΠΑΛΗΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ.ΕΑΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ,ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ?ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΕΝΣΑΡΚΩΘΗΚΕ,ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΕ Η ΟΛΗ ΠΡΟΤΡΟΠΗ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΕΩΘΗΚΕ,ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ,ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΛΑ.ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΝΔΕΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΑ.ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ,Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΟΝΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ 'ΕΘΝΙΚΑ'.ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ,ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ,ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΟΞΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΤΕΛΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΚΙ ΟΜΩΣ,ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΑ.ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΚΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή