08 Ιανουαρίου 2009

ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ.

----------------------------------------------------------------------------------
http://kourdistoportocali.blogspot.com/2009/01/vs.html

Πέμπτη, 8 Ιανουάριος 2009

Σιωνισμός vs Παλαιστίνης η αιμοραγγία της Μέσης Ανατολής

topaiditisplateias.blogspot.com

Κάποια πράγματα που συμβαίνουν στην ΓΑΖΑ όλους μας έχουν επηρεάσει λίγο έως πολύ.

Εντάξει πως μπορείς να διασκεδάσεις, όταν ένα ΦιλΕλληνικό έθνος όπως των παλαιστινίων δέχεται μια ανελέητη επίθεση απο τους Ισραηλίνους.

Νεκροί χιλιάδες αυτήν την ώρα που μιλάμε και οι περισσσότεροι άμαχοι.

Γιατί ένα κράτος εξελιγμένο σαν το Ισραήλ τα βάζει με την Παλαιστίνη;

Υπάρχει μια αναπτυγμένη επίκινδυνη ιδεολογία που ονομάζεται Σιωνισμός και την ακολουθεί πλήρως η εξουσία στο Ισραήλ.

Τι σημαίνει Σιωνισμός;

Σιωνισμός είναι το κίνημα εκείνο της συσπείρωσης και ανασυγκρότησης του εβραϊκού κράτους, που άρχισε από τον 6ο π.Χ. αι., όταν δηλ. οι Εβραίοι εκδιώχτηκαν από την Παλαιστίνη και μεταφέρθηκαν, όλοι σχεδόν, από τους Βαβυλώνιους στη Βαβυλώνα. Από τότε ακόμα άρχισαν οι πρώτες κινήσεις για επιστροφή στην αρχική πατρίδα. Εντάθηκαν μετά, με την κατάκτηση της Ανατολής από τους Ρωμαίους, χωρίς όμως θετικά αποτελέσματα. Οι Εβραίοι, που διασπάρθηκαν σε όλο τον κόσμο στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν, ποτέ δε λησμόνησαν το βασικό σκοπό του εβραϊσμού.
Το όνομα του προέρχεται από τον λόφο της Σιών στην Ιερουσαλήμ. Στην Παλαιά Διαθήκη η λέξη Σιών χρησιμοποιείται συνεκδοχικά για την πόλη Ιερουσαλήμ.


Σκοπός και εξέλιξη του Σιωνισμού

Ο Σιωνισμός έχει τα χαρακτηριστικά των εθνικών κινημάτων του 19ου αιώνα. Ενώ βασίζεται εν μέρει στην ιουδαϊκή θρησκευτική παράδοση η οποία συνδέει τους Εβραίους με τη Γη του Ισραήλ, το σύγχρονο κίνημα υπήρξε κυρίως κοσμικό, το οποίο εμφανίστηκε κυρίως ως απάντηση στον αντισημιτισμό που μάστιζε την Ευρώπη στα τέλη του 19ου αιώνα. Στις 14 Μαΐου 1948, η Διακήρυξη της Ίδρυσης του Κράτους του Ισραήλ ανέφερε: «Το έτος 5657 ε.Κ. (1897), ύστερα από κάλεσμα του πνευματικού πατέρα του Εβραϊκού Κράτους, του Τέοντορ Χερτσλ, το Πρώτο Σιωνιστικό Συμβούλιο συνεδρίασε και διακήρυξε το δικαίωμα του εβραϊκού λαού στην εθνική αναγέννηση σε δική του χώρα.

Στο πλαίσιο της αναζωπύρωσης της εβραϊκής εθνικής συνείδησης εντάσσεται και η τεχνητή αναγέννηση της εβραϊκής γλώσσας, η οποία από 2.000 χρόνια δεν ομιλείτο παρά υπήρχε μόνο στα ιερά κείμενα. Η ανάγκη για εθνικό κράτος εντείνεται μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και το Ολοκαύτωμα, καθώς οι Εβραίοι μετά την αποτρόπαιη εμπειρία των στρατοπέδων συγκέντρωσης και των διωγμών ζητούν τη δημιουργία ενός κράτους, στο οποίο δεν θα είναι μειονότητα, αλλά θα έχουν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού χωρίς να φοβούνται πλέον πογκρόμ.

Κριτική του κινήματος

Αρκετοί Εβραίοι έχουν ασκήσει κριτική στον Σιωνισμό ως εθνικιστικό κίνημα. Στο στόχαστρο βρίσκεται η μετατροπή του Ιουδαϊσμού από θρησκεία σε έθνος. Υπερσυντηρητικοί Εβραίοι στηλιτεύουν επίσης τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ ως αντίθετη στην εβραϊκή θρησκεία και στο Ταλμούδ: ο Θεός κατέστρεψε την Ιερουσαλήμ μέσω των Βαβυλωνίων του Ναβουχοδονόσορ και έστειλε τους Εβραίους στην αιχμαλωσία και στην εξορία, όπου βρίσκονται ακόμη, λόγω των αμαρτιών τους. Το εβραϊκό βασίλειο θα ανασυσταθεί μόνο με την έλευση του Μεσσία. Ο Θεός έχει υποσχεθεί στους Εβραίους ότι θα ανοικοδομήσει εκ νέ ου την Ιερουσαλήμ: ἰδοὺ ἡμέραι ἔρχονται, φησὶ Κύριος, καὶ οἰκοδομηθήσεται πόλις τῷ Κυρίῳ (Ιερ. 38:38). Η βίαιη κατάκτησή της από τους Εβραίους αποτελεί ασέβεια προς την υπόσχεση αυτήν του Θεού.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι ο Σιωνισμός καταδικάστηκε και από τον Ο.Η.Ε., σαν κίνηση ρατσιστική.

Δεν θα κοιτάξω ποιος έχει δίκιο αλλά το ποιος έχει την δύναμη και την ασκέι, δυστυχώς οι οικονομικά ισχυροί Ισραηλινοί συνεχίζουν τις πολεμικές επιχειρήσεις τους με αμείωτη ένταση προς τους αδύναμους παλαιστινίους και μην ξεχνάμε πως μιλάμε για ένα λαό της παλαιστίνης που δεν έχει κράτος αναγνωρισμένο παρόλο τις προσπάθειες καμία διεθνή κοινότητα δεν έχει βρεί λύση

Έχει ενδιαφέρον να δούμε μερικά στοιχεία για το κράτος της παλαιστίνης και τι ζητάνε οι άνθρωποι αυτοί που δέχονται την επίθεση και έχουν κυρήξει την δική τους επανάσταση.

Σύμφωνα με την wikipedia http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%82_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%A0%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%82

Με τη συμφωνία του Εθνικού Παλαιστινιακού Συνεδρίου, που αποτελεί το νομικό σώμα της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης - ΠΑΟ, [γνωστότερη με το αγγλικό ακρωνύμιο PLO (Πι-Ελ-Όου)], στις 15 Νοεμβρίου του 1988, το Κράτος της Παλαιστίνης διακήρυξε ανεξαρτησία. Ωστόσο, το ισχυριζόμενο "Κράτος της Παλαιστίνης", δεν είναι και ούτε υπήρξε ανεξάρτητο κράτος, ούτε είχε κυριαρχία σε κάποια εδάφη. Επίσης, η διακήρυξη αυτή αγνοήθηκε και εν τέλει απορρίφθηκε από το Κράτος του Ισραήλ. Το Ισραήλ ελέγχει την περιοχή από τον Πόλεμο των Έξι Ημερών, όταν την πήρε από την Αίγυπτο και την Ιορδανία.

Αυτόν τον καιρό, η Εθνική Παλαιστινιακή Αρχή (ΕΠΑ) οραματίζεται την ίδρυση ενός

Παλαιστινιακού κράτους, το οποίο θα περιλαμβάνει όλη ή μέρος της Δυτικής Όχθης, τη Λωρίδα της Γάζας και την ανατολική Ιερουσαλήμ, ζώντας ειρηνικά με το Ισραήλ υπό μια δημοκρατικά εκλεγμένη και αξιόπιστη κυβέρνηση. Η ΕΠΑ ωστόσο, δεν διεκδικεί κυριαρχία πάνω σε κανένα έδαφος και, επομένως, δεν είναι η κυβέρνηση του διακηρυγμένου το 1988 "Κράτους της Παλαιστίνης".


Η διακήρυξη του 1988 εγκρίθηκε σε μια συνάντηση στο Αλγέρι, με ψήφους 253-46 και δέκα αποχές. Η διακήρυξη επικαλέστηκε την Συνθήκη της Λωζάνης (1923) και την Απόφαση 181 της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ υπέρ του ισχυρισμού για ένα "Κράτος της Παλαιστίνης στη δικά μας παλαιστινιακά εδάφη με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ". Το ισχυριζόμενο "Κράτος της Παλαιστίνης" αναγνωρίσθηκε αμέσως από τον Αραβικό Σύνδεσμο και περίπου οι μισές κυβερνήσεις του κόσμου το αναγνωρίζουν σήμερα. Διατηρεί πρεσβείες σε αυτές τις χώρες (που αποτελούνται συνήθως από αποστολές της ΟΑΠ). Το Κράτος της Παλαιστίνης δεν αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη, παρότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και τα

περισσότερα κράτη-μέλη της, διατηρούν διπλωματικούς δεσμούς με την Παλαιστινιακή Αρχή.

Βρήκα επίσης μια αξιόλογη προσεκτική μελέτη του ζητήματος της Μέσης Ανατολής(στο web site http://www.intifada.gr/cgi-bin/pages/page3.pl?arlang=Greek&arcode=070622180124&argenkat=%D4%EF%20%D0%E1%EB%E1%E9%F3%F4%E9%ED%E9%E1%EA%FC) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου