16 Μαρτίου 2009

Βολιβία:Ο Μοράλες,ο λαϊκός ηγέτης που υπερασπίζεται τους φτωχούς!!!

Καιρός να γίνει και στην Ελλάδα κάτι ανάλογο!
Ως γνωστόν η Χ.Ο.Εκκλησία,κατέχει πάνω από το 1/3 της Ελλάδας!!!!!
Οι...αντιπρόσωποι του "θεού της αγάπης"!!!,λυμαίνονται με "χρυσόβουλα" της πάλαι χριστιανικής δικτατορικής Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας,αλλά και με "φιρμάνια" των Σουλτάνων της πάλαι Οθωμανικής αυτοκρατορίας,τεράστιες εκτάσεις καλλιεργήσιμων γαιών,δασικές εκτάσεις,βοσκοτόπια,μέχρι και ολόκληρα νησιά!!!!
Το χειρότερο,όμως είναι ότι,οι περισσότερες από αυτές τις εκτάσεις,έχουν κατασχεθεί από τους Έλληνες,με τα διατάγματα του Θεοδόσιου,του Ιουστινιανού,αλλά και πολλών άλλων Ανατολικορωμαίων αυτοκρατόρων και έχουν δωθεί χαριστικά στους ρασοφόρους!!!!!!
Χιλιάδες Έλληνες σήμερα ζουν πάμφτωχοι και ακτήμονες,χωρίς να μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους αξιοπρεπώς,στερούμενοι και τα ελάχιστα αγαθά μιας πολιτισμένης κοινωνίας!!!!!
Μέχρι σήμερα κανείς πολιτικάντης δεν τόλμησε να σκεφτεί καν την κατάσχεση της εκκλησιαστικής "περιουσίας",που έτσι κι αλλιώς ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ!!!!!
Να επιστραφεί,λοιπόν,η κατασχεμένη γη των Ελλήνων στους νόμιμους δικαιούχους!!!Στους ακτήμονες και στους μικροκληρούχους!!!!!

-------------------------------------------------------------------------
http://www.epikairo.gr/

Βολιβία: Ο Μοράλες παραχώρησε χιλιάδες στρέμματα γης σε φτωχούς ιθαγενείς!

15-Μαρ-2009 Απο ΕΠΙΚΑΙΡΟ

evo-moralesΟ πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες παραχώρησε σε φτωχούς ιθαγενείς κτήματα που είχαν προσφάτως κρατικοποιηθεί από πλούσιους γεωκτήμονες. Ο Μοράλες, έχοντας ως όπλο το νέο Σύνταγμα, παραχώρησε σε ακτήμονες 94.000 στρέμματα γης που είχαν πρόσφατα κρατικοποιηθεί από μεγάλα αγροκτήματα στις ανατολικές πεδιάδες της χώρας. Η περιοχή αυτή είναι προπύργιο των συντηρητικών πολιτικών αντιπάλων του Μοράλες. Οι γεωκτήμονες είχαν κατηγορηθεί ότι απασχολούσαν εργάτες γης σε καθεστώς ημι-δουλείας….

“Η ιδιοκτησία πάντοτε θα τυγχάνει σεβασμού, αλλά θέλουμε οι άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονται για την ισότητα να αλλάξουν τρόπο σκέψης και να εστιάσουν την προσοχή τους περισσότερο στη χώρα, παρά στα χρήματα”, δήλωσε ο Έβο Μοράλες, ανακοινώνοντας την παραχώρηση των κτημάτων στους φτωχούς.

Μεταξύ αυτών που έχασαν κτήματα είναι ο Αμερικανός κτηνοτρόφος Ρόναλντ Λάρσεν, ο οποίος έχει αναδειχτεί σε κεντρικό πρόσωπο στην εκστρατεία εναντίον των μεταρρυθμίσεων που προωθεί ο Μοράλες.

Ο Λάρσεν και οι άλλοι γεωκτήμονες έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση για την εθνικοποίηση των κτημάτων.

“Σήμερα, από εδώ, αρχίζουμε να βάζουμε τέρμα στη μεγάλη ιδιοκτησία γης στη Βολιβία”, δήλωσε ο Μοράλες.

Η ανακοίνωση της παραχώρησης των κτημάτων έγινε έξι εβδομάδες αφότου ο Μοράλες επέτυχε την έγκριση του νέου Συντάγματος, που έχει στόχο την εξασφάλιση περισσότερων εξουσιών στους ιθαγενείς, ενώ παράλληλα του επιτρέπει να επιδιώξει την επανεκλογή του στην προεδρία της χώρας.

(Πηγή: Express.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου