15 Μαρτίου 2009

Περί ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού!!!!

------------------------------------------------------------------------------------------
http://www.kalami.net/



ΨΗΦΟΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΑΠΑΤΕΙ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
Θεατρινίστικη και κακόγουστη η δήθεν κόντρα Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ γιά το νομοσχέδιο, δεν συμφέρει τα κομματικά κατεστημένα να δώσουν έδρες στους Απόδημους EΛΛΗΝΕΣ, στην Βουλή των ΕΛΛΗΝΩΝ. Δέχονται ως ''σοβαρούς συνομιλητές'' τους ΣΑΕριτζήδες, που εκπροσωπούν -τυπικά μόνο- το 4-5% των Απόδημων. Θεατρική παράσταση στην Βουλή, με συμμετοχή του πρόεδρου ΣΑΕ και των συντονιστών ΗΠΑ, Aσίας-Αφρικής και Καναδά.

ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ κρατικών ελληνικών οργανισμών που στηρίζουν οικονομικά το ΣΑΕ, γιά ν' αλλάξει θέση στο ζήτημα του νομοσχέδιου, του σχετικού με την ψήφο στους Απόδημους, ο πρόεδρός του Στέφανος Ταμβάκης

Δεν διαθέτουν ΟΥΤΕ την στοιχειώδη αξιοπρέπεια να παραιτηθούν ομαδικά
ΟΙ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΕριτζήδες ''ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ'' ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ ;;;
Πριν τις 11 Μαρτίου 2009, οι ΣΑΕριτζήδες, γιά το ζήτημα της ψήφου στους Απόδημους, ζητούσαν γραπτά:
1. Δυνατότητα άσκησης του εκλογικού δικαιώματος στις βουλευτικές εκλογές, μ' επιστολική ψήφο και κάλπη.
2. Δημιουργία εκλογικών περιφερειών αποδήμων και οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού να εκλέγουν τους δικούς τους αντιπροσώπους στην Βουλή, που να αντιπροσωπεύουν τον ελληνισμό των 5 (πέντε) ηπείρων (Διαβάστε).
Στις 11 Μαρτίου 2009 οι ΣΑΕριτζήδες, στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων, γιά ζήτημα ψήφου: ''Δεχόμαστε το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση'' (γιά να ψηφίζουν/εκλέγουν μόνο οι Απόδημοι μετά τον χρόνο... 2011 και όχι να εκλέγονται, ενώ είναι αμφίβολη η -πρακτική- υπόθεση επιστολικής ψήφου).

Καυγάδες και στη συνεδρίαση του ''προεδρείου'' του ΣΑΕ, στην Αλεξάνδρεια, Αίγυπτο, 6-9 Μαρτίου, όπου οι συντονιστές ΣΑΕ, ΗΠΑ και Καναδά, υπονόμευσαν την ομόφωνη θέση του Συμβούλιου γιά το νομοσχέδιο.

Ο Συντονιστής ΣΑΕ ΗΠΑ, εξακολουθεί να εκθέτει την Ομογένεια. Ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος, που εκπροσωπεί τον εαυτόν του, αφού το Συντονιστικό του Συμβούλιο τον καταγγέλλει συστηματικά γι' ατομικές ενέργειες και τον ''άδειασαν'' γι' αυτό, στην Βουλή -11 Μαρ. '09- οι βουλευτές Νιώτης και Μπόλαρης, δήλωσε: ''Το νομοσχέδιο
πρέπει να ψηφιστεί... Επιτρέπει στους απόδημους να ψηφίζουν στους τόπους όπου βρίσκονται και να εκλέγουν δικούς τους αντιπροσώπους''. (Φαίνεται, δεν κατάλαβε ότι το νομοσχέδιο που υποστηρίζει τώρα, ενώ άλλα έλεγε χτες, ΔΕΝ δίνει το δικαίωμα στους Απόδημους να εκλέγονται, αλλά ΜΟΝΟ να εκλέγουν. Η δήλωση έγινε στην ημερήσια ''γεροντοκόρη'' της Αστόριας Νέας Υόρκης, βλ. 5η σελ., 12 Μαρ. '09). Στην κοινή συνεδρίαση στην Βουλή, μαζί με τον συντονιστή Καναδά, λειτούργησε ως υπονομευτής, ''ρίχνοντας'' και τους συναδέλφους του στο προεδρείο του ΣΑΕ. Το γεγονός ότι ο συντονιστής ΗΠΑ, που έχει φιλοδοξίες και γιά ''παγκόσμιος του ΣΑΕ'', έκανε επίθεση σε βουλευτές του ΚΚΕ με άρθρο του και του ΠΑΣΟΚ με δηλώσεις του, αποδεικνύει ότι λειτουργεί ως φερέφωνο συμφερόντων, που δεν έχουν σχέση με αυτά των Ομογενών.

Ο συντονιστής, συστηματικά κοροϊδεύει και χρησιμοποιεί βάναυσα την Ομογένεια, γιά ''να το παίζει ηγέτης'' και να προωθεί -με αυλοκόλακες- τις προσωπικές του και μόνο φιλοδοξίες, εκθέτοντας τον Ελληνισμό στις ΗΠΑ. 'Η να καταλάβει ότι Οργανώσεις σημαίνει συλλογική δουλειά και όχι ''πληρώνω-αποφασίζω-διατάζω και δεν δίνω λογαριασμό'' (όπως έκανε και με το Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο ως πρόεδρός του γιά 12 χρόνια) ή ν' αποσυρθεί από τα κοινά. Δεν μπορεί να συνεχίζει την τακτική του, αρκετή ζημιά έκανε, δεν χρειάζεται κι άλλη.

Kαι όμως, έχουν μία διέξοδο οι ΣΑΕριτζήδες (προεδρείο): Να περισώσουν την αξιοπρέπεια την δική τους πρώτα και μετά του Απόδημου Ελληνισμού, που κατά φαντασία νομίζουν ότι ''εκπροσωπούν'', καταγγέλλοντας ωμά την συμπαιγνία των διεφθαρμένων και μη πολιτικών της Ελλάδας, που δεν σέβονται το συνταγματικό μας δικαίωμα να εκλέγουμε και να εκλεγόμαστε και να παραιτηθούν ομαδικά, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην Αθήνα. Οτιδήποτε άλλο είναι διαιώνιση της ενοχλητικής ανυπαρξίας και παρουσίας τους και της έλλειψης αξιοπρέπειας που τους χαραχτηρίζει, αφού δέχονται να τους χρησιμοποιούν, με αντάλλαγμα μιά φωτογραφία μ' ''επίσημους'' στην Αθήνα και αεροπορικά εισιτήρια συν ξενοδοχεία, γιά ταξίδια, ''επαφές'', συνεδριάσεις κ.ά. Οι ΣΑΕριτζήδες, οφείλουν να καταλάβουν κάποτε ότι οι Ομογενείς, δεν τρώνε κουτόχορτο, γνωρίζουν τα παιχνίδια, γι' αυτό το ΣΑΕ δεν εκπροσωπεί παρά μόνο ένα 4-5% των Απόδημων. Μηνύματα, ανακοινώσεις, ''τιμητικές διακρίσεις'', συνεδριάσεις κλπ είναι (σ)αερολογίες, όχι ουσία.α

Μαρ. '09
-------------------------------------------------------------------
Και για το πως θα τιμήσουν την επέτειο του '21....
-------------------------------------------------------------------

'Ελληνες πολιτικοί και παρελάσεις στις ΗΠΑ γιά την 25η Μαρτίου: Γίνονται ένα μήνα αργότερα (26 Απριλίου Νέα Υόρκη, Βοστώνη, με αιτιολογικό τον...καιρό) γιατί έτσι βολεύει διεφθαρμένους και μη πολιτικάντηδες - βουλευταράδες από Ελλάδα, που ως εκπρόσωποι Κομμάτων θα ''τιμήσουν'' τυπικά τις εκδηλώσεις και ουσιαστικά θα κάνουν μιά εβδομάδα δωρεάν διακοπές -με συζύγους ή ερωμένες- μ' έξοδα των κορόϊδων Ελλήνων φορολογούμενων (μαζί και τα ψώνια τους). Τους προσκαλούν ''παράγοντες'' ομογεν. Οργανώσεων, πουλώντας εκδούλευση. Η παρουσία πολιτικών από Ελλάδα, καμιά 20αριά σε Νέα Υόρκη, Βοστώνη και Σικάγο (5 Απριλίου) μόνο, δυστυχώς, ατιμά τις εκδηλώσεις για την εθνική μας επέτειο. Επειδή, με την αλητίστικη συμπεριφορά που χαραχτηρίζει τους περισσότερους όταν βρίσκονται στις ΗΠΑ, εκθέτουν την Ελλάδα, την Βουλή και τα κόμματά τους. Οι πολιτικάντηδες και βουλευταράδες, ζητούν, ''ανεπίσημα'' πάντα, ν' αναβάλλονται οι παρελάσεις στις μεγαλουπόλεις ΗΠΑ, γιατί δεν θέλουν να χάσουν και την αργία στην Ελλάδα (25 Μαρτίου). Στις πόλεις 'Αγιο Φραγκίσκο, Ντητρόϊτ, Τάρπον Σπρινγκς, Φιλαδέλφεια, Βαλτιμόρη, οι παρελάσεις γίνονται στις 29 Μαρτίου.

1 σχόλιο:

  1. E VEVEA ....O LAOS TOU EKSOTRIKOU VLEPI ME ALLO MATI KAI INE ANEKSARTITOS XORIS NA SKIVI KEFALI LOGO DIORISMON........

    TON VASILI LEVENTI TREMOUN KAI OPOU TON SINANTANE PANIKOVLITOI ALLAZOUN DROMO....KAI EPIDI TO EXTRA 3 TO VLEPI OLOS O KOSMOS ELEUTHERA MESO SATELITE, KAI OI APODIMOI INE POLES XILIADES OI OPOIOI THA STIRIZANE YGEIIS DINAMIS KAI MONO GIA TO KALO TIS ELLADAS, DEN THA TOUS AFISOUN POTE NA PSIFISOUN.

    EGO MENO EKSOTERIKO KAI GNORIZO KALA TA PRASINA KAI BLE AEROPLANA OTAN GINONTE EKLOGES....OLA TA KOMATOSKILA TREXOUN KAI O LAOS PLIRONI GAMISIATIKA....

    ELIPON THA DILOSO KOMATOSKILO KAI THA ERTHO NA PSIFISO ALLO KOMMA APO AUTO POU DILOSA KAI NA PANE NA GAMITHOUN

    ΑπάντησηΔιαγραφή