11 Σεπτεμβρίου 2009

Μάχη των Πλαταιών.Η ολοσχερής καταστροφή των κατακτητικών σχεδίων των...συμπατριωτών της...Εσθήρ!

Είναι καταγραμμένα τα σχετικά στο βιβλίο "ΕΣΘΗΡ" της..."θεόπνευστης" βίβλου των Εβραίων!Επίσης καταγράφει ο Ηρόδοτος κάποια πολύ περίεργα "όνειρα" στα οποία κάποιος..."θεός" τον προέτρεπε να επιτεθεί κατά της Ελλάδος!Επίσης καταγράφει ότι ο Ξέρξης έβαλε στη θέση του να κοιμηθεί τον θείο του,για να δει αν και σε εκείνον θα συμβεί το ίδιο!Και σε εκείνον,ώ του..."θαύματος","εμφανίστηκε" κάποιος "θεός" με άγριες διαθέσεις και απειλές κατά της ζωής του σε περίπτωση που επιμείνει να συμβουλεύει τον Ξέρξη να μην επιτεθεί κατά των Ελλήνων!Με δεδομένες τις δολοπλοκίες των Εβραίων που έλυναν και έδεναν μέσα στα Περσικά παλάτια,μέσω της...βασίλισσας ΕΣΘΗΡ και του εξαδέλφου της του Μαρδοχάϊ(ο οποίος την προόριζε για...γυναίκα του!) που την πίεζε με κάθε τρόπο να εργάζεται προς όφελος των Εβραίων,δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για το ποιός ήταν ο..."θεός" που απειλούσε τον Ξέρξη και τον θείο του να επιτεθούν κατά της Ελλάδος!Λογάριαζαν,όμως τότε,χωρίς τον...ξενοδόχο!

Βέβαια,αργότερα και βγάζοντας τα συμπεράσματά τους,κατάφεραν με δολοπλοκίες,λαδώματα και τα ανάλογα πουλήματα και προδοσίες των ευκόλως μηδιζόντων Ελλήνων,να καταφέρουν την τελική επικράτησή τους μέσω των Ρωμαίων,αφού κατάφεραν να γίνουν...Ρωμαίοι πολίτες!

Η μάχη των Πλαταιών


Χάρτης με την περιοχή των Πλαταιών και τα στρατόπεδα Ελλήνων και Περσών. Cartledge, P. (ed.), Cambridge illustrated history of Ancient Greece, Cambridge University Press, Cambridge 1998, σ. 174. Επεξεργασία: Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.
Ο Μαρδόνιος,γαμβρός και εξάδελφος του Ξέρξη,ο καλύτερος στρατηγός των Περσών,μετά την ναυμαχία της Σαλαμίνος είχε μείνει με πολύ ισχυρές δυνάμεις στη Θεσσαλία και επιχείρησε να καταβάλει τους Έλληνες με τα όπλα και την διπλωματία.Ο χειμώνας του 479 π.Χ.επέβαλε μια διακοπή των επιχειρήσεων.Στο διάστημα αυτό η αντίθεση ανάμεσα στις πόλεις της Πελοποννήσου,που δεν βρίσκονταν κάτω από την άμεση περσική απειλή,και στις πόλεις της Στερεάς έγινε εντονότερη.Αθηναίοι,Μεγαρείς και Αιγινήτες πίεζαν τους Σπαρτιάτες για άμεση στρατιωτική ενέργεια πέρα από τον Ισθμό,για την απελευθέρωση της Κεντρικής Ελλάδος.Οι Αθηναίοι έστειλαν στη Σπάρτη τον Θεμιστοκλή,για να επιτύχει υπόσχεση αμέσου δράσεως.Οι Σπαρτιάτες επεφύλαξαν στον νικητή της Σαλαμίνος εξαιρετικές τιμές,φαίνεται,όμως,ότι δεν έδωσαν θετική απάντηση στα αθηναϊκά αιτήματα.Πολλοί υποθέτουν ότι ο Θεμιστοκλής δεν πέτυχε στην αποστολή του και ότι αυτή η αποτυχία υπήρξε η κυριότερη αιτία του παραμερισμού του.Πράγματι,δεν είναι απολύτως εξακριβωμένο,αν ο Θεμιστοκλή εξελέγη στρατηγός για τον επόμενο χρόνο(479/8 π.Χ.).Γεγονός είναι,πάντως,πως οι Αθηναίοι ανέθεσαν την διοίκηση του στόλου στον Ξάνθιππο,τον πατέρα του Περικλέους,και του στρατού στον Αριστείδη.Ο Βeloch αποκλείει τον παραμερισμό του Θεμιστοκλέους και υποστηρίζει ότι διατήρησε την εύνοια του δήμου αρκετά χρόνια κι ότι ήταν στρατηγός το 479/8 π.Χ.Αλλά και στην σπαρτιατική ηγεσία σημειώθηκαν μεταβολές:Ο Κλεόμβροτος,αντιβασιλεύς και επίτροπος του βασιλέως Πλειστάρχου,του ανήλικου γιου του Λεωνίδα,αρχιστράτηγος των Πελοποννησίων στον Ισθμό,πέθανε λίγο μετά την ναυμαχία της Σαλαμίνος.Στην θέση του τοποθετήθηκε ο Παυσανίας,ο γιος του Κλεομβρότου,που διάλεξε για υπαρχηγό του το...συνέχεια στην πηγή...

1 σχόλιο:

  1. Οι άπληστοι ειλωτόφονοι έφοροι συκοφαντούν και οδηγούν στο θάνατο τον ήρωα των Πλαταιών Παυσανία στη Σπάρτη, επειδή σχεδίαζε με τον άλλο κυνηγημένο από τους αυτο/καταστροφικούς “εκλεκτούς” μοναρχικούς Θεμιστοκλή, την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ των Μεσσηνίων ειλώτων, αντί την καθημερινή εξολόθρευσή τους από την Κρυπτεία.
    Είναι ενδεικτικό ότι για να μη συμφωνήσουν με τους είλωτες οι απλοί Σπαρτιάτες (που τους τρομοκρατούσαν οι έφοροι με παιδομαζώματα και συνεχείς, θεσμοθετημένους καυγάδες...), αμέσως μετά από τη δολοφονία του Παυσανία, αφιέρωσαν 2 χάλκινες εικόνες του στο ναό όπου είχε καταφύγει ικέτης (Διοδ. Σικ. 11,45)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή