20 Σεπτεμβρίου 2009

Μίλησαν ξανά οι κατακτητές της Ελλάδος...

Με κύριο χαρακτηριστικό τις αυθόρμητες θερμές εκδηλώσεις εκατοντάδων πιστών στο πρόσωπό του, αλλά και με αιχμηρές αναφορές – μηνύματα κατά
της ειδωλολατρίας (...με αφορμή την επίσκεψή του στον Όλυμπο), κύλησε η δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου σε περιοχές της Ι.Μ. Ελασσόνας, όπου συνοδεύεται από δεκάδες μητροπολίτες.
Νωρίς το πρωί, ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρακολούθησε την ιερατική σύναξη στη Μητρόπολη, και αμέσως μετά επισκέφθηκε και προσκύνησε την Ι.Μ. Αναλήψεως του Σωτήρος Συκέας Δήμου Ποταμιάς, όπου και εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα της μονής. Εκατοντάδες κάτοικοι του Δήμου Ποταμιάς, οι καλόγριες της Μονής, ο δήμαρχος Ποταμιάς κ. Μήσιος και ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Νικ. Παλάσκας (εκ μέρους του νομάρχη Λάρισας) τον υποδέχθηκαν με θέρμη.
ΣΤΗ ΔΕΣΚΑΤΗ
Η επόμενη στάση του κ. Βαρθολομαίου (που συνοδευόταν από το μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Βασίλειο) ήταν στην κωμόπολη της Δεσκάτης Γρεβενών, όπου το κέντρο της είχε κατακλυστεί στην κυριολεξία από άτομα όλων των ηλικιών, που τον υποδέχθηκαν με ζητωκραυγές και χειροκροτήματα, θέλοντας να του σφίξουν το χέρι. Παρόντες ο μητροπολίτης Γρεβενών κ. Σέργιος, ο νομάρχης Γρεβενών κ. Δημοσθ. Κουπτσίδης, ο δήμαρχος Δεσκάτης κ. Μίγκος (που τον προσφώνησαν), ο περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας κ. Λεούδης, ο βουλευτής και πρώην υπουργός κ. Χρ. Φώλιας, η έπαρχος Ελασσόνας κ. Μαμάρα, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Πασχόπουλος, δήμαρχοι του νομού Γρεβενών, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, αιρετοί της
περιοχής, οι στρατιωτικές και πολιτικές αρχές του νομού Γρεβενών, εκπρόσωποι φορέων, κ.ά. Μετά την πανηγυρική υποδοχή, τις προσφωνήσεις των επισήμων και τον ευχαριστήριο λόγο του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας, τελέσθηκε δέηση στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου μετά το τέλος της, ο κ.
Βαρθολομαίος εγκαινίασε την αγιογράφηση του ναού, που έγινε με μεγάλη δωρεά Δεσκατιώτη ομογενή από την Αμερική. Στη συνέχεια, ο Δήμος Δεσκάτης παρέθεσε γεύμα στο κέντρο «Πέτρινο».
ΣΤΟ ΚΕΟΑΧ ΟΛΥΜΠΟΥ
Το απόγευμα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης έτυχε θερμότατης και συγκινητικής υποδοχής στις εγκαταστάσεις του ΚΕΟΑΧ Ολύμπου, στη θέση «Βρυσοπούλες» (στα 1.900 μέτρα), όπου βρίσκεται ο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (τελέσθηκε δέηση). Επιθεώρησε άγημα στρατού και δέχθηκε το ιδιαίτερα θερμό καλωσόρισμα του αρχηγού του ΓΕΣ αντιστράτηγου Φράγκου Φραγκούλη, του διοικητή της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγου Νάση, και του διοικητή των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού κ. Ρουσάκη. Παρόντες στην υποδοχή ακόμη ο αντινομάρχης Λάρισας κ. Γ. Φακής, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Νικ. Κατσαρός, ο δήμαρχος Ολύμπου κ. Γ. Καστανάρας, αιρετοί της περιοχής, φυσιολάτρες, μέλη χιονοδρομικών συλλόγων και επισκέπτες του μυθικού βουνού.
«Ήρθαμε εδώ σε μια περιοχή υψίστου φυσικού κάλλους και μένουμε εντυπωσιασμένοι για ό,τι αντικρίσαμε, αναπνέοντας τον αέρα του Ολύμπου. Εδώ είμαστε μεταξύ ουρανού και γης, αισθανόμαστε πιο κοντά στο Θεό. Στον ένα και μοναδικό Θεό μας, και φυσικά όχι στο
Δία.
Εδώ είναι ο θρόνος του Θεού...», τόνισε ο Πατριάρχης, και συνέχισε: «Συναντώ και πάλι εδώ τον πολύ καλό μου φίλο στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη, που υπηρέτησε και στην Άγκυρα και υπηρετεί την πατρίδα μας από θέση ευθύνης. Θέλω να του ευχηθώ επιτυχία στην αποστολή του, και εύχομαι να υπάρχει πάντα ειρήνη και συναδέλφωση μεταξύ των λαών...».
Προσφωνώντας τον κ. Βαρθολομαίο, ο αρχηγός του ΓΕΣ αντιστράτηγος Φραγκούλης, επισήμανε, ανάμεσα στα άλλα: «Το Πατριαρχείο ζει και θα συνεχίσει να ζει με την αγάπη των πανελλήνων και τη δική σας ξεχωριστή παρουσία. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια για τον Ελληνικό Στρατό, Παναγιώτατε. Όλοι οι Έλληνες είναι στρατευμένοι σε μια ιδέα, που προάγει την ειρήνη, τον πολιτισμό, τις καλές και αγαθές σχέσεις με όλους τους γείτονες. Αυτό, όμως, δεν μεταφράζεται ότι εάν απαιτηθεί, δεν θα δώσει ο Στρατός μας
την αποστομωτική απάντηση στον επιβουλέα. Να ευλογείτε τον Ελληνικό Στρατό, να μας προστατεύει η Χάρη σας για να συνεχίσουμε να είμαστε άξιοι της εμπιστοσύνης των Ελλήνων...».
ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΣΠΑΡΜΟΥ
Παλλαϊκή πανηγυρική υποδοχή επεφύλαξαν στον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως (που έφτασε εκεί αργά το απόγευμα) εκατοντάδες πιστοί από την επαρχία Ελασσόνας και όμορους νομούς, οι οποίοι είχαν κατακλύσει κάθε γωνιά μέσα και έξω από το ιστορικό μοναστήρι.
Ο Εσπερινός που ακολούθησε έγινε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης, ενώ έγινε και η επίσημη ενθρόνιση, δια χειρών του κ. Βαρθολομαίου, του ηγουμένου της Μονής αρχιμανδρίτη π. Νικάνορα Παπανικολάου, με την ατμόσφαιρα να δονείται από το «άξιος –άξιος».
Στο χαιρετισμό του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ανάμεσα στα άλλα, τόνισε με νόημα: «Ήρθαμε στο γηραιό Όλυμπο, όπου οι αρχαίοι πρόγονοί μας εφαντάζοντο την παρουσία των θεών τους. Έχει περάσει πια στην ψυχή του λαού μας το οριστικό τέλος της θλιβεράς παρενθέσεως της ειδωλολατρίας, παρά τας κωμικάς οψίμους προσπαθείας ορισμένων να εγείρουν εσχάτως θέμα αναβιώσεως– όπως την αποκαλούν – θρησκείας των Ελλήνων. Οι Έλληνες έχουν θρησκεία. Όχι το ουδέποτε υπάρξαν δωδεκάθεο, αλλά θρησκεία αληθινή, μεμαρτημένην, ζώσαν, σφριγώσαν, σώζουσα. Με αυτή την αγία πίστη του Χριστού, πορεύονται τις τελευταίες δυο χιλιετίες. Είδαμε ένα εντυπωσιακό παλληκαρόβουνο, που δεσπόζει ηγεμονικώς της Ελληνικής Χερσονήσου και στολίζει με την ωραιότητά του τον τόπο αυτό, τον τόπο του ενός και μόνο Θεού...».
Ακολούθησαν τα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου Τιμίου Προδρόμου.
Στις χθεσινοβραδινές εκδηλώσεις της Ι.Μ. Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου παρευρέθηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Φώτης Γκούπας, ο νομάρχης Λάρισας κ.
Λουκάς Κατσαρός, ο νομάρχης Πιερίας κ. Παπαστεργίου, η έπαρχος Ελασσόνας κ. Μαρία Μαμάρα, ο αρχηγός του ΓΕΣ κ. Φραγκούλης, ο διοικητής της Στρατιάς κ. Νάσης,
ο διοικητής των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού κ. Ρουσάκης, ο δήμαρχος Ολύμπου κ. Καστανάρας, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Πασχόπουλος, κ.ά.
Πηγή:www.eleftheria.gr

Κατακτητές σταματήστε επιτέλους να βρίζετε τους αρχαίους Έλληνες ως ειδωλολάτρες. Καθρέφτη δεν έχετε;
Και οι δόλιες ανακοινώσεις (μέσω χαιρετισμού) με απώτερο σκοπό την κατάσχεση ολοκλήρου του Ολύμπου ας σταματήσουν επιτέλους. Δεν σας φτάνουν αυτά που έχετε -αν και με οθωμανικούς τίτλους ιδιοκτησίας-και δεν τα επιστρέφετε στον λαό;

Και ευτυχώς παραδέχεστε ότι η θρησκεία σας είναι ζώσα. Κάθε ζωντανό ψοφάει κάποια στιγμή...


3 σχόλια:

  1. Ρε,ούτε ένας Έλληνας!
    Ούτε ένας να τον φτύσει;
    Αχ Ελλάδα,που κατάντησες...
    Να προσκυνάς ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. „με αυτή την αγία πίστη του Χριστού, πορεύονται τις τελευταίες δυο χιλιετίες ο Έλληνες“
    λέει ο υβριστής. Και που έφτασαν τώρα; Τι να φταίει άραγε για τα χάλια μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή