27 Νοεμβρίου 2009

Ιδιωτική πτώχευση.Δημοσιεύστε το,φωνάξτε το!


Είχαμε αναρτήσει πέρυσι σχετικά με το Δικαίωμα ιδιωτικής πτώχευσης!!!!
B



ΦΤΑΝΕΙ

λέποντας τις ειδήσεις που δείχνουν την καθημερινή πραγματικότητα στην Ελλάδα, μια σκέψη περνάει απο το μυαλό μου.
"Πού πάμε;" η πιο σωστά, "πού μας πάνε;"
Πρίν πολλούς μήνες, είχα φτιάξει ένα banner που φώναζε, και που συνεχίζει να φωνάζει, αναρτημένο σε πολλά blogs: "Δικαίωμα ιδιωτικής πτώχευσης στον Έλληνα πολίτη"



Ένα δικαίωμα που έχουν οι πολίτες άλλων κρατών, όπως η Αμερική, ο Καναδάς, η Γερμανία και αλλού. Η διαδικασία δεν είναι τόσο απλή στην Γερμανία όσο στον Καναδά (όπου πάς σε δικηγόρο, δίνεις $1000 και ξεμπέρδεψες με τους πάντες), μα είναι δίκαιη.
Πηγαίνεις σε κάποιον δικηγόρο που ασχολείται με αυτά. Σε καλούν στο ειδικό δικαστήριο. Παρουσιάζεις όλα σου τα χρέη ανεξαιρέτως. Ειδοποιούνται οι χρεωστές σου. Ορίζεται νέα ημερομηνία, και η απόφαση είναι:
Επί 6 χρόνια, ο μισθός σου πηγαίνει σε έναν ορκωτό συμβολαιογράφο. Αυτός κρατάει ένα ποσοστό, ανάλογα με την οικογενειακή σου κατάσταση και τον μισθό σου, περίπου 15% συνήθως, και το στέλνει στους χρεωστές σου, στέλνοντας το υπόλοιπο σε σένα, στον λογαριασμό σου στην τράπεζα.
Εάν πείς το δικαστήριο, πώς θα προσπαθήσεις να κάνεις και μια παράπλευρη εργασία, ώστε να δίνεις κάτι παραπάνω στο χρέος σου, ο χρόνος μειώνεται απο 6 σε 4 χρόνια.
Στο διάστημα αυτό, δεν έχεις το δικαίωμα να κάνεις το παραμικρό χρέος. Ούτε κάρτες έχεις η χρησιμοποιείς, ούτε τίποτε. Ότι πάρεις το αγοράζεις τοις μετρητοίς.
Κανένας δεν έχει επίσης το δικαίωμα να σε ενοχλήσει το διάστημα αυτό, είτε τηλεφωνικά, είτε γραπτά είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.
Μετά την παρέλευση αυτού του ορισμένου χρονικού ορίου, λαβαίνεις ένα γράμμα απο το δικαστήριο, πως πλέον είσαι ελεύθερος απο κάθε χρέος, και το όνομά σου σβήνεται αυτόματα απο τον εκάστοτε "Τηρεσία".
Δεν χρωστάς πουθενά και σε κανέναν.

Και ρωτάω λοιπόν εγώ ο άσχετος.
Γιατί οι χώρες αυτές να δίνουν την χρυσή αυτή ευκαιρία στους πολίτες τους, και η Ελλάδα, που παριστάνει την Ευρωπαϊκή χώρα με κάθε τρόπο, είτε λέγεται τιμές προϊόντων είτε ότι άλλο διάολο θέλεις, να μην τους προστατεύει και να μην τους δίνει μια ευκαιρία να ορθοποδήσουν;
Γιατί επιτρέπει στις τράπεζες να κερδοσκοπούν με τόσο αναίσχυντο τρόπο, αφήνοντας ανθρώπους στο δρόμο και στην απόγνωση;
Τι περιμένουν δηλαδή, να αγανακτίσει αυτός ο λαός κάποια μέρα; Γιατί, το ότι θα ξυπνήσει, είναι σίγουρο, ήδη άρχισε να ξυπνάει, το είδαμε και θα το ξαναδούμε.
Είδαμε την οργή του και τα αποτελέσματά της. Πόσο μακρυά θαρρούνε πως μπορούν να πάνε με τον τρόπο αυτό διακυβέρνησης;
ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
δεν είπε ποτέ του σε κάποια ομιλία του, ΕΓΩ ΘΑ ΔΩΣΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ... Κανένας απολύτως. Μόνο σε επιχειρηματίες το δίνουν, για να κάνουν μαϊμούδες πτωχεύσεις απολύοντας κόσμο, και γεμίζοντας τις τσέπες τους, ανοίγοντας καπάκι την επόμενη επιχείρηση στο όνομα της πεθεράς τους και πάει λέγοντας.
Εγώ σαν ΑΑΤΟΝ, το Α! μπε μπα Βλογ! Το μπινελικοδρόμιο.., εσυ ο συνάδελφος Blogger με το δικό σου blog, με την δική σου φωνή, είναι καιρός, ΠΡΕΠΕΙ να το κάνουμε θέμα, πρέπει να ξεσηκώσουμε την κοινή γνώμη να σταματήσει αυτό το κυνήγι των πολιτών.

Όλοι κάνουμε λάθη, όλοι στραβοπατάμε, όλοι έχουμε ατυχίες. Δεν θα μας πάρουν και το σπίτι τα κοράκια κι ο περίγυρός τους.. φτάνει!

Φώναξέ το, διέδωσέ το, όλοι μας έχουμε φίλους που μας διαβάζουν, απο στόμα σε στόμα γίνεται πάντα η καλύτερη διαφήμιση, διαφιμήστε το λοιπόν.
Ενδιαφέρει όλους μας, το σύνολο, είναι δικαιώματα που έχουν συμπολίτες μας σε Ευρωπαϊκά κράτη, άρα δικαιώματα και των Ελλήνων. ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΑ, μην περιμένετε να σας τα δώσουν αυτοί απο μόνοι τους, δεν τους συμφέρει, αυτοί θέλουν να μας πάρουν τα πάντα να μας έχουν σκλάβους. Μάθετε να ζητάτε τα αναφαίρετα δικαιώματά σας. Μάθετε να έχετε γνώμη και πυγμή, και να ζητάτε τα αυτονόητα.

Δεν μιλάμε για μένα η για σένα που δεν χρωστάμε, μιλάμε για δεκάδες χιλιάδων συμπατριώτες μας, που δεν τολμάνε να πιούν έναν καφέ σαν άνθρωποι γιατί χρωστάνε τους πάντες, που δεν έχουν να πάρουν ένα δώρο στο παιδί τους, που δεν έχουν πλέον φίλους η συγγενείς απο τα χρέη, που έχασαν η θα χάσουν το σπίτι τους.. Μιλάμε για το σύνολο, όχι για μεμονωμένες καταστάσεις. Ας ενεργήσουμε λοιπόν συνολικά μια φορά.

Κάποιοι μην πώ τι, θα σκεφτούν αμέσως και θα πούν, σώπα ρε Νίκο, να διαφημίσουμε ένα Banner και μια ιδέα που σκέφτηκες εσύ; Εάν προσέξεις καλά, δεν έβαλα κανένα όνομα που να δείχνει ποιός το έφτιαξε. Φτιάξτε δικά σας Banner Έλληνες, βάλτε και το όνομά σας απο κάτω αν η μισαλλοδοξία είναι τόση και αν αυτό είναι που σας ενδιαφέρει, μα κινηθείτε, μην χάνετε άλλο χρόνο.
Καλό το ενδιαφέρον για τα αδέσποτα ζωάκια, αλά καιρός να δείξουμε λίγο ενδιαφέρον στους ίδιους τους ανθρώπους, και που σε λίγο θα είναι στην ίδια μοίρα, παρέα με τα αδέσποτα.. στους δρόμους και στις γέφυρες απο κάτω..

1 σχόλιο:

  1. Μποτίλια στο πέλαγος27 Νοεμβρίου 2009 στις 8:52 μ.μ.

    Ζω στην Γερμανία εδώ και 35 χρόνια. Θεωρώ το μέτρο της ιδιωτικής πτώχευσης όχι χρυσή ευκαιρία, αλλά αυτονόητη ρύθμιση.
    Αυτό θεσπίστηκε εδώ πριν μερικά χρόνια, όταν είχε αρχίσει να διαφαίνεται ότι η κρίση οδηγεί μεγάλο μέρος της κοινωνίας στην υπερχρέωση.
    Το μέτρο είναι τελείως αυτονόητο, διότι πάντοτε ισχύει το "ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος". Και για να έχει νόημα ο οφειλέτης να συνεχίσει εκούσια την εργασιακή του δραστηριότητα, υπάρχουν δυο στοιχειώδεις προϋποθέσεις:
    1. Οι απολαβές που του απομένουν για να μπορέσει να επιβιώσει, πρέπει να είναι τουλάχιστον κατά 20% άνω του κοινωνικού βοηθήματος, που ισχύει για τους ανέργους.
    2. Να μπορεί να διαβλέπει ένα τέλος της κατάστασης υπερχρέωσης στον ορίζοντα. Η εξαετία είναι διάστημα με ιστορικό προηγούμενο, στο ποσοστό που οι αρχαίοι Εβραίοι είχαν κάθε επτά χρόνια το έτος του Ιωβηλαίου, όπου παραγράφοντο τα χρέη.
    Ας μην θεωρηθεί όμως το συγκεκριμένο μέτρο, παρά τον αυτονόητο χαρακτήρα του, πανάκεια. Οι κοινωνίες χρειάζονται πριν απ' όλα καθεστώτα, που δεν νοθεύουν οι τράπεζες. Με άλλα λόγια απαιτείται αγορά χωρίς νταβατζήδες και στρεβλώσεις, που εξασφαλίζει οικονομική ανάπτυξη και συνθήκες υλικής διαβίωσης σε πλαίσια αξιοπρέπειας για τους πολίτες. Αλλιώς πρόκειται για βούρκο, δομημένο ή μη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή