04 Ιανουαρίου 2010

ΟΙ 8 ΣΤΟΥΣ 10 ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ


ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
ΟΙ 8 ΣΤΟΥΣ 10 ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ
Προσπαθούν να φιμώσουν τους διαφωνούντες, αποκαλώντας τους... ακροδεξιούς!
Μπούμερανγκ της προκύπτει τελικά της κυβέρνησης η «έμπνευση» να νομοθετήσει για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας με όρους... ΜΚΟ και όχι με όρους ευνομούμενης Πολιτείας που πρωτίστως ενδιαφέρεται να δημιουργήσει προϋποθέσεις ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών.
Αυτή η ευκολία με την οποία και σύμφωνα με το κυβερνητικό προσχέδιο νόμου θα αποδίδεται η ελληνική ιθαγένεια, σχεδόν με όρους... «αυτοματισμού», έχει προκαλέσει οξύτατες αντιδράσεις, τις οποίες δεν ανέμεναν το Μαξίμου και το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών, επειδή έχουν και τη διαπλεκόμενη στήριξη των ΜΜΕ των «νταβατζήδων».
Και αυτό φάνηκε και στην «ανοιχτή διαβούλευση», όπου η συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων, περίπου τα οκτώ στα δέκα (!), είναι κάθετα αντίθετα στις κυβερνητικές προθέσεις, κάτι που έχει δημιουργήσει μέγιστη αμηχανία. Μάλιστα έχουν επιστρατευτεί και γνωστά δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, τα οποία βαφτίζουν «ακροδεξιούς» όσους τολμούν (!) να εκφράσουν αντίθετη άποψη απ' την κρατούσα σε κυβέρνηση και πλειοψηφία των διαπλεκόμενων ΜΜΕ!
Είναι δε οι αντιδράσεις τόσο οξείες, ώστε παλιός κι έμπειρος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μάς υπογράμμισε:
«Αυτό το θέμα –τηρουμένων των αναλογιών– μπορεί να μας δημιουργήσει τόσα προβλήματα όσα δημιούργησε στον Σημίτη η “έμπνευση” της μη αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες»!
Περισσότερα...

Σχετικό θέμα: Ανοιχτή επιστολή στους συντρόφους του Κ.Κ.Ε (Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Ιανουαρίου 4, 2010)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου