26 Φεβρουαρίου 2011

“Ευχαριστώ” της Κίνας στην Ελλάδα για τη μεταφορά Κινέζων από τη Λιβύη!

Το ευχαριστώ των Ελλήνων μάλλον δεν πρόκειται να ακουστεί!
Μα πως διάολο έγινε να απεγκλωβίσει με τόση άνεση (το ελληνικό κράτος) τους Κινέζους από τη Λιβύη και αδυνατεί να πράξει το ίδιο για τους Έλληνες;
 
Ο Κινέζος πρωθυπουργός, Γουέν Τζιαμπάο, εξέφρασε σε ευχαριστήρια επιστολή του την ευγνωμοσύνη του στον Έλληνα πρωθυπουργό, σχετικά με τη συμβολή της Ελλάδας στην απομάκρυνση των Κινέζων πολιτών από τη Λιβύη.
 Ο Τζιαμπάο υπογραμμίζει την άμεση ανταπόκριση της ελληνικής κυβέρνησης στο αίτημα της Κίνας για απομάκρυνση των ανθρώπων της από την Λιβύη με την έγκριση του σχεδίου μεταφοράς τους με ναυλωμένα πλοία μέσω Κρήτης, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι κινδύνευσαν πάνω από 30.000 Κινέζοι.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, Γιώργο Α. Παπανδρέου, ο Κινέζος ομόλογός του σημειώνει ότι έδωσε προσωπικά εντολή να συνεργαστούν οι τοπικές και αρμόδιες αρχές με την κινεζική πλευρά, εξαίροντας ταυτόχρονα τους πολίτες του "σπουδαίου ελληνικού έθνους" για τη συμπαράσταση, τα φιλικά αισθήματα προς τον Κινεζικό λαό, και το πνεύμα αλληλοβοήθειας που επέδειξαν σε δύσκολους καιρούς.
Ο Κινέζος πρωθυπουργός σημειώνει στην επιστολή του πως τις επόμενες μέρες θα συνεχιστεί η διαδικασία απομάκρυνσης των Κινέζων πολιτών από την Λιβύη μέσω Κρήτης, ενώ αναμένεται η σύντομη επιστροφή στην πατρίδα τους.
Τέλος αναφέρει πως ελπίζει στη σημαντική υποστήριξη του Έλληνα πρωθυπουργού και της ελληνικής κυβέρνησης, εκφράζοντας ταυτόχρονα και την επιθυμία του για συνάντηση μαζί του σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου