11 Μαρτίου 2011

"Η νίκη είναι κοντά" λέει ο υιός του Καντάφι, Σάιφ αλ-Ισλάμ +ΒΙΝΤΕΟ!


Διαβάστε και δείτε αυτά που δεν γράφει ο ελληνικός τύπος (τουλάχιστον μέχρι στιγμής):

"ΔΕΝ φοβόμαστε το ΝΑΤΟ, την Γαλλία, την Ευρώπη...Δεν θα συνθηκολογήσουμε μπροστά σε τρομοκράτες, ο λαός της Λιβύης ουδέποτε θα καλωσορίσει το ΝΑΤΟ, τους Αμερικανούς, η Λιβύη δεν είναι ένα κομμάτι του γλυκού και εμείς δεν είμεθα Μίκυ Μάους."
λέει ο υιός του Καντάφι, Σάιφ αλ-Ισλάμ

Διαβάστε επίσης: Γι'αυτό πολεμούν τον Καντάφι.



Δείτε πως „μεταφέρει“ την συνέντευξη ο ελληνικός τύπος:


Η ΕΕ δείχνει την έξοδο στον Καντάφι

 Οι δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι ελέγχουν σήμερα την στρατηγικής σημασίας πόλη Ρας Λανούφ, στα όρια της ζώνης που βρίσκεται στα χέρια των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, αλλά οι μάχες συνεχίζονται σε θυλάκους της αντίστασης, σύμφωνα με γιατρούς που βρίσκονται σε επαφή με τους εξεγερθέντες.
"Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίσθηκαν στις χθεσινές συγκρούσεις και είναι πιθανό οι αριθμοί αυτοί να αυξηθούν σημαντικά. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν και άλλοι νεκροί στην περιοχή", δήλωσε ο γιατρός Σάλεμ Λάνγκι στην Μπρέγκα, ανατολικά της Ρας Λανούφ.

"Τα ασθενοφόρα δεν μπορούν να φθάσουν στη Ρας Λανούφ, καθώς ο στρατός έχει αποκλείσει το δρόμο", πρόσθεσε.

 "Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης μάς είπαν ότι εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιοι θύλακοι αντίστασης στη Ρας Λανούφ και ότι διεξάγονται ακόμα μάχες, αλλά για την ώρα ο στρατός ελέγχει την περιοχή", τόνισε η ίδια πηγή.

"Η νίκη είναι κοντά" λέει ο γιος του Καντάφι

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο υιός Καντάφι, Σάιφ αλ-Ισλάμ απείλησε τους εξεγερμένους που ελέγχουν το ανατολικό τμήμα της Λιβύης και απευθυνόμενος σ' αυτούς φώναξε "φτάνουμε" ενώ ισχυρίστηκε ότι "η νίκη μας είναι κοντά".

Τα ανωτέρω δήλωσε σε συνάντηση που είχε με νέους οπαδούς του καθεστώτος. "Απευθύνω μήνυμα στους αδελφούς μας και σε όσους πρόσκεινται σ' αυτούς στο ανατολικό τμήμα της χώρας μας και τους λέω σώστε τους εαυτούς σας γιατί φτάνουμε" δήλωσε ο Σάιφ αλ-Ισλάμ μπροστά σε περίπου εκατό οπαδούς του που τον ζητωκραύγαζαν.

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Σαίφ Αλ Ισλάμ δήλωσε επίσης ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις της Λιβύης ετοιμάζουν στρατιωτική δράση ευρείας κλίμακας για να συντρίψουν την εξέγερση και δεν πρόκειται να παραδοθούν ακόμη και αν οι δυτικές δυνάμεις παρέμβουν στη σύγκρουση.

"Ήρθε η ώρα για απελευθέρωση. Είναι καιρός για δράση. Τώρα δρούμε", είπε ο Σάιφ αλ-Ισλάμ.




Πηγή και ολόκληρο το θέμα > http://www.protothema.gr/world/article/?aid=110174

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου