30 Ιουλίου 2011

«Tώρα αρχίζουν τα δύσκολα*!».



Γράφει ο
Γιώργος Αδαλής

Μαντζούνια, βουντού, χαϊμαλιά και... μπλε χάντρες
Μαντζούνια, βουντού, χαϊμαλιά και... μπλε χάντρες για τη βασκανία είναι τα εργαλεία που χρησιμοποιεί η Ευρώπη για την «δήθεν» διάσωση της Ελλάδας! Πάντως οικονομικά εργαλεία που θα θεραπεύσουν το πρόβλημα ... δεν είναι σε καμία περίπτωση!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, λειτουργεί ως φύλαρχος μιας φυλής κατοίκων της Παπούα-Νέα Γουινέα, που ενώ έχει διαπιστώσει το πρόβλημα, αντί να προσπαθήσει να το λύσει, δίνει ένα μαγικό μαντζούνι στον ... μεγάλο ασθενή, απλά για να δικαιολογήσει την θέση του στην φυλή!!!

«Παραμύθι ολκής» και μάλιστα με έναν... cyber-δράκο, «επιλεκτικώς χρεοκοπημένο», αποτελεί το πακέτο διάσωσης, αφού στην ουσία πρόκειται για την έκτη δόση του προηγούμενου δανείου, που στα μέσα
*! Σεπτεμβρίου η Ελλάδα θα την εκταμιεύσει ως... πρώτη του νέου σχεδίου... Μάρσαλ (τρομάρα τους)!

Για να είμαι ακριβής, από τα 110 δις ευρώ του προηγούμενου δανείου, τα 46 δεν... επροκάναμε να τα λάβομεν!

Ετσι τα μεταφέρουν στην ουσία στο δεύτερο μεγάλο δάνειο και θα τα λάβουμε ως... πρώτη δόση!
Συνεπώς το "καθαρό ποσό " του β` πακέτου είναι κάπου στα 60 δις ευρώ.

Εκεί αν προσθέσετε και τα υπόλοιπα 50 δις ευρώ (περίπου), τα οποία θα προέλθουν από τη συμμετοχή των ιδιωτών, δηλαδή των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιριών, προκύπτει το τελικό νούμερο των 159 δις ευρώ που λένε ότι θα μας δώσουν!

Μόνο που η επιλεκτική χρεοκοπία, πρέπει να ονομάστηκε έτσι από την... «επιλεκτικότατη μνήμη» των Ευρωπαίων και λοιπών τοκογλύφων που προσπαθούν να... μας σώσουν!

Η «επιλεκτική μνήμη» τους κάνει να ξεχνάνε να μας πουν ότι όλα αυτά τα δις, ίσα-ίσα που καλύπτουν της δανειακές μας ανάγκες μέχρι το 2019! Και τίποτε παραπάνω!

Μας λένε ότι στο τέλος του 2014 η Ελλάδα θα αρχίσει και πάλι να δανείζεται από τις αγορές! Ξεχνώντας... επιλεκτικά και πάλι, ότι κάθε χρόνο η Ελλάδα γεννά ελλείμματα και θα τα βρουν μπροστά τους!

- Αν λοιπόν υποθέσουμε ότι για τα επόμενα 10 χρόνια θα πάμε άριστα ως οικονομία, θα δημιουργήσουμε ένα νέο έλλειμμα της τάξης των 180 με 200 δις ευρώ!

- Αν πάμε μέτρια θα δημιουργήσουμε ένα έλλειμμα 300 δις ευρώ και

- Αν πάμε χάλια... όχι πολύ χάλια... απλά χάλια, θα δημιουργήσουμε ένα έλλειμμα που θα ξεπερνά τα 400 δις!

Γι αυτό δεν μιλάει κανείς!

Η Ελλάδα, ως μέλος της ζώνης του Ευρώ δεν έχει δικό της νόμισμα. Μας έβαλαν λοιπόν να κάνουμε μια «εσωτερική υποτίμηση», ρίχνοντας τα επίπεδα μισθών και συντάξεων σε επίπεδα προ του 1995!

«Επιλεκτικά» όμως ξέχασαν να μας πουν, ότι αυτό είναι (μόνο) το ένα μέρος της εσωτερικής υποτίμησης που προβλέπουν οι οικονομικές θεωρίες!

Για να έχει αντίκρισμα όλο αυτό θα έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει το άλλο μέρος ! Θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει η μείωση των τιμών των διαρκών καταναλωτικών αγαθών (είδη πρώτης ανάγκης) !

Όπως θα έπρεπε να έχει ήδη ξεκινήσει, η προσέλκυση νέων επενδύσεων με την πάταξη της γραφειοκρατίας και η ελάφρυνση των δανειακών υποχρεώσεων των πολιτών από έμμεσους φόρους.

Με δεδομένο ότι η βενζίνη καλπάζει, το ρεύμα και το νερό είναι στα ύψη, οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ θυμίζουν... μπουτίκ των Παρισίων, τι σόι εσωτερική υποτίμηση είναι αυτή;

Όταν ο πραγματικός πληθωρισμός (και όχι αυτός που μαγειρεύουν), τρέχει με ρυθμούς απίστευτους, και το «καλάθι της νοικοκυράς» έχει γίνει... άφαντο, τότε ο καθένας αναλαμβάνεται ότι έχουμε μπροστά μας μια προσπάθεια οικονομικής εξαθλίωσης των Ελλήνων πολιτών. Τίποτε παραπάνω! Διότι όλοι γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα, έχουν εντέχνως καταργηθεί ΟΛΟΙ οι μηχανισμοί ελέγχου και επαναπροσδιορισμού των τιμών στην αγορά! Όπως γίνεται για παράδειγμα με τα οπωροκηπευτικά, όπου ακόμη και εκεί που υπάρχει διατίμηση, φρόντισαν να καταργήσουν την εποπτεία εμπορίου με αποτέλεσμα να υπάρχει πλήρη ασυδοσία στην αγορά!

Και μιας και μιλάμε για οπωροκηπευτικά, επί της ουσίας, όπως οι πατεράδες μας μετέφεραν σε εμάς το «αγγουράκι Βρυξελλών» των 340 δις χρέους, που τρώμε σήμερα, έτσι σήμερα, πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτό θα μεταφέρουμε το αγγουράκι στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας.

Δυστυχώς όμως, ούτε αυτό είναι αλήθεια!

Το αγγουράκι Βρυξελλών ΕΠΙΝΟΗΘΗΚΕ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ και ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ για να το φάει η παρούσα γενιά. Όχι η επόμενη!

Και αν κάποιος πιστεύει ότι θα περάσει η μπόρα και κάποιοι απόγονοι μας από το κοντινό μέλλον θα... «πληρώσουν το μάρμαρο» ... πλανώνται πλάνην οικτράν!

Οσο για τον ενθουσιασμό του Πρωθυπουργού, και του υπουργικού συμβουλίου, έχω να τους πω ότι οι Μικρασιάτες συνηθίζουν να λένε... «ταχιά κλαίν(ε)»!

λέποντας τον κ. Μόσιαλο σε συνέντευξη του, από τα λεγόμενά του συμπέρανα ότι ο ιστορικός του μέλλοντος πρέπει να ... κατατάξει την επιτυχία τους, κάπου ανάμεσα στην Επανάσταση του 1821 και στην περιφανή νίκη μας κατά των Ιταλών στο έπος του 1940!

Αν το πιστεύουν αυτό, τότε ας ορίσουν και μια τρίτη Εθνική Επέτειο, αυτή της 22ης Ιουλίου 2011, και να προσθέσουμε ακόμη μια αργία στο Δημόσιο!

Αν πιστεύουν ότι η Ευρώπη κέρδισε τους κερδοσκόπους και το ευρώ την γλύτωσε, ας βγουν να το πουν καθαρά ! Γιατί δεν το λένε; Πολύ απλά, διότι όπως λέει και το γνωστό άσμα «τώρα αρχίζουν τα δύσκολα».

Περιμένετε να δείτε τη νέα δανειακή σύμβαση και τα ξαναλέμε!

Και αν είχα έστω την παραμικρή ελπίδα ότι το παρόν πολιτικό προσωπικό στη χώρα μας θέλει και μπορεί να κάνει ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, θα το έλεγα ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !

Θα δείτε ότι και το 2014, και το 2021 , πάλι τα ίδια θα λέμε... πάλι τα ίδια θα γράφουμε! Και όσα χρόνια κυβερνούν την Ελλάδα πέντε αποτυχημένες οικογένειες, τόσο ο ορίζοντας της χώρας μας θα μικραίνει!

Τόσο το μέλλον μας θα έχει... κοντά ποδάρια!

http://www.adalis.gr/article.asp?id=6526&type=8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου