30 Ιουλίου 2011

Δεν δικαιούστε λαμόγια να θέλετε φωτογραφίες δίπλα στις Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες Πόλο!

[...42χρονος ικανότατος προπονητής, κάτοχος χρυσού μεταλλίου σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα και ασημένιου σε Ευρωπαϊκό, πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ, ψάχνει για δουλειά. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6944…]


Θα είναι τεράστιο λάθος των Παγκόσμιων Πρωταθλητριών και του Προπονητή τους,ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΩΝ!,να δεχτούν τα...συγχαρητήρια από τους προδότες που λυμαίνονται και ξεπουλούν την ΠΑΤΡΙΔΑ.
Φτύστε τους κατάμουτρα και περιφρονείστε τους!Είναι το μόνο που τους αξίζει...
Δεν δικαιούνται να θέλουν να σας σφίξουν τα χέρια!
Δεν έχουν κανένα δικαίωμα,αυτοί που μέχρι χθες σας έφτυναν εσάς κατάμουτρα,που ούτε καν σας ήξεραν,που σας κλέβουν το μέλλον σας,σήμερα να θέλουν να σας κλέψουν ακόμα και τη ΔΟΞΑ ΣΑΣ...!

ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ...
  
[...«Το κάναμε για μας για αυτή την υπέροχη παρέα που έχουμε φτιάξει και για την πατρίδα μας. Είναι λογικό όμως να μας απασχολεί σχεδόν άμεσα η επόμενη μέρα. Πολλά κορίτσια παραμένουν αδιόριστα, ενώ άλλες όπως για παράδειγμα η Αγγελική Γερόλυμου πληρώνει το…κράτος, για τη θέση που είχε κερδίσει με το σπαθί της μέσω των αθλητικών κριτηρίων. Ήδη έχει αναγκαστεί από την προετοιμασία και για τους αγώνες να πάρει άδεια έξι μηνών ανευ αποδοχών ! Όσο για τις νεώτερες κοπέλες είναι άγνωστο αν θα διοριστούν κάποια στιγμή» λέει με πίκρα (μετά από δική μας παρότρυνση, καθώς δεν ξεκινήσαμε την κουβέντα με γκρίνια, αλλά δεν μπορούσαμε να κρύψουμε ένα τόσο σοβαρό θέμα) στο Sport24.gr ο προπονητής του θριάμβου Γιώργος Μορφέσης που επίσης παραμένει αδιόριστος καθηγητής και είναι στον αέρα!...]


Ο Γιώργος Μορφέσης στο Sport24.gr - Πόλο - SPORT 24

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής και χρυσός προπονητής της Εθνικής ομάδας πόλο Γυναικών μίλησε στο Sport24.gr Γγια τον μεγάλο θρίαμβο στη Σανγκάη, δεν ξέχασε τα προβλήματα και έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλους για τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα.

42χρονος ικανότατος προπονητής, κάτοχος χρυσού μεταλλίου σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα και ασημένιου σε Ευρωπαϊκό, πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ, ψάχνει για δουλειά. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6944…

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας ; Όχι, απλά αυτή θα μπορούσε να είναι η επόμενη μέρα του Γιώργου Μορφέση, αρχιτέκτονα της χρυσής ομάδας πόλο των γυναικών, που μας έκαναν και πάλι εθνικά υπερήφανους με την κατάκτηση της κορυφής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Σαγκάης.
Το αύριο είναι αυτό που απασχολεί τον ικανότατο τεχνικό, τους συνεργάτες του και τα κορίτσια του, λίγες ώρες μόλις μετά το μεθύσι με την κατάκτηση της κορυφής του κόσμου. Πρώτη ελληνική εθνική ομάδα (σε επίπεδο ανδρών-γυναικών) που καταφέρνει κάτι ανάλογο. Όπως πρώτη ήταν που έφερε Ολυμπιακό μετάλλιο (ασημένιο) σε ομαδικό άθλημα το 2004 και πρώτη γυναικεία εθνική ομάδα που πήρε μετάλλιο (ασημένιο) σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, πέρυσι στο Ζάγκρεμπ.
«Το κάναμε για μας για αυτή την υπέροχη παρέα που έχουμε φτιάξει και για την πατρίδα μας. Είναι λογικό όμως να μας απασχολεί σχεδόν άμεσα η επόμενη μέρα. Πολλά κορίτσια παραμένουν αδιόριστα, ενώ άλλες όπως για παράδειγμα η Αγγελική Γερόλυμου πληρώνει το…κράτος, για τη θέση που είχε κερδίσει με το σπαθί της μέσω των αθλητικών κριτηρίων. Ήδη έχει αναγκαστεί από την προετοιμασία και για τους αγώνες να πάρει άδεια έξι μηνών ανευ αποδοχών ! Όσο για τις νεώτερες κοπέλες είναι άγνωστο αν θα διοριστούν κάποια στιγμή» λέει με πίκρα (μετά από δική μας παρότρυνση, καθώς δεν ξεκινήσαμε την κουβέντα με γκρίνια, αλλά δεν μπορούσαμε να κρύψουμε ένα τόσο σοβαρό θέμα) στο Sport24.gr ο προπονητής του θριάμβου Γιώργος Μορφέσης που επίσης παραμένει αδιόριστος καθηγητής και είναι στον αέρα!

«Αν τον Απρίλιο δεν καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα είναι αποτυχία, τότε εγώ λογικά θα φύγω. Δεν έχω αγκαλιάσει καμία καρέκλα και ούτε με ενδιαφέρει αυτή. Η δουλειά μου και τα κορίτσια είναι ο στόχος μου. Αν λοιπόν φύγω, την επόμενη κιόλας μέρα θα ψάχνω για δουλειά, έστω και με πτυχίο και με μετάλλια. Αυτή είναι η πραγματικότητα και επειδή υπάρχει και ο ψυχισμός στη ζωή δεν μπορούμε να μην τα σκεφτόμαστε» επισημαίνει πολύ εύστοχα η ήρεμη δύναμη της εθνικής ομάδας Γιώργος Μορφέσης, που το 2009 πήρε εν λευκώ την ομάδα και την εντολή από τον ισχυρό άντρα της ελληνικής ομοσπονδίας κολύμβησης, Δημήτρη Διαθεσόπουλο που «φώναζε» είναι αλήθεια νωρίτερα για την επιβεβλημένη ανανέωση.

«Φτιάξε μια νέα ομάδα μου είπαν το 2009 και ήταν μια αλλαγή σελίδας μετά το Πεκίνο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες αφού επτά παίκτριες αποχαιρέτησαν οριστικά την ομάδα. Επιλογές είναι αλήθεια πως δεν υπάρχουν σε βαθμό όπως σε άλλες χώρες, όμως το σημαντικό είναι πως όλα τα κορίτσια που έρχονταν στην εθνική έδιναν και την ψυχή τους γι’ αυτήν. Και ας είχαν προβλήματα και ς ήταν πολλές απλήρωτες για μήνες από τους συλλόγους τους. Είπαμε έπαιζαν για αυτή την ομάδα, για εμάς για την Ελλάδα.

Αυτό το υπέροχο κλίμα που έχουμε μέσα στην ομάδα και εκεί απορροφάμε και όλους τους κραδασμούς από τις κρίσεις που μπορεί και παρουσιάζει κατά καιρούς μια οικογένεια όπως η δική μας, είναι το μυστικό της επιτυχίας. Έτσι κάναμε μετά την αποτυχία στο Φίνα Κάπ και αμέσως συνεχίσαμε με τον ίδιο ζήλο, χωρίς να βγάλουμε προς τα έξω γκρίνιες και προβληματισμούς. Κάπως έτσι αυτή η ομάδα έχει φτάσει να έχει αυτή τη διάρκεια και να είναι μόνιμα στα μετάλλια στις μεγάλες διοργανώσεις» επισημαίνει ο ομοσπονδιακός τεχνικός που χαμογελά πικρά όταν του θυμίζουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία της ΦΙΝΑ (αν και το κάνουν σιγά σιγά και άλλες ομοσπονδίες για να…βολέψουν θέσεις) που θέλει και την Παγκόσμια πρωταθλήτρια να περνάει από το πιο δύσκολο προολυμπιακό τουρνουά της ευρωπαϊκής ζώνης για πρόκριση στους Ολυμπιακούς.

«Είναι αξιοπερίεργο, όπου οι καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες ικανές για μετάλλιο, θα μπούμε στη διαδικασία προολυμπιακού για 3-4 θέσεις, όταν θα έχει περάσει η διοργανώτρια Βρετανία, η Κίνα σχεδόν χωρίς αντίπαλο στην Ασία, η Αυστραλία ή η Νέα Ζηλανδία και εδώ δεν εξαργυρώνει το χρυσό μετάλλιο η Παγκόσμια πρωταθλήτρια. Γι’ αυτό για μας οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι το προολυμπιακό τουρνουά, εκεί είναι όλα τα λεφτά. Η πίεση και το άγχος εκεί θα είναι μεγάλο και πρέπει να τα καταφέρουμε» λέει ο Γιώργος Μορφέσης που χάρηκε και αυτός με τους πανηγυρισμούς των κοριτσιών στο βάθρο, όπου θύμιζαν νεανική παρέα από πενταήμερη εκδρομή, όταν λίγη ώρα πριν είχαν απίστευτη ωριμότητα και καθαρό μυαλό στον τελικό.

«Μην ξεχνάμε ότι είναι παιδιά και αξίζουν να διασκεδάζουν. Την ώρα του αγώνα ήταν άψογες όπως πάντα και ήταν λογικό να πανηγυρίσουν πιο χαλαρά πλέον στο βάθρο. Χαίρομαι ειλικρινά για αυτές, που έχουν μια απίστευτη χημεία και έχουν δέσει οι παλαιές με τις νεώτερες, κάτι που βγαίνει και στο νερό» επισημαίνει ο κόουτς που αρνήθηκε ευγενικά να μας δώσει ένα χαρακτηριστικό για κάθε μια από τις 13 κοπέλες του, με την αγωνία μήπως αδικήσει κάποια. Αλλωστε και ένας πατέρας, δεν ξεχωρίζει τα παιδιά του, έτσι δεν είναι ;

Ο ίδιος στο προσωπικό του ημερολόγιο από τη Σαγκάη, τι κρατάει: «Μα τις απίστευτες στιγμές στον τελικό που εύχομαι να μπορέσει να ζήσει ο κάθε αθλητής και ο κάθε προπονητής. Επίσης το γεγονός πως για να πετύχουμε κάτι τέτοιο, τα κορίτσια έδειξαν απίστευτη αυταπάρνηση, πειθαρχία και συνεργασία. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για 13 διαφορετικές προσωπικότητες και χαρακτήρες, αλλά όλες παραμέρισαν τους εγωϊσμούς και τα προβλήματα για το καλό του συνόλου και μέσα από αυτό ήρθε η επιτυχία. Είναι πολύ σημαντικό πως η ομάδα παραμένει αυτά τα χρόνια σε υψηλό επίπεδο και δείχνει πόσα μπορούμε να κάνουμε όταν είμαστε ενωμένοι εμείς οι Έλληνες.
Μακάρι να εμπνεύσουμε σε αυτή τη δύσκολη ώρα της χώρας μας, τους πολιτικούς, τους απλούς πολίτες, όλους ώστε να προσπαθήσουν να δουλέψουμε ομαδικά με στόχο το κοινό καλό. Τότε θα είμαστε όλοι κερδισμένοι. Θα είναι χαρά μας το δικό μας ερασιτεχνικό άθλημα και αυτή η προσπάθεια να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους πολλούς» καταλήγει ο Γιώργος Μορφέσης.

Κόουτς από το στόμα σου και στων αρμοδίων το…αυτί. Οποιοι και αν είναι αυτοί. Μακάρι.

SPORT 24

Σχετικό θέμα:

Παγκόσμιο στο πόλο γυναικών!Για την ΕΛΛΑΔΑ και μόνο...λαμόγια παγκοσμιοποιητές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου