27 Μαρτίου 2013

ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΣΑΡΡΗΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ



Ευθύνες στον Υπουργό Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή, καταλογίζει ο Πρόεδρος της Μαρφίν Investement Group, Αντρέας Βγενόπουλος, για τη σημερινή κατάσταση στην Κύπρο. Σε συνέντευξη του στον Σκάι Ελλάδος και στον Νίκο Ευαγγελάτο, είπε χαρακτηριστικά ο Αντρέας Βγενόπουλος αναφερόμενος στον Υπουργό Οικονομικών είπε ότι δεν ξέρει τι του γίνεται.

Σύμφωνα με τον κ. Βγενόπουλο, οι χειρισμοί που έγιναν από την κυπριακή πλευρά ήταν κωμικοτραγικοί και η Κύπρος «πλήρωσε το τίμημα της ανεπάρκειας ενός διαπλεκόμενου πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου».
Ο πρόεδρος της MIG δήλωσε ότι «δεν υπάρχει σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της κατάστασης, γίνονται σπασμωδικά μέτρα από ανεπαρκείς ανθρώπους, που τώρα μάλιστα είναι και φοβερά κουρασμένοι»
Σύμφωνα με τον κ. Βγενόπουλο «δεν έχει πειστεί κανένας οτι υπάρχει άνθρωπος στην Κύπρο που ξέρει τι του γίνεται» και σημείωσε ότι τα περιοριστικά μέτρα στις τράπεζες μπαίνουν στην τύχη.
Τόνισε ότι το μόνο πρόβλημα της Κύπρου δεν είναι ο διογκωμένος τραπεζικός τομέας, αλλά είναι εύκολο να κατηγορήσει κανείς τις τράπεζες.
Μάλιστα, είπε πως «Ο κ. Χριστόφιας είπε ‘ναι’ στο κούρεμα των ομόλογων και κατέστρεψε τις τράπεζες».
Όπως είπε, από το 2009 είχε κάνει διαβήματα στις κυπριακές αρχές ζητώντας αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο των τραπεζών, κάτι που αρνήθηκαν
Χαρακτηριστικά δήλωσε «με κράτησαν εγκλωβισμένο στην Κύπρο, χωρίς καμία αλλαγή του θεσμικού πλαισίου» και τόνισε ότι αναγκάστηκε να φύγει, γιατί η τράπεζα είχε υποστεί δυσφήμηση από τις αρχές και έχανε τις καταθέσεις. Τόνισε μάλιστα ότι «μας δυσφήμισαν για να πάρει η τράπεζα Κύπρου τις καταθέσεις μας».
Αναφορικά με το δάνειο στη Μονή Βατοπεδίου, που κάποιοι το χαρακτήρισαν επισφαλές, ο κ. Βγενόπουλος είπε ότι το μοναστήρι έγινε πελάτης της τράπεζάς του 2,5 χρόνια πρν το υποτιθέμενο σκάνδαλο ενώ υποστήριξε ότι είναι «τερατώδη» ψέματα οι κατηγορίες γύρω από το ζήτημα αυτό.
ΠΗΓΗ http://www.sigmalive.com/news/greece/37426

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου