11 Απριλίου 2013

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΑ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ .



ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΑ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ 

ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ .


KliridisPetros01


Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στο πανελλήνιο η απάντηση του γενικού εισαγγελέα της Κύπρου σε ερώτηση του δημοσιογράφου Χρύσανθου Τσουρούλη, για το επίμαχο θέμα της αναστολής ποινικής δίωξης του υιού του, Χριστόδουλου Κληρίδη, που αποκάλυψε η εφημερίδα “Εθνος της Κυριακής”. Δικαιολόγησε δε την παράνομη πράξη του, με τον ισχυρισμό ότι το έχει κάνει και για άλλα παιδιά… Σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα στο Προεδρικό Μέγαρο είναι βαρύ για το γενικό εισαγγελέα, ο οποίος φέρεται να “εξυπηρέτησε” και άλλα συγγενικά του πρόσωπα, όπως και πολιτικούς.
Δεν αισθάνεται καμία ντροπή για την αναστολή ποινικής δίωξης του γιου του, δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην Εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, 60 ΛΕΠΤΑ. Ο κ. Κληρίδης παραδέχθηκε επίσης ότι την Παρασκευή το πρωί, πριν το κρίσιμο Eurogroup, τον ενημέρωσαν από το Υπουργείο Οικονομικών ότι ετοιμάζεται νομοσχέδιο για κούρεμα καταθέσεων. Μίλησε επίσης για την κατάσταση των τραπεζών, για την ερευνητική επιτροπή για την οικονομία καθώς και για το τι μέλλει γενέσθαι.
Σε ότι αφορά την αναστολή ποινικής δίωξης μέλους της οικογένειας του, ο Γενικός Εισαγγελέας δήλωσε στον Κύπριο δημοσιογράφο ότι το έχει κάνει με πλήρη συνείδηση και με πλήρη διαφάνεια και δεν αισθάνεται καμία ντροπή. «Δεν αισθάνομαι ότι έχω κάνει ηθικό παράπτωμα», σημείωσε. Πρόσθεσε ότι αν ήθελε να το καλύψει, θα μπορούσε εύκολα να το κάνει. Υποστήριξε παράλληλα ότι έχει βοηθήσει πάρα πολλά παιδιά και δεν δικαιολογείτο να μην το κάνει για το δικό του παιδί μόνο και μόνο επειδή πρόκειται για το παιδί του.
Οποιεσδήποτε αιχμές υπάρχουν για κάλυψη, είναι για να δημιουργούνται εντυπώσεις, είπε ο Γενικός Εισαγγελέας, αφήνοντας αιχμές για το άτομο που το δημοσίευσε, τη χρονική στιγμή του το έκανε. «Σήμερα δεν αποτελεί καν αδίκημα», το παράπτωμα που βαραίνει το γιο του, είπε ο κ. Κληρίδης, προσθέτοντας ότι «καμιά συνεπεία δεν θα είχε για το παιδί μου ακόμα και αν οδηγείτο στα δικαστήρια».
Κούρεμα καταθέσεων: Σε ότι αφορά την απόρριψη του κουρέματος των καταθέσεων από τη βουλή, την πρώτη φορά, ο κ. Κληρίδης δήλωσε ότι «δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι η Βουλή ενήργησε λάθος».
«Δεν γνώριζα για την πραγματική κατάσταση των τραπεζών»: Σε ό,τι αφορά την κακή κατάσταση των τραπεζών, ο κ. Κληρίδης δήλωσε ότι δεν γνώριζε την πραγματική κατάσταση των τραπεζών, προσθέτοντας ότι «μπορεί να είμαι και αδικαιολόγητος για την άγνοια μου αλλά μέχρι και τις τελευταίες μέρες δεν γνώριζα». Σημείωσε ότι ελάχιστοι γνώριζαν το ποσό των 9 δις του ELA
«Ο ΔΚΤ επιφορτισμένος να εξυπηρετεί την πατρίδα του»: Αναφερόμενος στον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ο κ. Κληρίδης είπε ότι, ο Διοικητής είναι επιφορτισμένος να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πατρίδας του, όντας μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
«Στα πρόθυρα πτώχευσης»: Είμαστε στα πρόθυρα πτώχευσης, είπε ο ΓΕ, σημειώνοντας ότι το «κούρεμα» προέκυψε ξαφνικά. Πρόσθεσε ότι στο ΥΠΟΙΚ γνώριζαν για το κούρεμα και κληθήκαμε την Παρασκευή να ετοιμάσουμε νομοσχέδιο. Τόνισε δε ότι υπάρχει νομική κάλυψη για το κούρεμα, επαναλαμβάνοντας την προειδοποίηση ότι υπάρχει κίνδυνος, η Κύπρος να κηρύξει πτώχευση. Αν προκύψει στάση πληρωμών, τότε, η Κύπρος θα πάει αιώνες πίσω, είπε χαρακτηριστικάο κ. Κληρίδης.
«Η ασυνεννοησία φόρτωσε στο λαό 4 δις»: Πρόσθεσε ότι επιβάλλεται συνεργασία μεταξύ Διοικητή Κεντρικής και Κυβέρνησης και ότι η ασυνεννοησία που υπήρχε φόρτωσε στο λαό 4 δις. Εναντίον του διορισμού ποινικού ανακριτή Σωστή χαρακτήρισε, ο Γενικός Εισαγγελέας, την απόφαση για σύσταση ερευνητικής επιτροπής για την οικονομία σε αυτό στάδιο για να ερευνήσει τα γεγονότα και τις αποφάσεις που οδήγησαν την οικονομία σε αυτή τη συμφορά. Τάχθηκε εναντίον του διορισμού ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, εξηγώντας ότι δεν υπάρχει προς το παρόν ποινικό αδίκημα για να διερευνηθεί Ποινικοί ανακριτές, είπε, είναι όλοι οι αστυνομικοί. Ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής είναι κάποιος που δεν είναι αστυνομικός και του δίδεται αυτή η εξουσία, πρόσθεσε ο κ. Κληρίδης, αναφέροντας ότι εφόσον εντοπιστούν ποινικές ευθύνες καλύτερο θα ήταν να το αναλάβει η ίδια η αστυνομία. Ο κ. Κληρίδης είπε επίσης ότι η έρευνα πρέπει να ολοκληρωθεί σε 6 μήνες, προσθέτοντας ότι τα πορίσματα των ερευνητικών επιτροπών δεν είναι δεσμευτικά αλλά έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα.
Στην πορεία αναμένεται να φανούν τα κολάσιμα αδικήματα και η διαπλοκή, που οποία μάλλον θα είναι στο χώρο των τραπεζιτών και όχι των πολιτικών, είπε ο κ. Κληρίδης. Η σημερινή τραγική κατάσταση οφείλεται, σύμφωνα με τον ΓΕ, στη διστακτικότητα λήψης αποφάσεων και σε λανθασμένες αποφάσεις και κυρίως σε έλλειψη επαγγελματικότητας στη λειτουργία των τραπεζών.
Διαγραφές χρεών: Σε σχέση με τις διαγραφές χρεών, ο κ. Κληρίδης είπε ότι πρέπει να εξετάζονται και να μην καταλήγουμε σε βιαστικά συμπεράσματα. Πρόσθεσε ότι δεν σημαίνει ότι όποιου το όνομα αναγράφεται σε κάποια λίστα, έκανε και κάτι επιλήψιμο.
Παράδοση κυριαρχίας: Μια μορφή απώλειας κυριαρχίας υπάρχει από τη στιγμή που μπήκαμε στην ΕΕ, είπε ο ΓΕ, αναφερόμενος σε ενδεχομένη παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας που προκύπτει από το μνημόνιο. Ακόμα και μια διακρατική συμφωνία να κάνεις, από την ώρα που δεσμεύεσαι, υπάρχει κάποια μορφή απώλεια κυριαρχίας, είπε.
«Θέλουν απλά να πάρουν πίσω τα χρήματα τους»: Λανθασμένη τοποθέτηση χαρακτήρισε την άποψη ότι οι ευρωπαίοι δεν θα μας αποδεσμεύσουν ποτέ, επειδή θέλουν να βάλουν χέρι στα κοιτάσματα του ΦΑ. Ο κ. Κληρίδης είπε ότι η τρόικα επιθυμεί να πάρει πίσω τα χρήματα της.
Μετατροπή θυγατρικών παραρτήματα: Κάκιστη συμφωνία χαρακτήρισε ο Γενικός Εισαγγελέας την μετατροπή των θυγατρικών σε παραρτήματα. Ευθύνες φέρουν και οι τράπεζες και οι εποπτικές αρχές, δηλαδή η ΚΤ, είπε ο κ. Κληρίδης. Καταλήγοντας εξέφρασε τη θέση ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες, διαφορετικά θα είμαστε ανάξιοι.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΕξοργισμένοι είναι πολλοί πολίτες μετά και τη δημοσιοποίηση υπόθεσης που αφορούσε αναστολή δίωξης του υιού του Γενικού Εισαγγελέα, την οποία αποφάσισε ο ίδιος ο πατέρας του. Η υπόθεση ως γνωστόν είχε να κάνει με τροχαία παράβαση του υιού του Εισαγγελέα. Ωστόσο το όλο θέμα δημιούργησε έντονες αντιδράσεις εντός των πολιτών, οι οποίοι αισθάνονται έντονα αδικία και καθόλου ισονομία.Η «Κ» δέχτηκε αρκετά παράπονα από πολίτες, οι οποίοι σημείωναν το αυτονόητο, ότι οι ίδιοι ενώ καταγγέλθηκαν από την Αστυνομία δεν έτυχαν της ίδιας μεταχείρισης ή ότι δεν βρήκαν «αυτιά ανοικτά» είτε στους υπεύθυνους αξιωματούχους του Σώματος είτε του αρμόδιου υπουργείου, παρά τις όποιες εξηγήσεις και δικαιολογίες έδωσαν.
Αξιοσημείωτη ωστόσο είναι η ιστορία μιας νεαρής εγκύου γυναίκα, η οποία κατήγγειλε συγκεκριμένο περιστατικό, και το οποίο φαίνεται να συνέβαλε δυστυχώς και στην διακοπή της εγκυμοσύνης της.
Το περιστατικό, σύμφωνα με την καταγγελία της Κύπριας γυναίκας (τα στοιχεία της οποίας η «Κ» κατέχει), συνέβηκε στις 29 Ιανουαρίου 2012 στη Λεωφόρο Αρχαγγέλου. Η γυναίκα, στο δεύτερο μήνα εγκυμοσύνης, είχε αιμορραγία και αφού επικοινώνησε με τον γιατρό της, της είπε ότι έπρεπε να μεταβεί εσπευσμένα στην κλινική. Καθ’ οδόν προς την κλινική, την σταμάτησε Αστυνομικός, ο οποίος της ανέφερε ότι παραβίασε το όριο ταχύτητας και από 50χλμ έτρεχε 79χλμ. Αναστατωμένη η οδηγός, του εξήγησε κλαίγοντας τι συμβαίνει, ότι είναι έγκυος, ότι έχει αιμορραγία και ότι μεταβαίνει στην κλινική. Σημείωσε πως δεν έχει κανένα βαθμό ποινής και ότι πάντοτε οδηγεί σύμφωνα με τους κανονισμούς, και στην προκειμένη υπήρχε σοβαρός λόγος. Ο Αστυνομικός ωστόσο με πλήρη απάθεια απάντησε στη νεαρή γυναίκα «δεν με ενδιαφέρει».
Η παραπονούμενη όπως εξήγησε στην «Κ» κατέχει όλα τα στοιχεία που καταδεικνύουν του λόγου το αληθές. Μάλιστα η ίδια προχώρησε και σε γραπτή επιστολή προς τον Αρχηγό Αστυνομίας, χωρίς όμως να λάβει απάντηση (!) Η νεαρή γυναίκα αρνήθηκε να πληρώσει το πρόστιμο «όχι γιατί το ποσό ήταν υπερβολικό αλλά διότι ήθελα να πω τα γεγονότα στους ανώτερους του Αστυνομικού και γιατί όχι και στο Δικαστήριο», δήλωσε στην «Κ» και πρόσθεσε: «η Αστυνομία οφείλει να προστατεύει τους πολίτες και να τους σέβεται και να αναγνωρίζει πότε κάποιος πολίτης ψεύδεται ή όχι. Ο Αστυνομικός το λιγότερο που έπρεπε να επιδείξει θα ήταν κατανόηση για να μην πω ότι λογικά θα έπρεπε να με είχε συνοδεύσει στην κλινική».
Πάντως η «Κ» εξ’ αφορμής της ανωτέρω καταγγελίας, σημειώνει τις πολλές περιπτώσεις όπου τα αστυνομικά όργανα επιδεικνύουν «υπέρμετρο ζήλο» στα καθήκοντα τους, αποφεύγοντας να «κρίνουν ορθά», πότε πρέπει να προχωρούν σε καταγγελία και πότε σε παρατήρηση ή και πότε να ενεργούν διαφορετικά, όπως στην περίπτωση της εγκύου. Διότι η ουσία στην Νομοθεσία δεν είναι «μόνο το γράμμα αλλά και το πνεύμα του Νόμου», το οποίο τα αστυνομικά όργανα οφείλουν να αντιλαμβάνονται και να εφαρμόζουν». (Τ.Π.)
ΠΗΓΗ http://mignatiou.com/2013/04/%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1/

Read more: http://mignatiou.com/?p=1163#ixzz2Q8w4HAzM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου