16 Απριλίου 2013

ΦΕΡΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ!


Φέρτε τις αποζημιώσεις και τα υποβρύχια! Οι Γερμανοί και το "χρέος" των τριών υποβρυχίων






Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου έχει φουντώσει για τα καλά τις τελευταίες ημέρες. Σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του δημοσιογράφου-λαογράφου Γιώργου Λεκάκη που μπορείτε να διαβάσετε στο Onalert,θα διαπιστώσετε ότι οι Γερμανοί μας χρωστάνε και κάμποσα αρχαία που άρπαξαν κατά τη διάρκεια της κατοχής. Και ο λογαριασμός δεν τελειώνει εδώ. Τα τελευταία χρωστούμενα είναι εξίσου σημαντικά και μας έχουν κοστίσει πολλά. Αναφερόμαστε στα υποβρύχια τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ που η Ελλάδα -θα επαναλάβουμε για πολλοστή φορά- έχει πληρώσει πάνω από δύο δις αλλά δεν έχει παραλάβει! Είναι οι “σύγχρονες γερμανικές αποζημιώσεις”.

Η κυβέρνηση που δεν θέλει να “κακοκαρδίσει” επ΄ ουδενί το Βερολίνο “κρύβεται” πίσω από συμβάσεις που έχουν υπογράψει Έλληνες πολιτικοί ,για να υποστηρίξει ότι τα χέρια της είναι δεμένα. Ο ένας από τους πολιτικούς που υπέγραψαν είναι προφυλακισμένος και αναμένει σε λίγες ημέρες τη δίκη του. Είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Τα όσα υπέγραψαν οι επόμενοι στηρίζονται σ΄ εκείνη τη πρώτη σύμβαση η οποία όπως λέει το κατηγορητήριο κατά του πρώην υπουργού έκρυβε πολύ παρασκήνιο,για το οποίο και θα δικαστεί.

Η ουσία είναι μία και απ΄ αυτή προς Θεού δεν πρέπει να φεύγουμε: οι Έλληνες φορολογούμενοι επιβαρύνθηκαν με πάνω από 2 δις για την παραγγελία τεσσάρων υποβρυχίων. Απ΄ αυτά έχουμε παραλάβει με χίλια βάσανα τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ και τα υπόλοιπα περιμένουμε και περιμένουμε και περιμένουμε, αλλά δεν παραλαμβάνουμε! Οι Γερμανοί ζητάνε κάτι παραπάνω από 100 εκατομμύρια για να τα ολοκληρώσουν και να τα παραδώσουν! Το ποσό είναι αστείο μπροστά σ΄ όσα έχουμε ήδη πληρώσει στους Γερμανούς οι οποίοι είχαν πάρει με ψίχουλα τα ναυπηγεία,μαζί με την “προίκα” των υποβρυχίων, εισέπραξαν τα δισεκατομμύρια και το κυριότερο: έκλεισαν συμβόλαια για ναυπήγηση πολλών υποβρυχίων σε άλλες χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία,για την οποία θα φτιάξουν έξι υποβρύχια!

Το αστείο έχει παρατραβήξει και είναι κακόγουστο και ακριβό. Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι το επιχείρημα “τι να κάνουμε υπάρχουν συμβάσεις” είναι σαθρό αν και οι εργαζόμενοι στον Σκαραμαγκά πάνε ακόμη παραπέρα τη σκέψη τους. Και μάλιστα οι εργαζόμενοι της “κυβερνητικής” ΔΑΚΕ που έχουν ευθέως κατηγορήσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι καλύπτει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο γι ατην συμφωνία που υπέγραψε ως υπουργός Εθνικής Άμυνας ,παραχωρώντας τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά στον Ισκαντάρ Σάφα και δίνοντας αυτή τη φορά “προίκα” δύο υποβρυχίων!

Αντί λοιπόν να κοιτάμε φοβισμένοι το τεντωμένο δάχτυλο του κ.Σόϊμπλε καλό θα είναι του δείξουμε και το δικό μας, απαιτώντας την παράδοση των τριών υποβρυχίων που σαπίζουν στον Σκαραμαγκά , το συντομότερο δυνατό. Το ζήτημα δεν έχει να κάνει με τις συμβάσεις που υπέγραψαν οι ανίκανοι να δώσουν λύση Έλληνες υπουργοί. Είναι εθνικό και πολιτικό. Ας στρέψει το δάχτυλο του ο κ.Σόϊμπλε προς τις εταιρείες του οι οποίες μην ξεχνά επιβίωσαν τη δεκαετία του 90 από την “ελληνική απλοχεριά” στις παραγγελίες εξοπλισμών.

Για να το κάνει όμως ο Σόϊμπλε κάποιος πρέπει να το απαιτήσει από την Ελλάδα. Ας τελειώνουν λοιπόν στα υπουργεία Άμυνας και Οικονομικών με την ...ανάγνωση των επαχθών συμβάσεων και ας απαιτήσουν εδώ και τώρα λύση. Σε διαφορετική περίπτωση είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το θέμα των υποβρυχίων θα πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 


Γερμανικές αποζημιώσεις: Το "κλεμμένο" πόρισμα που δημοσίευσε η Κυρ.Ελευθεροτυπία

Το γερμανικό πλιάτσικο αρχαιοτήτων στην κατοχή! Ο Γ.Λεκάκης αποκαλύπτει με ντοκουμέντα!

"Δεν ξεχνάμε, θα πληρώσετε"- Ο δήμαρχος Διστόμου γράφει για τις γερμανικές αποζημιώσεις
 
 ΠΗΓΗ http://www.onalert.gr/stories/apzimioseis-ypovryxia-germanoi-xreos-trion-ypovryxion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου